Gyurkity Péter

Európai bojkott a PSPgo ellen

Több európai forgalmazó jelezte, hogy nem lesz hajlandó megrendelni a Sony új hordozható konzolját annak magas ára, valamint a beépített lejátszó hiánya miatt.

Az Eurogamer több cikkben közli a friss fejleményeket, elsőként a lavinát elindító Holland Nedgame döntését, majd pedig az ezt követő hasonló bejelentéseket. A listában immár olyan nagy nevek is megtalálhatók,mint a MediaMarkt, a ShopTo esetében pedig részletes indoklással is szolgálnak, amiből kiderül, hogy mit fájlalnak a legjobban a bojkottban résztvevő cégek.



Első helyen a magas árat említik, az októberben érkező hordozható konzol ugyanis a kontinensen 250 eurós áron kerül majd forgalomba, amely egészen pontosan 80 euróval több mint a PSP-3000 hivatalos kereskedelmi ára. A bajt tetézi, hogy a Sony ezúttal mellőzi a beépített UMD-lejátszót, a játékokat pedig kizárólag az internetes letöltéseket biztosító Sony PSN platformon keresztül lehet majd beszerezni, így az egyes fejlesztések értékesítéséből teljes mértékben kimaradnak ezek a cégek - márpedig a bevétel legnagyobb része eddig éppen a játékokból származott. Legalább ilyen érzékeny pont számukra, hogy mivel a letöltések az egyes felhasználói fiókokhoz kötve jelennek meg, így értelmét veszti a csere-bere, a megvásárolt játékok továbbadása.

Egyes elemzők szerint nevetséges a forgalmazók álláspontja, ők kiemelik, hogy az elektronikai szaküzletek általában hűtőket árulnak, nem pedig az azokban tárolt élelmiszert (mint ahogy az iPod lejátszók esetében sem az üzlet adja el a hallgatni kívánt zeneszámokat), így mindez a játékok esetében sem kellene hogy meglepő legyen. Megoldásként azt ajánlják, hogy az érintett cégek kevesebb konzolt rendeljenek meg és csak a készlet elapadása esetén toldják meg az eredeti rendelést egy újabb szállítmánnyal, amennyiben nem bíznak a kereslet alakulásában.

A ShopTo a maga részéről halottnak nyilvánította PSPgo platformot, októberben meglátjuk, mennyiben válnak be várakozásaik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #23
    "A sony legtobb konzolos termeke egyszeruen nem fogy."

    Áh, kicsit sem, tényleg. link (2 kattintással megnézheted a PS2-t is.)
    Egyedül a PSP nem megy annyira, bár Japánban egy ideje jobban fogy, mint pl. a Wii vagy a DS-Lite, csak a DSi-t nem tudja utólérni. link

    Hihetetlen, hogy így évek után is ugyanúgy dől belőled a FUD.
  • Sir Ny #22
    tudod, ha valaki hosszú útra megy, akkor valószínű, hogy azért megy hosszú útra, mert valami dolga van, és ha dolga van, akkor elképzelhető, hogy nem jut sok ideje olvasásra. az, hogy te, vagy én kiolvasunk 5-6 könyvet 4-5 nap alatt, az annak köszönhető, hogy mi reggeltől estig olvasunk, ő meg csak akkor, amikor mondjuk utazik, vagy várakozik.
  • kvp #21
    A legtobb bolt nem nagyon arul olyan termeket, ami a sajat piacat csokkenti. A mediamarkt sem szivesen arulna olyan konzolt, amihez utanna nem tud eladni semmit, mig a tobbihez ott vannak a jatekok, a filmek es mindezt nehany helyen meg a hasznalt cuccok kereskedelmevel is megtoldjak. Ezek utan ha elkezdik forgalmazni, akkor reszint nem adnak el tobb filmet/jatekot, reszint kiutik a hasznalt cuccok kereskedeset, reszit hozzajuk mennek majd reklamalni a vasarlok, hogy nem megy bele a psp-s umd a vadonat uj konzolba... A masik meg, hogy annyira keves fogyott mar a regi fajtabol is, hogy van olyan bolt ahol meg a bemutatora rendelt elso keszletbol is maradt a polcon. A sony legtobb konzolos termeke egyszeruen nem fogy. Ezzel szemben a mobiltelefon es a tv reszleguk meg talpon van, bar eleg gyenge eladasok mellett.
  • neoG #20
    5-6 könyv...na, az tényleg NAGYON HOSSZÚ út lehet.
    úgy látszik, vannak akik műholdfelvételről láttak konzolt meg vannak akik könyvet...
  • Chocho #19
    Nagyon csúnya, és szvsz baxottul nem ér annyi pénzt...
  • Quent1n #18
    Sajnos a ShopTo nak igaza van. A Sony megint a saját szarságát nyomja és leszar mindenkit a világon. Pedig tudhatnák, hogy az egyszerű ember élteti őket és figyelni kéne a véleményekre, nem szembemenni mindennel, mert ők is tudnak koppanni. Megnézheti a Sony, hogy mennyi játékot fognak tőlük venni, de inkább a konzoleladásokon fog ez látszódni. A PS3at is csak az menti meg a totális leégéstől, hogy bitang jó játékok vannak rá amikre áldoznak az emberek. Na meg hogy az XBOX360 picit félresikerült és nem valami megbízható. A Sony politikája abban a esetben is megkérdőjelezhető volt. Én kicsit úgy vagyok a Sonyval, hogy egy nagyon elzárkózott cég aki a saját világában él. Apple 2 kb. A termékeik jók de az üzletpolitikája mindkét cégnek elég érdekes. Ráadásul a Sony termékei már egyáltalán nem annyira jók és kiemelkedők. Az Apple termékei ezzel szemben azért még mindig a top kategória. Lehet szidni az iPhone-t de tény hogy 140-60ért kapunk egy igen jó, minőségi telót ami kompromisszum mentesen hozza amit tud. Az iMac is ilyen. A notijaiktól nem vagyok elájulva de azok se rosszak. Ezzel ellentétben a Sonynak van PS3-a és ennyi. A többi termékük semmivel se különb mint a többi nagy gyártó termékei. Szerintem. Úgyhogy vagy vissza kéne térniük oda, hogy csúcstermékeket csinálnak, vagy vissza kéne venni az arcból és az árakból, mert hosszú távon ebből bukta lehet. Persze ez csak az én véleményem :)
  • 5c0rp330n #17
    a shopto meg a faszsagokrol valo beszeles helyett inkabb tanuljon meg vigyazni a bankkartyaadatokra, mert botrany amit csinaltak, a sajat boromon is tapasztalhattam.
  • 5c0rp330n #16
    nesze neked szep uj vilag, digitalis terjesztes..
  • tom235 #15
    Most nem azért, de 25 ezerért is lehet venni psp-t igaz fat-et. Ellenben azt mondom, ha lenne benne telefon funkció akkor inkább megérne ez 80 ezret, mint egy (ahogy írtad sznoboknak vagy hülyéknek való) iphone.
  • tom235 #14
    "Amilyen "grafika" ezeken van..." Gondolom te még nemnagyon láttál akkor psp-t.