Németh Szabolcs

The Witcher - ígéretes akciódús RPG

A CD-Projektnél számos sikeres kiadás után úgy gondolták, ideje lenne a játékfejlesztés csodálatos, ámde roppant nehéz világában is valami maradandót alkotni.

2002-ben neki is kezdtek egy RPG fejlesztésének, ami mára igen előrehaladott állapotban szunnyad, de egyelőre még csak a programozók egyik szigorúan őrzött széfjében. Számunkra talán ismeretlenül csenghet Andrzej Sapkowski neve, Lengyelországban azonban minden a fantasyért egy kicsit is rajongó ismeri a mester nevét. A CD-Projekt nem bízza a véletlenre a sikert, a történetírásra felkért író tollából olyan izgalmas, fordulatokkal teli fantáziavilág születik, mely után megnyaljuk majd mind a tíz ujjunkat - legalábbis a fejlesztők szerint.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Hősünk, a Witcher, leginkább a Pengében megismert modortalan, kegyetlen igazságbajnokhoz hasonlítható. A kiválasztottakat már gyermekkorúk kezdetétől a harca nevelik és mind a harc, mind a mágia kiváló művelői. Erre szükségük is lesz a későbbiekben, hiszen a népességet rettegésben tartó szörnyek percről percre egyre veszélyesebbé, gátlástalanabbá válnak.

Barangolásaink során három hatalmas területet járhatunk be lóháton, illetve egyéb eszközök segítségével. A programban két képzeletbeli várost (Vyzime, Maribor) modelleztek le. Vyzime állítólag olyan hatalmas kiterjedésű lesz, amit még nem látott a világ. Nos, meglátjuk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Hiába a mágia, a bájital, karakterünk igazi énjét nem tudja meghazudtolni. Kalandozásai alatt legtöbbször kardforgató-tudását kamatoztatja majd, a harc során különféle kombinációkat is bevethet majd ellenfelének túlvilágra küldéséhez. Tovább színesíti a kínálatot, hogy három támadóállást is felvehet, gyors, de elhanyagolható sebzéseket, vagy kómotos, de hatalmas csapást mérhet az ellenségre.

A rendkívül változatos virtuális világot olyan grafikai megjelenítéssel dúsították a programozók, hogy mindenki ragassza fel az állát, ha elkezd játszani a játékkal. Persze mozgásban a játék nem biztos, hogy annyira szép, mint a képeken, de bízzunk benne, hogy a CD-Projekt programjánál nem ez a helyzet, és 2006-ban egy tökéletes alkotást látunk viszont.

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • koppim #24
    Köszi, megtaláltam őket.
  • szunyika #23
    egy kis segítség a játékban elakadtaknak:

    www.Witcher.hu
  • Csoder #22
    Nemfogják elcseszni gagyi játékmenettel, abban szinte biztos vagyok. A történetet egy híres írónak köszönhetjük, a mozgásokat szintén a témában jártas emberek segítségével valósítják meg. Akik ezekkel ennyit törődnek, ügyelnek a játékmenetre is ;)
  • galocza #21
    csak abban bízom, hogy nem egy akciójáték lesz némi fejlődéssel, hanem nemlineáris rpg valósidejű harccal. nem mind1.
  • HUmanEmber41st #20
    Ha lene rajta multi is, akkor WoW nak hívnák???
    A képek nagyon állatul néznek ki..
  • FTeR #19
    huh, akkor vajon mivel keverem?
  • mongoose18 #18
    ahh mióta várom már basszus:(((((
  • Laacaa #17
    Ki kell hogy javítsalak, (bármilyen hihetetlennek is hangzik a képek alapján) de a Neverwinter Nights AURORA enginejét használja, azaz annak a továbbfejlesztett változatát. Tényleg jó RGPnek ígérkezik, az alkotók a Fallout, és a BG játékokat vették példaképnek, és azt ígérték hogy minden küldetést több féleképpen megoldhatsz (ez most nem két féle megoldást jelent hannem többet), és hogy a játék storyja ezek alapján alakul folyamatosan. Ez jól hangzik, csak valósítsák is meg!
  • voodoothursday #16
    Remélem nem lesz anyira korlátozott a mászkálás mint a fable ben ,jobb lenne a szabad mászkálás mint a gothic ban.
  • Cat 02 #15
    nem tom már talán www.hardwired.hu

    600 Mb és kézikamerás