Ötvös Tibor

PC-re is jön a Final Fantasy XIV


Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy megérkezett a nap - vagy talán a hét - eddigi legnagyobb meglepetés híre.

Eddig is pletykálták, hogy PS3 mellett PC-re is megjelenik a Final Fantasy sorozat legújabb epizódja, ám ezt hivatalos helyről nem erősítették meg. Az E3-on azonban lehullt a lepel és a Square Enix a trailerrel együtt bejelentette a Final Fantasy XIV PC-s verzióját is, mely a mai hírek szerint ráadásul fél évvel előbb jelenik meg, mint konzolos társa.


A hivatalos közlemény szerint a számítógépes rész idén szeptember 30-án (a gyűjtői kiadás 22-én) jelenik meg, míg a PS3-as változat csak 2011 márciusában lát napvilágot. Ráadásul a limitált Collector's Edition számos érdekességet tartalmaz. Először is egy héttel hamarabb kezdhetjük el a játékot, mint a szimpla kiadás vásárlói.

Ezen felül jár egy Így készült... DVD is a csomagban, egy Eorzea térkép, egy 30 napos ingyenes játéklehetőséget érő kártya, egy meghívó (ezzel egy kiválasztott ismerősünk limitált ideig játszhat a játékkal) és egy napló is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Piccolo #14
    1. Mivel már a Xi is volt PC-re ez nem akkora szenzáció. De aki várta az örül neki.

    2. Ne legyetek már ennyire csóró mentalitásúak! Igen fizető és akármennyire is megdöbbent ez néhány embert, a pénzért minőséget árulnak. ( többet ésszel mint pénzzel? együtt már próbáltátok? ). Amúgy ebbe a havi díjba senki nem rokkan bele, akinek van PC-je.

    3. Aki szereti az FF szériát, az ne kerülje el azért mert MMO. Ugyanúgy jó története van ám. Nem sima MMO, hanem MMORPG:
  • Tower Guard #13
    Online fizetős mmorpg.
    Ez tényleg messze elkerülős lesz számomra is.
  • Szefmester #12
    Minden részben más a környezet. Egyedül pár név és a Chocobo-k maradnak közösnek.
  • vg #11
    Ezt nagyon új mondod, mintha valami nagy szám lenne, hogy jön pc-re... tudod hány -ingyenes- mmog játék van pc-re, jóbarátom? Ámulj! Amúgy magyaroszágon lesz van 2 előfizetője, nagy biznisz...
  • looboo #10
    A tavalyi E3-as bejelentes ota tudni, hogy PC-re és PS3-ra jon a játék.. sot az FF11-el ellentetben ezt elsosorban PC-re fejlesztik, majd PS-re portoljak.
    A 2010-es E3-on csak PC-n futo verzio volt kinn.
    A PC-s alpha teszt marcius vagy aprilis ota folyik, mara mar tobb tizezer tesztelovel es kiszivargott anyaggal. Juliusban indul a beta.
    Szal igen, a legelso naptol fogva jon PC-re.
  • Tinman #9
    Mi ebben a nagy meglepetés?

    Az FF XI. is volt és van is PC-re, mert MMO, mert fizetős... ez a is az lesz, ez is jön PC-re, ezt is messziről elkerülöm.
  • ffxi #8
    Online? MMORPG? Így akkor nem fog érdekelni, mivel FF engem a story érdekel és nem holmi multizásra.
  • zola2000 #7
    FF14? Akkor inkább a Dragon Ball Online jöhetne már európába!
  • nohea #6
    Naja, ezt már jóval E3 előtt is lehetett tudni, nemcsak pletyka-szinten...
  • Skynet #5
    Bármilyen hihetetlen,ezért végső fantázia a neve. Minden rész egy más fantáziavilágban játszódik.