MTI

Szeptember elején jön a Beatles-féle Rock Band játék

Szeptember 9-én dobják piacra a Beatles-féle Rock Band játékot, a rendkívül népszerű zenés játék a híres együttes egykori zenéit és karrierjét dolgozza fel.

Kiderült már az is, melyek lesznek a szoftverhez mellékelt Beatles dalok. A 19 szám között olyan híres nótákat hallhatunk és játszhatunk le, mint a "Lucy in the Sky with Diamonds", az "A Hard Day's Night", a "Ticket to Ride", az "If I Needed Someone", vagy a "Drive My Car". Ezzel a címmel az MTV Games és a Harmonix által közösen fejlesztett játékok száma már 45-re ugrott.

A Rock Band részek különlegessége, hogy műanyag játékgitárokkal és dobokkal lehet bennük kísérni a virtuális együttesek által képernyőn előadott zenét. A Beatles számára a Rock Band nem csak a játékok világában jelent igazi premiert, hanem elsőként használják fel zeneszámaikat digitálisan is, hiszen eddig még semmilyen legális zenei portálról sem lehetett letölteni ezeket, még az iTunes-ről sem.

Az MTV szerint a játékot részben a még élő Beatles tagok: Paul McCartney és Ringo Starr, illetve az elhunyt John Lennon és George Harrison özvegyei, Yoko Ono Lennon és Olivia Harrison közreműködésével készítettek. A fejlesztést állítólag egyedül az árnyékolta be, hogy Yoko Ono Lennon minden apró részletbe belekötött és ez idegesítette a készítőket, ám ezt később mégis megcáfolták és egy nyilatkozatban köszönték meg a híres zenész özvegyének, hogy mennyi mindenben segítette munkájukat.

A játékot egyedül a PC-s játékosok fogják nélkülözni, ugyanis mind a három nagyobb konzolon: Xbox 360-on, PlayStation 3-on és Nintendo Wii-n is megjelenik, számítógépre viszont nem. Három különböző verziót lehet majd megvásárolni belőle: az Egyesült Államokban 59 dollárba (11 ezer forint) kerül az a példány, amelyhez pusztán maga a szoftver tartozik (ebben az esetben már szükség van az alapjáték hangszereire), 99 dollárt (19 ezer forint) kell fizetni egy olyanért, amelyhez külön gitárokat is adnak, illetve 249 dollár (47 ezer forint) a teljes speciális verzió, amelyben minden zenei eszköz megtalálható, azon felül pedig még az együttes egyedi zeneszerszámai is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fidolorous #16
    uh..most ide írnék egy hosszú "na jól megmondom hsz-t" de felesleges.. akinek van füle tudja mi a zene, aki elhagyta annak ott a viva tv..
  • Tetsuo #15
    Nem akartam senki lelkivilagaba belegazolni.. :) Igen, meghallgattam az osszes albumukat es igen, ertekelem a minimalista stilusokat de az teljesen mas.
    Nem azt irtam, h ubergagyi, hanem h tul volt (van) hypolva.
    A mai popzenek viszont a nyomaba sem erhetnek (még ennek se :P), ez teny.
  • grizzly21 #14
    pontosan, folyamatosan fejlodtek, nyilvan az elso nehany Album zeneileg is egyszerubb..She loves you es yeah yeah yeah, ezeket en is unom, de meg mindig kevesbe mint a mai pop zeneket...

    Es szerintem nem igaz, ha ok nincsenek, mas ilyet nem csinal. Jokor is voltak jo helyen, de ehhez tobb kellett.

    Mire gondolt a szovegiro?:) Ezt irodalomoran szoktak jatszani inkabb, es nem hiszem hogy a Beatles tagok barmit belemagyaraztak volna. Ha meg masok tettek, ahhoz nekik semmi kozuk.
  • MazeZee #13
    :) egyszerű beat zene... igen hogyha az első három albumot hallgattad meg akkor igen egyszerű beat zene. az azért tegyük hozzá hogy baromi fülbemászó az összes szám amit akkor irtak. és tudod ahoz is tehetsé gkell hogy fülbemászót írjál...viszont a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Bandtől komplikálódtak a számaik. hangszerelésben, harmóniákban ésatöbbi ésatöbbi. ha csak az első pár albumot hallgattad meg oké. jókor jó hlyen? ennyi szerinted elég lett volna ahoz hogy mindenki imádja őket? egyébként tudod nem csak az a zene igényes és jó ami túlvan bonyolítva és dimenzionálva. az egyszerű zene is lehet jó és a bonyolult is lehet rettenetesen rossz. az első pár cd mondanivalója tényleg elég egyszerű, szeretlek szeretsz satöbbi. utána viszont olyan dolgokrol is szó van már ami nem ilyen egyszerű. ha nem érted a te bajod. ha csak a rádióbol hallottál öt hat beatles számot akkor semmi baj...esetleg hallgasd meg az Abbey Roadot vagy a Magical Mystery Tourt.
  • Tetsuo #12
    Nem szeretem a pop-ot de elismerem a tehetsegeket.
    Nem mondtam h a Beatles nem volt tehetseges (olvasd el meg 1x), csakhogy semmi extra. Igen ujat hoztak, de ha nem ok csinaltak volna, akkor vki mas..
    Akkoriban persze h utott az ujdonsaga miatt, de a mai fanatikus rajongas (pl megmagyarazzak emberek, h mire gondolt a szovegiro, mikor az 1xu szovegeket irta.. megmondom, a rimre meg a dallamra, mint olysok popzeneben.)
    Vkinek fulbemaszo, vkinek kellemes, de tagadhatatlan, h zeneileg rémegyszeru..
  • grizzly21 #11
    na pont a Van Hallen aminek minden szama ugyanolyan hangzasu..en is szeretem oket mondjuk, de egysiku a Beatles?

    Abban igazad lehet hogy mereszseg ra alapozni, egy Britney Spears : Rockband sikeresebb lenne
  • grizzly21 #10
    uhh...
    A Queen egyebkent nekem is az egyik favorit (megtanulhatnad legalabb Freddie nevet leirni ha szereted).
    Viszont hogy a Beatles nem volt tehetseges es kiemelkedo. John Lennon-rol hallottal? O is egy tag volt, o pl tehetsegtelen volt? Egyszeru dalok?:) Jokor jo helyen? Mindenki a Beatles-t probalta utanozni. Nemreg voltam NY-ban a Rockannex-ben egy rockzenei kiallitason, es ott is pont errol volt szo, a Beatles forradalmi valtozast hozott annak idejen.

    Hogy gondolod hogy Timberlake-el hasonlitod ossze oket? Mar most nem emlekszem ra, a Beatles pedig a 60as evekben volt a top-on. Meg nem is eltel akkor.

    Bartok komolyzene, hogy jon egyaltalan ide? Nyilvan kevesebben hallgatjak.
  • InterFoxSOFT #9
    Tök jó, hogy kapunk havonta 1 játékokkal foglalkozó hírt, most lett vége a Gamescom-nak, de ezek szerint ez itt nem hír értékű!:)
  • Tetsuo #8
    A beatles nem a tehetseguktul volt kiemelkedo, hanem jokor voltak jo helyen, ujat csinaltak.. ennyi.
    A dalok elegge 1szeruek, sima beat-zene. Ha csak a popzenet nezzuk, pl a The Queen joval zemeibb, osszetetteb, koncepciozusabb, tobb ertelme van a daloknak.. szvsz Freddy zseni volt, megha homokozott is a beteg.
    McCartney és tsai, pedig olyanok mint ma 1 Timberlake, kemenyen meloztak, szerencsesek voltak, jo manager, furodtek a nepszerusegben.. mindenki kihasznalta volna a hypot, persze.
    Angliaban mindenki baromi buszke a Beatles-re, itthon meg a legtobben nem is hallottak még pl. Bartokot..
  • Tinman #7
    Irigy? Mire is?
    GH majdnem összes része megvan...

    2012-ben mind meghalunk :-D