Gyurkity Péter

Sony: a PS3 elsősorban játékgép

Érdekes kijelentésre szánta el magát Kazuo Hirai, az SCEI vezérigazgatója egy interjúban, amelyben kiemelte, hogy a PS3 a jövőben a játékokra fókuszál majd az egyéb funkciók helyett.

A Sony Computer Entertainment Inc. első embere azzal magyarázta az általa fontosnak tartott mondatot, hogy újra kell fogalmazni a PlayStation 3, vagyis a család legújabb tagjának szerepét. Ezzel kapcsolatban ugyanis a múltban némileg eltérő kijelentések is napvilágot láttak a vállalat részéről, Hirai viszont szükségét érezte tisztázni a dolgokat.



A vezérigazgató a japán Nikkei Net Interactive lapnak adott interjúban beszélt a konzol szerepéről és a kiemelt területekről. Elmondása szerint amikor tavaly átvette a stafétabotot elődjétől, egyik első feladata éppen ez volt: tudatosítani a vállalaton belül, majd pedig ezt követően a vásárlói bázisban is, hogy a PS3 elsősorban játékgép, és csak ezen szegmens megfelelő kiszolgálását követően jöhetnek a sorban az egyéb szolgáltatások, funkciók. Szerinte erre azért volt szükség, mert kezdett kicsúszni a lábuk alól a talaj, az újrafókuszálás révén viszont minden eddiginél erőteljesebben koncentrálhatnak a játékok vonzóvá tételére.

Korábban a Sony vezetése részéről halhattunk olyan nyilatkozatokat, megjegyzéseket, amelyekben a Blu-ray támogatást emelték piedesztálra, kissé háttérbe szorítva a konzolra megjelenő játékokat. Kétségtelen, hogy a PS3 a beépített meghajtó, valamint a nagy felbontású formátum győzelme miatt előnyös helyzetben van az új filmek terén, ám Hirai a jelek szerint úgy véli, hogy mindez félreviheti őket és eltérítheti a céget az igazi célok elérésétől. A jövőben tehát arra számíthatunk, hogy ismét a játékok kapnak főszerepet a konzol szolgáltatásai között, igaz arról a vezérigazgató nem beszélt, hogy ez pontosan milyen intézkedések formájában nyer majd kifejezést.

A céggel kapcsolatos hír, hogy több forrás szerint sem terveznek árcsökkentést az ünnepek közeledtével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #27
    Hát nálam ugyenezek érvényesek, TPS GOW abszolút nyerő, kaland / rpg best ever game a Mass Effect, Fable2-nek még ezután esek neki, majd kiderül. FPSből meg Halo3 ofcourse :P
  • Skyline #26
    Én effektíve nemhagyok ki semmit mint látod:D
    És valóban a főkérdés az exkluzívok,de az a kijelentés hogy ps3 minőségű játékokkal játszhatok féláron ettől még nem teljesen igaz mert TPS kategóriában MGS tróncsücsülés,Kaland kategóriában Uncharted,platform LBP....
    Ám valóben ugyanez igaz bogzra pár kategóriában,főleg Jrpg (FF13 megjelenéséig,ugyebár multi)...
  • narumon #25
    "Az olyanokat mint Littlebig planet,Killzone 2,stb...Azokat pedig elfelejtheted:)"

    Te meg PS3-on az olyanokat mint a Fable2, Gears of War, Halo, Mass Effect amik egy pöttyet jobban érdekelnek mint bármelyik ps3 game.
    Ráadásul az exkluzivitást felhozni nagyon rossz érv, gyakorlatilag alig van néhány exkluziv játék, már régen nincs akkora jelentősége mint régen. Igy hirtelen pedig egyet sem tudok mondani ami Ps3 exkluziv és különösképpen érdekes lenne.
  • narumon #24
    "Nem,valamivel szebb multiplatfromokkal,pár komolyann exkluzívval és rengeteg szemét exkluzívval játszol,ps3 minőségü exkluzívval boxon legfeljebb akor fogsz jkátszani ha MGS4 tényleg kijön rá...:)"

    Izlések és pofonok a box exkluzivok nálam tizenötször többet érnek mint bármelyik "komolyabb" Ps3 exkluziv (van ilyen egyáltalán?)
  • schrank #23
    már megint el vannak szállva itt páran maguktól akik aszt hiszik hogy ha nem vesznek br lejátszót akkor mekkora pénzügyi űrt hagynak a multik zsebén...
    már milliószor le lett írva hogy a csóri keleteurópai piac le van szarva nem oszt nem szoroz
  • Skyline #22
    Az olyanokat mint Littlebig planet,Killzone 2,stb...Azokat pedig elfelejtheted:)
  • Skyline #21
    "ps3 minőségű játékokkal játszhatok feleáron"
    Nem,valamivel szebb multiplatfromokkal,pár komolyann exkluzívval és rengeteg szemét exkluzívval játszol,ps3 minőségü exkluzívval boxon legfeljebb akor fogsz jkátszani ha MGS4 tényleg kijön rá...:)
  • qwas #20
    Abban mindenkeppen hogy gyakorlatilag egy komplett divx lejatszoval allsz szemben ami a feliratokat is kezeli. Egy ket peldatol eltekintve mindent lejatszott amit odaadtam neki.
    Hogy ki mennyi DVD-t nez a BOX-on az szerintem azon mulik foleg hogy mennyire birja a zajt. Szerintem hosszu tavon elegge zavaro a hangja foleg ha nem akciofilmet nezel ahol elnyomja a film hangja a konzolet.
  • narumon #19
    Miben tud lejátszásban többet? Megint valami használhatatlan featurrel?
    A nagyszobában is és a hálóban is 720ps LCD tévék vannak.
  • dez #18
    Nem "ugyanazt" kapod, legfeljebb "ugyanazt" használod belőle. (Xbox360 vs. PS3)

    A PS3 lejátszásban is többet tud, mint egy sima player, szóval több pénzért kevesebbet kapsz, ha külön veszed.

    Az nem egyedi esetet arra értettem, hogy valaki külön vesz egy Xbox360-at egy tévére, és egy BD playert egy másikra (tehát ezen belül) -- ami ezért nyilván HDTV. Utóbbi esetben kicsit furcsa lenne, hogy sima tévén játszik, amikor ott van egy HDTV is, tehát nagyobb eséllyel mindkettő HDTV ebben az esetben.

    Mint kiderült, nálad az van, hogy a HDTV-n meg a box, és a hálószbában egy sima tévé is. Akkor miért is kellene neked egy külön asztali BD player, csak azért, hogy külön legyen?