Ötvös Tibor

Mozgásban az XCOM

Megérkezett az első, játékmeneti elemeket bőven tartalmazó trailer a korábban bejelentett kultikus XCOM sorozat legújabb darabjából.

A lenti előzetes az eddig is eléggé kétkedő rajongókat még jobban elszomorította. A legtöbben úgy vélik, hogy egy nagyszerű és kultikus stratégiai játékot egy egyszerű lövöldözős akciójátékká degradáltak. Személy szerint én megvárnám az idei E3-mat, ahol a fejlesztő 2K Marin hosszabb bemutatót tart majd és ott több dolgot is megtudhatunk a játékról.


A történet szerint az idegenek elkezdték megszállni a Földet és egy titkos kormányügynökség feladata eme invázió megakadályozása - minden eszközzel. Az XCOM-ról korábban már közöltünk egy terjedelmesebb cikket, melyet itt lehet elolvasni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mat666 #28
    "mert ha nem fizet érte nem mondhatja ki hogy szar? Tudod normális azért fizet csak ami jó. Ha szar nem fizet érte, és nyugodtan fikázhatja."

    És mit vettél meg azok közül amit eloptál és jó volt?
  • TreDoR #27
    "Egyébként a Doom fenn van a gépemen, úgyhogy nyasgem." :)
  • dronkZero #26
    Azt írom, hogy _UFÓS_ körökre osztott stratégiából van annyi, mint a szemét. Mutass még egy rétegjátékot, aminek ennyi remake-je meg "spirituális folytatása" van...
    Ja, három évesek, és már nem számítanak csillivillinek? Hát, barátom, ha a grafikára rejszolsz, akkor meg pont neked való az FPS X-COM. Az biztos szép lesz, meg modern.

    Egyébként a Doom fenn van a gépemen, úgyhogy nyasgem.
  • TreDoR #25
    Hülyeségeket irogatsz, először azt állítod, körökre osztott stratégiából annyi van mint a szemét, utána meg ideb*szol pár játékot 2007 előttről (azóta is már eltelt 3 év). Jah, persze régebben sok volt, nemcsak az UFO/X-com sorozat.

    FPS-t is felesleges manapság kiadni, játszhatsz a DOOM 1-el is ha gondolod.
  • dronkZero #24
    -1 "szerintem" :P
  • dronkZero #23
    Ja, nyilván, ez is egy olyan téma, mint a foci vagy az NFS, hogy évente kell belőle egy új, nem? Az baszna csak be igazán, ha évente lenne UFO...

    UFO: Enemy Unknown - 1994
    X-COM: Terror From The Deep - 1995
    X-COM: Apocalypse - 1997
    UFO: Aftermath - 2003
    UFO: Aftershock - 2005
    UFO: Afterlight - 2007
    UFO: Alien Invasion - 2007
    UFO: Extraterrestials - 2007
    Project Xenocide - még nincs kész

    Ha ezek közül nem találsz megfelelőt, akkor szerintem nem a világgal van a gond szerintem...
  • TreDoR #22
    "Ha körökre osztott stratégia kell, akkor találni annyit, hogy Dunát lehet vele rekeszteni, meg ott van még az eredeti is"

    Tudnál mondani 3db-ot ami az elmúlt 1 évben jött ki? Egyébként meg FPS-ből aztán tényleg olyan kevés van, hogy kénytelenek voltak az XCOM-ot is arra csinálni, mert különben kihalt volna ez a stílus.
  • dronkZero #21
    Egyébként meg sztem nagyon jó lesz ez az '50-es évek fíling, akkor volt a nagy ufóláz, Roswell, elrablás-sztorik, űrverseny eleje Szputnyikkal, meg ilyesmi.

    Mondjuk az arcok inkább tűnnek bekattant postai alkalmazottaknak, mint MIB-nek, de sebaj.
  • dronkZero #20
    Nemtom, mifaszt rinyáltok. Az UFO a legdurvábban feldolgozott, remakelt játék. Ha körökre osztott stratégia kell, akkor találni annyit, hogy Dunát lehet vele rekeszteni, meg ott van még az eredeti is.

    Ez egy FPS(TPS?) lesz, X-COM névvel, azt' annyi. Ha kategóriájában jó, akkor semmi gond, ha meg hulladék, akkor meg úgyis le van szarva, hogy X-COMnak hívják. Az Enforcer is kb 5 percet töltött a gépemen, pedig az is X-COM, de az hulladékszarfos volt.
  • Skynet #19
    Na az nem zavarna,igen érdekesnek találnám,és szórakoztatónak.