Németh Szabolcs

Crysis - szerencsére nem egy Far Cry 1.5

Egyesek nagyon szerencsések: a GameSpot írói stúdiólátogatáson vehettek részt a Crytek-műhelyében. A találkozás mindkét fél számára örömteli volt és néhány részlet is kiderült a készülő játékról.

A fejlesztők többek között elárulták, hogy a Doom III és a Half-Life 2 szorításában bizony elkapkodták a Far Cry történetét. A grafika lélegzetelállítóra sikeredett, de a csapat szerint bőven lett volna még mit javítani az így is nagyon nagy sikert elért elődön. A Crysis elmondásuk szerint nem szimpla Far Cry lesz feljavított grafikával, hanem velős, igazán izgalmas, fordulatos, pörgős játékmenettel megáldott program.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az egyes szituációkat nem csak egyféleképpen oldhatjuk majd meg, hanem lehetőség lesz alternatív megoldások bevetésére is. A variálható felszereléseknek (öltözék, fegyverek, védő-felszerelések) köszönhetően a harcok során is taktikázhatunk. Gyorsan mozgó, ezáltal nehezen eltalálható célponttá, netán lomha de iszonyatos tűzerővel rendelkező gyilkoló géppé szeretnénk válni. A döntés a mi kezünkben van… A Crytek újabb FPS-e 2007-re várható.

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Psyho06 #25
    szerintem a HL2 a Doom3 meg a Far Cry mind nagyon jó játék volt és az.Ez a Crysis sem lesz egy rossz játék,de hogy ha menne is a gépemen akkor is minden low-on lesz
  • Athlon64 #24
    "A fejlesztők többek között elárulták, hogy a Doom III és a Half-Life 2 szorításában bizony elkapkodták a Far Cry történetét. A grafika lélegzetelállítóra sikeredett, de a csapat szerint bőven lett volna még mit javítani"

    És még szerények is :)
    Szerintem a Half Life 2 ugyan szép grafikájú volt, de a FarCry számomra még szebnek tűnt, talán a dzsungel környezet és a sok víz miatt!
    Biztos nagyon jó lessz ez is!
    Én is várom már!!!!!!
  • virs lee #23
    Ez a game bűntetni fog.
  • Dévids #22
    Én inkább várok vele nem fogok egyből dx10-es karit venni.Most költöttem gépre nem fogok félévente költeni rá mert felesleges inkább várok.
  • Morden23 #21
    Igazából ezen nem pánikolok. Általában akkor szoktam váltani, amikor valami miatt nagyon muszáj (pl. elcsesződik a kártya), vagy ha esetleg már nagyon régi a "vas", és éppen erre van fölös Xtízezer kiválóan konvertibilis HUF-om. A helyzet az, hogy a kártyáim sunyi módon a garancia lejárta előtt néhány hónappal mindig elpusztulnak ;)

    Húzni én nem tudom a kártyát, sőt, nagyon a procimat sem, mert elég sok olyan programmal vacakolok itthon, ami meglehetősen érzékeny az efféle trükközésre.

    Amúgy azóta, amióta egy Asus GEF1-es kártyán elfuttattam a Warcraft 3-at 800x600-as resben, mindent maxra rakva (már amit lehetett), azóta finoman fityiszt mutatok minden egyes "recommended hw" listának:)
  • psishock #20
    áh, nem rosszból mondtam, csak annyira ment a hype minden felé...
    nekem is x800xt van, de mire ez kijön biztosan passzolok egy dx10 karit :), amúgy a tieddel is játszhadod (mert ereje az van neki), csak nem jönnek az ijen efektusok le. Jövőre, amikorra ez is várható szerintem már (lassan-lassan azért :) jelentkezni fognak sorozatban a dx10-es címek. Szerintem jó ha az ember, tartja a szintet hw-ban ha már egyszer elkezdte, az x800-od még a legtöbb cuccot elhúzza kimaxolva nagy res-en (max csak a HDR, meg a SM 3.0 amit nem visz). Szóval amikor már megérné válltani mert tömegesen lesznek amik kihasználják az új karit akkor már símán elfogadható áron lesz.
  • Morden23 #19
    De, most hallottam előszr róla, szánombánom:)

    Nálam a játékokra való odafigyelés kimerül a Civilization, Act of War illetve Gothic game-ek nyomon követésénél.
    Ja hogy ez már DX10. Hurrá. Akkor ezzel biztosan nem fogok játszani jóideig, mert az X800-as szerintem nem DX10-es kártya :))))))
  • Sanyix #18
    Na egy díszpéldány :)
  • psishock #17
    Csak azt ne mond hogy most hallottál először a Crysis-ről :). Tudhatnád hogy nem ámítások ezek a shotok hanem az első DX10-es grafot villogtató gammák, és ettől már csak javulhat a helyzet. Volt egy Crysis összehasonlítás a valósággal is, az is igen impressive volt, de láttam sok ingame videót és digikammal felvett cut-okai is játszás közben, mind mind így néznek ki. Természetesen ahhoz, hogy otthon is ilyennek lásd, kell egy DX10-es kari a dobozba :).
    Azonkívül remek sztorit igérnek sok fordulattal, és többféle megoldást a probémákra. Sokkal több idejük, tapasztalatuk (és gondolom nem utolsó sorban pénzük :) van mint amikor az előző részt készítették.
  • Morden23 #16
    Ennek valami normális sztorija is lesz? A FarCry-t abban a pillanatban töröltem a gépemről, amikor elkezdtek jönni azok az idióta, rendkívül gagyi mutánsok, és az egész egy nagyon igénytelen Dr. Moreau szigete-utánzattá vátozott. pedig addig kifejezetten élveztem a dzsungelt és a zsoldosokat:(

    Az tény, hogy szép ez a valami. Bár van egy tippem, hogy ezek keményen előrenderelt képek, de ha nem, akkor multimédia-optimalizált techdemo-screenshotok.