Gyurkity Péter

Edzőtermekben is otthonra találhat a Wii

Egy népszerű kanadai edzőterem a hagyományos foglalkozások és eszközök mellett a Nintendo Wii használatára is buzdítja tagjait. Az eddigi eredményeket biztatónak értékelik, a gyártó pedig dörzsöli a tenyerét.

Az ötlet a vancouveri Studio 55 nevű edzőterem tulajdonosától származik, aki úgy gondolta, hogy látogatóik a megszokott gépek mellett a konzollal is szívesen foglalkoznak, amennyiben ez hozzájárul a foglalkozások sikeréhez. Gyorsan kiderült, hogy még azok is örömmel veszik kézbe a speciális vezérlőt, akik korábban soha nem játszottak semmilyen játékgépen.

A konzolt a program bármely részeként ajánlják, akár bemelegítésként, vagy a levezetésként. A foglalkozás természetesen a Wii-re készült játékok megismeréséből és gyakorlásából áll és elsősorban azon fiatalokat célozza meg, akiket egész Észak-Amerikában hasonló módszerekkel igyekeznek az edzőtermekbe csalogatni. Másutt azonban PlayStation és Xbox gépeket használnak ilyen célra, ráadásul általában két foglalkozás között vagy éppen azok alatt, itt viszont most első alkalommal merült fel a Wii lehetőségeinek üzleti jellegű kihasználása.


A lépéssel azonban az idősebbeket és a laikusokat is sikerült megfogni, többek között néhány egykori olimpiai sportolót is, akik korábban soha nem játszottak semmilyen konzolon vagy számítógépen. A becslések szerint egy kiadós bokszolás, teniszezés, vagy éppen tekézés a Wii konzolon felér az intenzív gyaloglással és segítségével 75-125 kalóriától szabadulhatunk meg. Az edzőteremben külön szobát alakítottak ki a konzoloknak, ahol egy nagy kivetítő segítségével zajlanak a foglalkozások.

Másutt eközben a rehabilitációs programok részeként alkalmazzák a konzolt, szintén jó eredménnyel. Kiemelik, hogy nemcsak a fontos fizikai rész, de a szórakozás is sokat javít a betegek állapotán, ami talán még inkább hozzájárul a teljes felépüléshez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • feamatar #36
    mondom: persze van néhány kivétel
  • zola2000 #35
    Hát több mint egymillió red steel, és amellett hogy nem várt sikere lett a resident evil wiinek ezt nem mondanám.
  • feamatar #34
    pont ez a baj az őszi címekkel: saját franchise mindegyik, és az E3on se hangoztattak túl sok egyéb címet végképp nem jövőre.
    a másik hogy nem jön ki minden játék Wiire, mert pont abból hogy a casual gaming van előtérben Wiin a játékeladások tekintetében másképp állnak arányok
    pont a hagyományos franchiseokból nem kel el annyi mint a másik két konzolon
    persze van néhány kivétel...
  • zola2000 #33
    Nem is tudom mi a baj az őszi címekkel, jön a mario galaxy, a super smarh brosh brawl, a metroid3. Ps3ra nem lesz ennyi ilyen nagy cím, talán csak a lair. A sikerre való tekintettel már minden kiadó elsődleges játékplatformja a wii/ds, tehát 2008tól már a játékok elsősorban wiire jönnek, pont úgy ahogy régen nesre, majd snesre, majd ps1re, majd ps2re.
  • feamatar #32
    én nekem leginkább a Wii árával van gond... azt mondják olcsó... de közben alig fejlesztettek rajta valamit, kijön a gép olcsóból oszt eladják pofátlan haszonnal, köben a gámák megjelnési ára is ugyan ott van, mint egy PS3/doboz esetében holott azoknál azzal szokták indokolni a magasab árakat, hogy veszteséges a konzol gyártása, de valójában erről Wii esetében szó nincs...

    másrészt meg az idei E3 nem volt valami bíztató Wii-re nézve, a saját franchiseokon kívűl kevés igazán húzónév jön rá...
    de tudom nem ez számít... jön egy Nintendogs féle cucc, vagy egy Sims féle valami az kell a népnek....
  • who am I 7 #31
    "Ajánlom a pofád befogását, főleg amikor ilyen hülyégeket írkálsz! Probálj meg a Resident Evil-el játszani Wii-n, idióta! "

    óha, látom itt is tarolnak az türhők .

    Bírom ezt a HC GÉMER kifejezést.Én nem lennék büszke magamra, ha HÁCÉ lennék...egy hc gémer kb csak a játéknak él, nincs normális élete, függő.Sztem kissé fogalom zavarban vannak az emberek.Ahhoz, h az ember fogékony legyen a tartalmas/igényes játékokra, nem kell HÁCÉKOCKÁNAK lennie.Csupán értelmesnek.

    A wii pedig, egy egyszerűbb réteget is bevon a konzolos világba, miért baj ez?Miért fáj XY-nak, h egyszerübb emberkék is örömüket lelik ebben a dologban?NEkik ez meg van tiltva vagy mi?És azért a teljesség igénye nélkül, nem csak az egyszerübb emberkéknek szól ez a konzol, hanem van rajta normális gamé is.Igaz nem PS3 GTPRO grafika....de mintha..nem is kerülne annyiba...Na mind1, szerintem megférhetnének egymás mellett ezek az emberek ha bizonyos vérpistikék nem szítanák itt a dolgot.
  • Balumann #30
    Végre vki aki úgy mond véleményt, hogy próbálta is. Egyébként mikor először kaptam gépet, a billentyűzet is fárasztó volt számomra. 1-2 óra után elfaradtak az ujjaim ^^ Biztos ha már többet játszol vele akkor továbbbírod. Egyébként meg nem kell 3 órán át egyfolytába játszani, legalább óránként érdemes megállni pihenni pár percekre.
  • Csibe001 #29
    Vegyél vissza az alpári stílusodból,mert csak téged minősít.Játszok a Resident Evil-el szóval még csak ebbe se tudsz belekötni...azért mert TE gyenge vagy s képtelen vagy két irányítóval játszani , mert a pici kezed elfárad attól más miért ne tudna...Ráadásul mondj már nekem olyan játékot wiire (wiisports leszámítva) ahol 2-3 órán keresztül folyamatosan nyújtva kell lennie a kezednek.Hajrá.
  • Nyarlathotep #28
    Ajánlom a pofád befogását, főleg amikor ilyen hülyégeket írkálsz! Probálj meg a Resident Evil-el játszani Wii-n, idióta!
  • Csibe001 #27
    Ajánlom a súlyemelést...elképzelhetetlen 2-3 órán át?Ezt nem gondolhatod komolyan...