Gyurkity Péter

Nintendo Wii: tovább bővül a lista

A Nintendo a lipcsei bemutatón két játékkal bővítette az eddigi listát, míg a megjelenésről és a várható árról semmit nem árultak el.

A héten lezajlott GC Developer Conference rendezvényen a japán gyártó is képviseltette magát, és új bejelentésekkel igyekezett kiszolgálni a konzol iránt érdeklődőket. A fontosabb részletekről sajnos ezúttal sem nyilatkoztak, ám azt megtudhattuk, hogy mely két játékkal bővült az eddigi lista, és hogy - ha minden jól megy - a Nintendo DS Lite bugyirózsaszín változata október 27-én debütál az öreg kontinensen.

A cégnél nem bíznak semmit a véletlenre, és két, korábban jól bevált, népszerű címet portolnak az új generáció képviselőjére. Az első a Mario Strikers Charged, amely a sokak által egyenesen húzószoftvernek titulált Mario Sports széria új darabjaként jelenik meg, a második pedig a Battalion Wars 2, amely újjászületése alkalmából a nem túl fantáziadús BWii nevet kapta. Mindkét játék kihasználja a konzol speciális vezérlőjét, ezt a konferencia látogatói is kipróbálhatták, mivel lehetőségük volt belekóstolni az élménybe. Részleteket azonban ezúttal sem kötöttek az érdeklődők orrára, a cég nagyon szűkszavú a konzolt illetően.



Ez a szűkszavúság leginkább a megjelenés részleteivel kapcsolatban jelenik meg, mivel továbbra is mélyen hallgatnak a Wii debütálásának pontos időpontjáról, valamint a várható árról. Egyes források szerint a fejlesztés valamivel drágább lehet a vártnál. A korábban kiszivárogtatott 250 dolláros árat 150 brit fontnak feleltették meg a szigetországban - figyelembe véve az ilyenkor megszokott különbséget - ám a rendezvényen állítólag elejtették, hogy 170 font a valószínűbb. Ez 70 ezer forintot feltételez, ami már nem túl kedvező ár, még akkor sem, ha az Xbox 360 és a PS3 ennél jóval többe kerül.

Remélhetőleg a Tokio Game Show alatt már megindul az információáradat, és konkrét időponttal, valamint árral szolgálnak a közönségnek. Hivatalos megerősítés híján addig marad a találgatás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #21
    És nem is említetted a 150 dolláros amatör fejlesztői szettet. ;)
  • Inquisitor #20
    Eddigi infók alapján 170USD és 250 euro között lesz. Az egyik nyilatkozat alapján "kevesebb mint 250 euro" az ára, az EA meg nyilatkozott valamit a 170USD-s árról. Mielött valaki nagyon örülni kezdene, valószinüleg a szokásos pofátlan árképzés lesz. Japánok megkapják 170-200USD körül, az amcsik 200-250USD között, a "hülye" európaiak meg annyi euróért, amennyi USD lesz az amerikai ára.

    Egyébként eddigi megjelenési dátumok, játékok érkezési dátuma, és beszállítások alapján Október 22 és November 7 (5?) között fog kijönni a konzol. Ha jól emlékszem a Wallmart-ba November 1-ig ki kell szállítaniuk az oda mennő darabokat. Viszont egy halom játék jelenik meg Október 23-án, November 1-én, és 5-én ... Egy szkennelt reklámposzteren meg (német Nintendos újság) Október 22 volt a dátum. Nem pontos, de egy 3 hetes intervallumban azért sejthető mikor jön a Wiiii. ;)
  • Inquisitor #19
    "a második pedig a Battalion Wars 2, amely újjászületése alkalmából a nem túl fantáziadús BWii nevet kapta."

    Ez miért nem fantáziadús? Láttad már a logóját? Egyben kifejezi, hogy a második rész, meg azt is, hogy Wii verzió. Szerintem meg pont ötletes.
  • NEXUS6 #18
    Na megjött a félhivatalos Úí ár: 250 ájró.

    Bevallom nem vagyok egy tendó fan, és nekem egyelőre egy kicsit sok (sajnálom ennyit keresek).

    De lesz ez még olcsóbb is!;)
  • Devvo #17
    Xbox 360 core 80 ezer Ft(jo esetben!)
    JA persze gyerekeknek
    Gyerekeknek saddnes, gyerekeknek necro nesia, gyerekeknek mp3 gyerekeknek disaster, gyerekeknek FAr Cry(IGEN AZ IS LESZ WII-N)gyerekeknek red steel,gyerekeknek Heroes...
    Szart nem tudtok a wiirol ki sem probaltatok es mondjatok a szart.65000 FT lesz max.Xbox 360nal is olcsobb ugyhogy nem mondhatjatok hogy draga ha meg is akkor meg nem ilyen dolgokre kell kolteni.Kapjatok be pocsok en leleptem.
    Magyarorszag meg szart sem er jatekeladason teren.De meg itt is a wiinek van az egyik legnagyobb eselye mer olcsobb min ket konkurencianal.
  • echo #16
    Szeritem siker lesz. Nagyon jól van belőve a termék piaca, mert közvetlen versenyben esélyük sem lenne a két mamut cég ellen. De ezzel az alacsonyabb ár, sok gyerekeknek szóló játék, mókás újfajta controller dologgal egyrészt 14 alatt tuti nyerő, másrész ha akar venni valaki egy második konzolt akkor is könnyebben lesz ez a választás talán.
  • Daveee #15
    énmeg ha már konzolt veszeka kor gyójtenék PS3 a legjobbra, mert ezt 10 évig kihasználhatom!
  • Morden23 #14
    Így van, ahogy mondod.
  • Indigo #13
    Nem rossz a Nintendo, nekem kifejezetten szimpatikus. De inkább csak kisgyermekes családok találják meg benne a számításukat, én ha konzolt vennék akkor X360 vagy PS3. Persze ha gyerekem lenne, akkor ez lenne a legjobb választás az fix. De egyelőre inkább maradok a PC-nél.
  • Morden23 #12
    Ezzel most egy igazi "kocsmaböcsességet" mondtál :D

    Amúgy nem az érdekes játékok fogytak el, hanem akkora tumultus jön ki minden stílus és történettípus közül, hogy aki 2-3 éven keresztül lépést tart a játékiparral, az már "minident megtapasztal".

    Olyan az egész, mint a filmek. Sokan fikázzáf a feldolggozásokat és adaptációkat, de ez csak azt jelenti, hogy "körbeért" a dolog, a kígyó beleharapott a saját farkába.

    Mindettől függetlenül természetesen igazad van. A legtöbb mostani játékból nemes egyszerűséggel kihagyják a történetet (minek az, sok időt nem akarunk rá szánni, ha meg szar, akkor többet árt, mintha simán hiányozna), és kiadnak egy túldesign-olt játszható tech-demót.