Specker Balázs

EA-játékok Nintendo Wii-re

Úgy tűnik, a Wii nagyobb támogatásnak örvend majd a fejlesztők részéről, mint annak idején a GameCube.

Az Electronics Arts bejelentette, hogy több játékot is piacra kíván dobni a Nintendo hamarosan debütáló konzoljához. Hat címet, illetve franchise-t konkrétan meg is nevezett a játékcég. A kifejezetten Wii-re szabott játékok a következő EA-franchise-okhoz kapcsolódnak majd: Madden NFL, Need for Speed, Harry Potter, Tiger Woods PGA TOUR, SSX, valamint a The Godfather - írja a Spong. Az Electronic Arts azt is elárulta, hogy a most nyilvánosságra hozott darabok mellett, jónéhány - jelenleg még fejlesztés alatt álló - projekt is fut Wii alá. A hírek szerint az elkövetkező pár hónapban újabb címek kerülnek majd nyilvánosságra.


"Minden játék hű marad majd franchise-a szellemiségéhez, ám mindemellett úgy tervezik őket, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a Wii hardveradottságaiból, és hogy kihasználják egyedülálló vezérlője egyedi tulajdonságait és újításait" - idézi a kiadót a GameDaily.biz. "Amikor elkezdtünk kísérletezni a Maddennel a Wii-n, valósággal tódultak egymás után az újító ötletek. Mindenkit felvillanyoztak a hardverben és a vezérlőben rejlő kreatív lehetőségek" - méltatta a Nintendo játékgépét John Schappert, az EA vezető-alelnöke.

Míg az EA már jelen volt a piacon rögtön az Xbox 360 indulásakor és vélhetően a PS3-nál is így tesz majd, addig a Wii-újdonságok megjelenési dátumairól még nem adott felvilágosítást. A bejelentés úgy tűnik, a játékcég befektetőit is megerősítette elkötelezettségükben, mivel az EA részvényei mintegy 4%-kal emelkedtek a tőzsdén. "Úgy véljük, ez mindenképpen jó hír, hiszen eddig sok érdeklődést nem mutattak Wii platform iránt" - jegyezte meg a PJ McNealy, az American Technology Research elemzője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Coco #11
    menny ki focizni :P
  • BT91 #10
    Olyan konzolt is csinálhatnának, amit lábra kell kötni, és te irányítód a focijátékokban a játékosokat!!! Király lenne sztem :D:D:D
  • Inquisitor #9
    Azért a Madden 07 irányítása elég durván meg van csinálva a Wii irányítójára, olyat kontrollerrel az életben nem fog senki csinálni. :)
  • Zenty #8
    Igy oldalasan ugy mozgatod mint egy kormányt és ennyi!
    http://wii.nintendo.com/games_excite.html

  • peba #7
    sztem másképp is lehet használni majd ezt a kontrollert, nem csak úgy mint egy távirányítót...

    NFS-nél sztem jön a gameboy-os feeling. (fordítsd oldalra és rájössz)
  • Morden23 #6
    Nekem meg semmilyen konzolom, úgyhogy én főleg. Ettől függetlenül szerintem feelinges dolog lenne, ha jól működne.
  • NEOreg3 #5
    de az EA-t ismerve igénytelen lesz, bár nem nagyon izgat, mert úgysem lesz Wii-m
  • selyem #4
    valahogy nfs-t nem tudom elképzelni Wii-n. az autokat hogy lehet ezel irányitani?? csak jobbra ballra kell majd mozgatni a Wii-t? Abba nincs semi pláne.
    na de mindegy majd kigondolja az EA hogy legyen.
  • peba #3
    Szűk panelba biztos jó lesz majd vele játszani! :)
  • Morden23 #2
    És? Igény lenne rá...