Specker Balázs

400 ezer Wii a japán rajt napján

A Nintendo négyszer annyi gépet kínál majd a hivatalos japán Wii-rajt napján, mint a Sony a PS3 debütálásakor.

A japán videojáték-gyártó cég tájékoztatása szerint december 2-án az újgenerációs konzolból majd 400 ezer darabot juttat el a szigetország kiskereskedéseibe, ezzel jócskán túlteljesítve a vetélytárs 100 ezres kezdőkészletét - értesült a CNet. A Nintendo azonban semmilyen felvilágosítást nem adott arról, hogy hány géppel készül majd a december 8-i európai, illetve a december 19-i tengerentúli nyitásra.



A három nagyágyú - a Microsoft, a Sony és a Nintendo - várhatóan kiélezett küzdelmet folytat majd a vásárlók kegyeiért idén karácsonykor. A PS3 indulását különböző késedelmek és kompatibilitási hibák hátráltatták. Az a tény, hogy a Sony mindössze 100 ezer darabbal készült nyitányra, igencsak megdöbbentette a japán rajongókat. A legújabb Playstation eredetileg 2006 elején került volna forgalomba, ám a különböző gyártási problémák, illetve a főalkatrészek hiánya későbbre tolták a megjelenést, így Európába csak 2007 márciusában jut majd el a gép.

A gyártó állítása szerint az amerikai rajt napját - tanulva a korábbiakból - már 400 ezer darabbal várják. A hiány ellenére 2006 márciusának végéig mintegy 6 millió eladott konzolra számít a Sony - írja a BBC News.

A Nintendo úgy tűnik másik fronton - a hordozható gépek piacán - is erősíteni kíván. A tervek szerint japánban 1,5 millió DS kerülne az üzletekbe az év végéig. A japán óriáscég abban bízik, hogy Wii-jének sikerül megnyernie azt a vásárlói réteget is, amelyik keveset, vagy egyáltalán nem játszik. A minél jobb játszhatóságért folytatott küzdelemben - többek között éppen ezért - egy mozgásérzékelős vezérlővel rukkolt elő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ftivo #27
    már csak az a nem kis kérdés marad, hoyg a viszonylag olcsó konzolhoz mennyiért lesznek játékok, s persze hogy mikor/hogyan törik fel...
  • Sanyix #26
    hmm nekem 489,110 darabot ír wii-re, ami fura, mert pár napja néztem, és akkor állt 680000-ren :\
  • Tekken5 #25
    Ilyenkor szeretném, ha millárdos lennék! :D
  • Inquisitor #24
    Akkor neked gondjaid lesznek a PS3-al, mert erősen az új EyeToy-ra gyúrnak, még ha jól titkolják is :)

    Amúgy meg: http://nexgenwars.com/
    Jelenleg 757,697 db Wii áll szemben a 279,613db PS3-al, persze X360-ból meg 10x annyi fogyott, mint Wii-ből, de az meg több mint egy év előnnyel indult. Szóval úgy tűnik, hogy a Nintendo tényleg el fog adni annyit, amennyit tervezett ...
  • Tetsuo #23
    Ha videojáték, akkor Nintendo.
  • Sanyix #22
    Nemtudom észrevetted e de van a wii kontrollerjén pár gomb. Na azokkal is lehet játszani ugyanúgy mint a többi konzolnál, de pluszban még a mozgást is érzékeli szóval többet nyújt mint a többi gép kontrollere, mert több dologra lehet használni.
    Egyébként még mindíg jobb ha a ps-t szídom(és nem mindíg a ps-t szídom, inkább a sony-t szídom ugy egészben a ps-nek meg csak a valós hibáit szídom, ennyi), mint ahogy te mindenhol a ps-t fényezed, és mindent ami nem ps azt szapulod. Egyébként ps-en is önmagukat ismétlik a játékok.
  • Dzson #21
    Én úgy gondolom, hogy 10 játék után elkezdik önmagukat ismételni a játékok, csak éppen nem erős harcos kardoz, hanem egy róka. Nincs túl sok lehetőség a hadonászós irányításban, bár érdekes meg minden, de erre építeni egy konzolt és a játékokat olyan, mintha a PS2 játékkínálatot az EyeToy-ra koncentrálnák.
  • Dzson #20
    Hát, eléggé két külön dologról beszélünk. Bár neked mindegy, csak lehessen Ps-t szidni.
  • Indigo #19
    Loverman már csak ilyen divatfikázó... =))

    Egyébként a Wii-t nem helyezném sem a PS3 elé, sem mögé, ez amolyan kiegészítő gép. Ebben a játékgépben épp az a szép, hogy olyan játékok lesznek rá, amiket többen lehet játszani, és közben egy csomót nevet meg ökörködik az ember a többiekkel.
  • HJPOWER #18
    Olyan hangulata lesz, hogy a grafika senkit sem fog zavarni, és azért olyan csúnya sem lesz! ;)