Gyurkity Péter

A Nintendo is beújít az ünnepek előtt

Ahogy az várható volt, a Sony és a Microsoft mellett a Nintendo is készül az idei ünnepi szezonra, mégpedig a Wii egy újabb változatával - azt még nem tudni, hogy pontosan mit is tartalmaz az "Új csomag".

Ezen a néven (New Pack) említik ugyanis az új változatot, amelynek termékkódját már hiva­ta­lo­san is bejegyezték az Egyesült Államokban - innen származik maga a hír is, miszerint a cég újítani készül. Azt azonban még senki nem tudja, hogy miben testesül majd meg a változás, bár a találgatások természetesen már megindultak. A lehetséges verziók között szerepel némi hard­ve­res módosítgatás, illetve szoftveres bővülés, amely elsősorban mellékelt játékokat jelent.

A hardver terén a DVD-lejátszás engedélyezését tartják a legvalószínűbbnek a források, amelyet a cég egyébként már az induláskor megígért. Mivel azonban a Nintendo céljai között a játékosok körének kibővítése első helyen szerepel, jó esély van arra, hogy a módosítgatások és új funkciók helyett inkább a mellékelt játékok száma változik majd, hasonlóan a Microsoft várható lépéséhez.

Ez még vonzóbbá varázsolná az amúgy is gyorsan terjedő platformot és még több vásárlót csábíthat el. Ehhez kapcsolóan lehetséges még egy új vezérlő megjelenése is, erről azonban szintén csak a találgatások szintjén beszélnek. Azt már meg sem említik, hogy esetleg az ár is változna, hiszen ezen a téren végképp nincs miért panaszkodnia a cégnek - eddig is a legolcsóbb szereplőként voltak jelen a piacon, ami meg is látszott az eladási eredményeken. A konzol Japánban 204, az Egyesült Államokban 250, Európában pedig 342 dolláros áron kapható, ami megint csak jól jellemzi a régiók közötti különbségeket.

Időközben az is kiderült, hogy a Sony olcsóbb 40 GB-os változata ezen a héten, egészen pontosan szerdán jelenik meg az öreg kontinensen. A 400 eurós (az USA-ban 400 dolláros) áron érkező verzió némileg javíthatja a cég helyzetét, hiszen eddig - főként a magasabb ár miatt - nem sok babér termett a harmadik PlayStationnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • feamatar #13
    WTF????? usd gyengébb mint euro 250$ ergo soookkkaaaallll kiisseebbbb mint 357euró

  • magyarvok #12
    Vagy esetleg amcsiban amúgy is olcsóbb, nézz pár sorral feljebb:
    "A konzol Japánban 204, az Egyesült Államokban 250, Európában pedig 342 dolláros áron kapható"
    Szal pont igaz, hogy ugyanannyiba kerül usa-ban, európában, csak usában dollár, európában euró. (250$=357€)
  • archelf #11
    Azért, hogy az egyszeri amerikai elhiggye, hogy a sz@r dollárja még mindig ér annyit mint az euro, a kereskedő meg becsebelhesse az idióta külföldiektől (ergo mindenki aki nem amerikai) a 20%-os extra hasznot...

    AE
  • oasis UK #10
    a galaxy enyhén kicsit qrva jó lesz,megint tele újítással,új 5letekkel!!!!
    A party is fasza főleg 4en ahhhh:P
    A Mario 64 pedig korszak alkotó!!!
    Ugy hogy ne izéljétek!!!
    THX!!!
    De kihagytátok a SSB-t!!!!:)
  • quack #9
    ja, mivel van mario party 8, ezért szar a mario 64, és szar lesz a galaxy is, érthető
  • lokko #8
    akkor most csak az updated wii-ben lesz lehetséges a DVD lejátszás vagy megoldják a jelenlegi hardweren is firmware frissítéssel?
  • Sliderx #7
    uhhh... Ezzel a hozzászólásoddal el is mondtál magadról mindent.

    1 hozzászólásban meghazudtolod önmagad állítását.

    Az elején:
    "a grafika lényegtelen"

    A végén:
    "fontos a grafika"

  • gyuri12 #6
    a grafika lényegtelen, wiinél nem az számít(igazi fanboy duma,nemigaz?) a godfather szar, a red steel átlagos, moák nem jók az allied assault óta, a marió pedig addig volt jó,amíg nem tucatszoftver volt.blue forever jó lenne,ha szép lenne,mert egy ilyen játéknál fontos a grafika.

    a resi uc-vel viszont igazad van
  • jeti00 #5
    sztem is nagy dolog a wii, végre nem kell a fotelben ülni, egyszerre lehet ugrálni és szórakozni (pl tenisz) :)
  • BCS pixel #4
    Amerikai mentalitás, így egyszerű számolni, ennyi. :D