Németh Szabolcs

Eltolták a Crysist, megijedt a Crytek?

Az eredeti tervek szerint a Crysis demója a Halo 3 érkezésével egy időben jelent volna meg, ám a Crytek a hétvégén kiadott egy közleményt, miszerint október 26-ra tolták a demót.

A szakértők szerint a Crysisnek nincs mitől tartania, míg mások szerint azért Halo 3 komoly vetélytárs. Bármi is legyen az igazság, az tény, hogy a Crytek igazából indok nélkül eltette a demót a Halo 3 útjából. A kellemetlen várakozást Cevat Yerli szerint bőségesen kárpótolja majd a játékosokat a Sandbox 2 szerkesztő, amivel a modderek máris belefoghatnak a saját Crysis-ük megalkotásába.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A kérdés nyitva marad: nincsen még a széles közönségnek megmutatható állapotban a Crysis? Netán üzleti indokok állnak a döntés mögött? Vagy valóban a Halo 3 a visszakozás oka? Valószínűleg az ok örök rejtély marad.

Crysis

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #43
    Én is már röhögőm a gamepadot, amikor itt a wiimote, ami sok szempontból jobb mint az egér. (aki nem próbálta ne szóljon be)
  • Tinman #42
    Ott is ha rossz felé menttél kaptál 5 csillagot, aztán 1 perc és halál.
  • opeca #41
    Hát szerintem meg benézted, a PC rohadt nagy piac.

    Azért tűnhet kicsinek, mert minden játékot megcrackelnek, de hát istenem, ilyen az élet:)

    Állítólag csippelik már nagyiparban is a konzolokat, úgyhogy majd egy idő után rájönnek ezek a hülye kiadók, hogy mégiscsak univerzális piacot tud nyújtani a PC.

    Én azon szoktam röhögni, amikor a balfékek exklúzív FPS-t játszanak gamepaddal:))))

  • dronkZero #40
    Jó, csak tudod, GTA feltette a lécet elég magasra szabadság kérdésében...
  • koschwarz #39
    vazz, ne fárassz már :)

    de hát mégsem egy klasszikus "csőben" kellett végigmenni mint a doomban, hanem egy tábort megközelíthettél mind a négy égtáj felől...éééérted!?

    minek kolbászoljak egy másik szigetre, ha egyébként megvan a cél. és a célt több útvonalon lehetett megközelíteni. na mindegy :)
  • dronkZero #38
    "egyszerre adta meg a hatalmas külső tereket, a szabadság érzését, a gyönyörű helyszíneket, a szintén kidolgozott belső tereket, változatos ellenfeleket, iszonyat jó AI-t, járműveket, stb."

    Ez nagyjából igaz, csak nekem a szabadság érzése nem volt meg. Lehet, hogy keveset baszakodtam vele, de nekem úgy tűnt, hogy a tér ugyan nagy, de ha nem arra mész amerre "kell", akkor céltalan az egész. Nem volt semmi értelme elkolbászolni a világ másik végére, mert utána vissza kellett menni, hogy jöhessen a következő "pálya". Na meg egy csomó helyen olyan volt a nagy tér, hogy egyik oldalon hegy, másikon szakadék, azt' mennyé' előre. Pszeudo nagyteres. Olyan, mintha szabad lennél, de közben igencsak kötött. Nekem ezzel volt bajom.
    Egyébként anno a vasam is kevés volt hozzá, úgyhogy lassan előszedem megint.

    "akkor is le lehetett tölteni ingyen, engem senki nem akadályozott meg benne"

    Ja, hát engem sem fog. Izzítom is a torrentet... :P

    Bátyámék egyébként anno nagyon rákattantak, vettek is kettőt, aztán tolták (volna) multiban. Csak az egyik CDkulcs nem működött. Írtak emailt, kaptak egy másik kulcsot. Az sem működött. Még egy email, aztán hozzájuk vágtak három működőt, hogy "hagyjatok már békén"... :P :) Jóféle support, ilyen kéne mindenhová!
  • sgbo #37
    Halo egy szimpla gagyi shooter volt. Szép grafikával+járműhasználattal (ami akkor még tényleg újdonság volt). Viszont iszonyatosan arcade játékmenet (bár ez nem végülis nem, baj sokan erre gerjednek).
    A fő gondja viszont a minden ötletet nélkülöző pályatervezés volt. Egyszerűen ctrl+c, ctrl+v módon csinálták. Amikor az ember már huszadszor ment végig egy tök ugyanolyan hídon hogy leérjen a szakadék aljára, vagy huszadszor fordult be tök ugyanolyan sarkon, akkor már mocskosul idegesített (és csak azért toltam végig, mert épp túl sok szabadidőm volt)

    Halo-nál sokkalta jobb FPS-ek voltak pc-re...
  • koschwarz #36
    wtf?

    akkor is le lehetett tölteni ingyen, engem senki nem akadályozott meg benne

    másrészt nem volt semmi baj a cryengine-nel, minden megvolt benne, ami egy jó fps összerakásához kellett, külső, belső terek, fizika, stb. szerintem az akkori engine-ek egyik legjobbika.

    őszintén szólva alapvetően érthetetlen számomra, hogy annak idején hogy lehetett az, hogy valakinek csak 15 percig tetszett a játék. persze elfogadom, hogy ízlések és pofonok...de azért igen kevés fps gamma volt annak idején ami egyszerre adta meg a hatalmas külső tereket, a szabadság érzését, a gyönyörű helyszíneket, a szintén kidolgozott belső tereket, változatos ellenfeleket, iszonyat jó AI-t (okos de "gyengusz" zsoldosok, buta de erős szörnyek), járműveket, stb.

    aki az akkor fps-felhozatalban azt mondta, hogy mekkora szar a far cry, azt enyhén szólva is szűklátókörű buta sznobnak tartom, akinek egy fps még mindig abból áll, hogy megyek egy csőben és lövöm a szembejövő szkriptelt ellenfelelet.

    emlékeim szerint is a far cry után a következő fps, amivel érdemes volt játszani, a chronicles of riddick volt, ami végre valami újat hozott a fps-ek langyos állóvizébe.

  • dronkZero #35
    Ja, azt meg el lehet felejteni, hogy ingyenes lett. Illetve ingyenes, az amcsiknak. Talán a kanadaiaknak is. (Csak észak-amerikai, ubisoft accal rendelkezőknek) Kb egy hét után bekorlátozták az akciót.
  • Csaba42 #34
    Tudok: Far Cry!