Gyurkity Péter

Nyáron jön a Wii új kontrollere

A Nintendo új kiegészítővel kedveskedik a játékosoknak júniusban, ez azonban a játékfejlesztők szerint sok esetben túlságosan érzékeny, így gondokat okozhat.

A cég egyelőre annyit közölt a vezérlőről, hogy június 8-án jelenik meg a forgalomban, legalábbis az Egyesült Államokban, ahol 20 dolláros áron dobják majd piacra. Ez egyfajta kiegészítőként is felfogható, hiszen a MotionPlus néven megjelenő eszköz a jelenleg is használt kontroller aljára csatlakozik, azzal közösen teszi elérhetővé az új funkciókat.

Az első beszámolók példaként említik a Nintendo saját fejlesztését (Sports Resort), amelynek új verziójában ezentúl akár az elhajított korongok által bezárt szöget is módosíthatjuk karunk pozicionálásával. A MotionPlus ugyanis a korábbinál sokkal pontosabban és részletesebben érzékeli a kar sebességét és irányát, ez pedig nyilván új funkciók megjelenését teszi lehetővé a kompatibilis játékokban. Az új címek természetesen már most készülnek, ám ezekből jó ideig még nem lesz nagy kínálat. A Nintendo csak júliusban dobja piacra saját játékát, addig pedig az Electronis Arts készül két másik címmel.


Utóbbi fejlesztői elárulták, hogy számos esetben túlságosan érzékenynek találják az új vezérlőt, ez pedig gondokat okozhat majd - a Nintendo eleddig nem reagált az interjúra. Maga a készülék az InvenSense cég IDG-600 nevű multi-axis MEMS ((micro-electromechanical systems) giroszkópjára épül, amely mind méretben, mind pedig a költségek terén előrelépést jelent - nem beszélve a nagyobb pontosságról. Nem mehetünk el azonban szó nélkül amellett, hogy ennek kifejlesztése és alkalmazásának ötlete még számos játékfejlesztő számára is meglepetést jelentett.

A Sports Resort játékkal együtt egyébként 50 dolláros ajánlott áron kerül majd forgalomba a vezérlő az USA-ban - a nyáron kiderül, milyen sikerrel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)