Gyurkity Péter

Még idén jöhet a videostreaming a Wii-n

A filmstúdiók arra számítanak, hogy a Nintendo még az idei évben streaming szolgáltatással egészíti ki a konzolt, ami a nézői tábor jókora kibővítését jelentené számukra.

A napnál is világosabb, hogy a Wii konzol sikerét nemcsak a játékfejlesztők és -kiadók, hanem a filmstúdiók is szeretnék kiaknázni, amit elsősorban egy gyors és kényelmes videostreaming szolgáltatással tehetnének meg. Nem csoda, hogy a Nintendo maga is egy ilyen megoldáson töri a fejét, és a szórakoztatóipar jeles képviselői úgy vélik, hogy még az év vége előtt lépni fognak a cégnél.

Curt Marvis, a Lionsgate digitális média részlegének elnöke a Variety magazinnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy még idén várják egy ilyen platform megjelenését a konzolon, amely eleddig több mint 50 millió példányban kelt el világszerte. Ez jelentős segítséget jelentene a stúdióknak, amelyek jelenleg is az internetre kapcsolódó set-top-box készülékek számának maximalizálására törekednek, hogy ily módon is egyre több felhasználót kapcsoljanak be a számukra elsődleges csatornákba. A Wii sikere vissza nem térő alkalmat kínál számukra.

Érdemes megjegyezni, hogy a konzolon január óta elérhető egy videóplatform, amely azonban egyelőre korlátozott kínálattal, fizetős, illetve ingyenes tartalmakkal egyaránt kedveskedik az érdeklődőknek - reklámokkal fűszerezve. A stúdiók ennél jóval többre vágynak a cég részéről, és tekintettel arra, hogy a Wii továbbra sem támogatja a nagy felbontású tartalmakat, a főszerep a hagyományos DVD-kiadványoknak juthat majd, amelyeket nem mellesleg a nézők többsége is előnyben részesít. Mivel mind a Microsoft, mind pedig a Sony kínál valami hasonlót saját konzolján, a Nintendo nyilván nem hagyhatja ki a kínálkozó lehetőséget.

A kiadók persze arra számítanak, hogy a laikusokat is meghódító Wii a vásárlói tábor jelentős mértékű kiszélesedését szállítja majd nekik - azt azonban nem tudni, hogy a játékosok mennyire hajlanak majd a filmek online beszerzésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Beast Machine #11
    Hagyjátok már a getszibe; idejön egy troll, ti meg etetitek, hát koki a fejetekre.
  • trsi #10
    latom csipi a szemed a hir :)), igy van ez jol :DD
  • rumkola #9
    csöppet sem vagy elfogult és tájékozatlan
    :DDD
  • zola2000 #8
    A wii meg igaz hogy kis teljesítményű, de ad valami pluszt a játékélményhez, ami máshol nincs meg, a -volt- szocialista országokban nem túl népszerű, drága majdnem ps3 árban van, szóval ez így nagyon nem igaz. Ez meg egy új praktikus szolgáltatás lesz.
  • NEXUS6 #7
    Mér nincs azzal semmi gond! Kis teljesítményű volt, olcsó, és a szocialista világban a legnépszerűbb, és asszem abból is a fehér volt a legelterjedtebb!


    Végülis lesz olyan jó a vidijósztrím Wiire is, mint a Trabant kombi zöldségszállítónak.
  • zola2000 #6
    Miért ne lehetne wiire videósztrím? A már több mint 50 millió felhasználóból biztos lenne legalább 2 millió aki így vesz filmeket.

    trabant? nahayggyámá...
  • NEXUS6 #5
    Wii-re videostreaming?
    Trabantba meg biturbo?
    Hát kb annyi értelme van!

    De legyen, nehogy már ez hiányozzon belőle.
    Amúgy sima DVD-t lejátszik már, mert ahogy tudom ez sem volt benne!?
  • zola2000 #4
    Nem csak ezért veszik a gépeket, de ezt a szolgáltatást is sokan használják.
  • dez #3
    Miért lenne (egyedül) az övék? A Sony és a MS már bevezette, de kevesen veszik a gépeket csak ezért.
  • Ruley #2
    Ez tényleg nagy dolog lesz, azt már rég sejtettem hogy a letölthető műsorok egy az egyben kiszoríthatják nem csak a DVD-ket, de akár magukat a tévécsatornákat is.
    Eddíg a youtube-ra tippeltem volna hogy elkezdenek komolyabb műsorokat föltenni rá, aztán előbb-utóbb az egészet áthelyezni TV képernyőre, de ha a Wii felhasználói bázisát kihasználva előbb eléri ezt a szintet a Nintendo, akkor kegyetlen nagyot kaszálhatnak. Lényegében az övék lenne egy teljesen új médiaforma, a mozi, a TV és az internet kereszteződéséből.