Ötvös Tibor

Késik a Final Fantasy XIII

A PS3 tulajok most minden bizonnyal még az eddigieknél is nagyobb átkokat szórnak a konkurens X360 tulajok fejére, hiszen - a Square-Enix szerint a Microsoft hibájából - a nagyon várt Final Fantasy XIII komoly késést könyvelhet majd el.

Ennek okát Motomu Toriyama, a Square-Enix fejlesztési vezetője tárta a nyilvánosság elé. Elmondása szerint a Microsoft még nem küldte el számukra a szükséges fejlesztői csomagot, így az X360 változat munkálatai el sem kezdődtek. Jelenleg a PS3 verzióra koncentrálnak és csak annak befejeztével kezdik el a másikat.Ez abból a szempontból rossz hír, hogy a két változatnak egyszerre kell a boltokba kerülnie, így a PS3 tulajoknak meg kell várni, míg az X360 verzió elkészül. További rossz hír a Sony-nak, hogy az eddigi állás szerint a Microsoft csak Észak-Amerikában és Európában terjeszti a Final Fantasy XIII-at. Ám a legújabb hírek már arról szólnak, hogy készül egy ázsiai változat is, melyet Tajvanban lehet majd beszerezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • 2504 #12
  A jó munkához idő kell a szar munkához még több !!!!!!!!!!!
  Remélem az első lesz és nem lesz elcseszve a 13. rész ugy mint a 12. mert az egy csalódás számomra.
 • feamatar #11
  mivel nem fog, így nehezen szólhatna arról...
 • ffxi #10
  Inkább arról szóljon a hír, hogy PC-re is ki fog jönni vmikor :)
 • feamatar #9
  nem gondoltam volna hogy ezt egyszer én legépeljem, de ezúttal egyet kell értsek veled...
 • zola2000 #8
  Hát nem tudom, szerintem a minőséggel semmi gond a final fantsyknál, de azért a dragon questeket én jobban csípem, az egyetlen ok, amiért nem lett sikeres nyugaton, az az, hogy az enix régebben teljesen elhanyagolta a nyugati piacot, a legelső Dq epizód a 7es volt ps1re alig volt reklámja, és gyengén lett fordítva, a DQ8assal már többet foglalkoztak, de csak csekély eredménye lett, mivel nem volt ismert a sorozat, most a dq9ben bízok, nagyon úgy néz ki, hogy a DS választékának legkidolgozottabb címe lesz, szerintem komoly esélye van a sikerre nyugaton is.

  A postmodern (tehát nem középkorias) környezetben játszódó JRPGket meg valahogy alapból nem szeretem, a kedvenc JRPGm a SUIKODEN2, szerintem mindenki próbálja ki ps1re...
 • gyuri12 #7
  :D:D:D:D
  Miről beszélsz?:D
 • Seth #6
  Mikor volt idén novemberre ígérve?Amikor még csak ps3-ra volt bejelentve akkor sem volt szó róla.Szerintem legkorábban 2009 tavasz, de méginkább nyár
 • Carbuncle #5
  Igazad van. -És hozzá teszem, hogy sztem nagyon lement azóta a szinvonal, amióta az Enix -szel összeálltak (nem véletlen, hiszen talán az Enix -nek köszönhető ugyan az RPG, mint játékstílus, de a Squaresoftnak, mint minőségi játékstílus, ha lehet így fogalmazni). Az Enix mindig is csak középszerű játékokat fejlesztett (nem véletlenül úgy említik a konzolos magazinok is a Dragon Quest sorozatot, mint olyan játékot, ami Japánban sikeres volt -azt nem teszik hozzá valamiért, hogy máshol is, mert nem akartak valótlant írni). Sztem ennyi ember amúgy is kirázná magából mindkét verziót a beígért időre, ahány náluk dolgozik /főleg egy kész UE3 engine -nel/, ha nem volnának ráérősek (Nézze meg mindeki, hogy hány ember dolgozott csak a Final Fantasy 7. és a 8. részén, és akkor még nem Square-Enix -nek hívták a céget!).
 • Skyline #4
  Gyurikám,a ff13 eddig idén november 20 környékére volt bejelentve most LEHET hogy picit csúszik,de nem évekmúlva jön,hanem szinte biztos hogy idén:)
 • Hoz_Hun #3
  Engem is érdekel mert én is várom.