Ötvös Tibor

Jobb grafikával jön a Dragon Age 2

Azért mostanában RPG-rajongónak lenni jó dolog. Az évet egy remek Dragon Age: Vérvonalak zárta, 2010-et pedig a Mass Effect 2 nyitotta meg.

Hiába, a BioWare - első játékát leszámítva - mindig is tudta, mi kell a közönségnek. Épp ezért tartják sokan veszélyesnek a World of WarCraftra az idén elméletileg megjelenő Star Wars: The Old Republicot, melyet szintén a BioWare készít. A Dragon Age egy új franchise, mely végül sikeresen debütált, ám akadtak elégedetlenkedők is, akik főleg a grafikai megoldásokat kifogásolták.



A fejlesztőcsapat vezetője, Greg Zeschuk a mai napon bejelentette, hogy a Dragon Age 2 alapos turbózáson esik majd át, ami főleg a grafikus motort érinti. "Csak megerősíteni tudom, hogy dolgozunk a Dragon Age motorján és rengeteg új elemet pakolunk bele - amitől szuperül néz majd ki. A játékosok láthatnak majd pár... Sajnálom, nem árulhatok el túl sok mindent, de a Dragon Age világa nagyon érdekes."

Zeschuk elárulta, hogy a Dragon Age 2 megjelenéséig eltelik még pár év, de ezt korábban is tudtuk, hiszen a Vérvonalakhoz kerek két éven keresztül jönnek majd a különböző DLC-k. Mindenesetre az biztos, hogy - akár a Mass Effectben - ezúttal is vihetjük tovább a már elmentett karakterünket. És ha már Dragon Age, akkor örömmel tudatjuk, hogy ismét elérhető a Return to Ostagar, melynek komoly hibáit elméletileg kijavították.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kingfisher #11
    a Fallout Tacticson és a Diblon kívül felsorolta a nagybetűs CRPG-ket :) kiegészítésként Icewind Dale és Planescape Torment, ha maradunk az izometriánál.
  • Loverman #10
    bocs de ezek a játékok amiket említesz olyan messze állnak a szerepjátéktól (tudod, Role-playing Game) mint Makó Jeruzsálemtől :/
  • Sheltem #9
    "Jobb grafikával jön" Mennyivel jobban hangzana az én fülemnek "Hosszabb játékmenettel jóval több küldetéssel jön"
    Biztos bennem van a hiba.
  • Jimmyke #8
    "ám akadtak elégedetlenkedők is, akik főleg a grafikai megoldásokat kifogásolták." -> "ám akadnak még játékgyártók, akik inkább a játékélményre helyezik a hangsúlyt."
    Mennyivel jobban hangzik már :)
    Grafikai motort meg majdnem semmiből rakták össze, a grafikát kifogásolókat elintézik egy "második sokkal jobb lesz, ismerjük a motor határait, jobban tudunk vele babrálni, több idő jut a tuningra" copy-paste makróval.
  • Healbacsi #7
    Kicsit mindig felszisszenek, amikor Baldur's Gate es mas nagyobb rpg-rol van szo, akkor akaratlanul is felbukkannak a Diablo es klonjai. Sracok, minden lehuzas nelkul, ne keverjuk oket, sose lesz sok kozuk egymashoz.
    A Baldur's Gate egy etalonna lepett elo, az utodjanak szamitott Neverwinter Nights is igen jora sikerult, es a harc rendszere egyaltalan nem nehez. A Dragon Age jol kovette ezt az utat, csak dicserni tudom ujra a Biowaret, hogy meg sok ilyet.
  • tomcsa4 #6
    Én a Dragon Age-dzset csak és kizárólag felülnézetben játszottam. Tökéletesen élvezhető, a kamera csak pár helyen volt zavaró.
  • rtfmZoli #5
    Nekem is a Baldur's Gate az etalon(2. része, és a ToB) Fallout is tetszett, de a 3-adik részét nem játszottam végig. A Neverwinter Nights 2-őt meg szerintem érdemes végigjátszani.
    Ja megsúgom, a Dragon Age-et is lehet stratégiai (izometrikusabb)nézetben játszani, mint a Neverwinter N-ot.
  • Zocsi #4
    Egyet kell értsek cimbora! Már anno a Gothic 2-nél ráeszméltem, hogy a 3D-ben való csavargás nem annyira az rpg-k világa. Pont a bonyolultsága miatt lesz aztán nehezen átlátható. Mellesleg egy jó kis izometrikus vagy alig 3D-s nézetből adódó infóhiányok teszik pont kellően miszikussá.
    Nálam rpg-ből még mindig a Fallout 2 az ász. A Diablo is fasza volt, de az inkább pimp-my-hero-hack-n-slash kategória. Baldurssal nem játszottam. Volt még NeverwinterNights-de az ottani sokkasztúság és a számomra nehéz harcrendszer unalmassá tette. A Titans Quest kurvajó lett volna, ha nem lineáris - bár az is hack'n'slash inkább, viszont szerethető volt a világa.
  • Bounti #3
    Persze elsőre nem sikerülhet minden. Nekem sem. Kimaradt valami. Szóval mégegyszer a mondat mostmár helyesen: Számomra egy RPG-nézet egyet jelent a "Baldurs Gate, Diablo, Fallout(1-2-T)" nézettel.
  • Bounti #2
    "Azért mostanában RPG-rajongónak lenni jó dolog." Igen. Kivéve, ha az ember útálja a nézd a hátamat, vagy az ezzel ekvivalens nézető 3D csodagrafikájú RPG-ket. Számomra egy RPG egyet jelent a "Baldurs Gate, Diablo, Fallout(1-2-T)"nézettel. A Fallout 3 is itt csúszott el nálam.Én már csak ilyen régimódi vagyok.