SG.hu

A Witcher 3 elérte az 50 millió eladott példányt

A játékot kiadó CD Projekt visszautasította azokat a találgatásokat, hogy a Sony megvásárolja, a cég nem eladó.

A vállalat első negyedéves pénzügyi eredményeit összefoglaló videóban a CD Projekt pénzügyi igazgatója, Piotr Nielubowicz így nyilatkozott: "Szeretnék egy olyan bejelentést tenni, amely büszkeséggel tölt el minket: a The Witcher 3-at már több mint 50 millió játékos vásárolta meg". Nielubowicz közlése szerint ezzel a stúdió szerepjátéka "a történelem tíz legjobban fogyó videojátéka közé került", amely adat "nyilvánosan elérhető adatokon alapul". Nielubowicz továbbá felfedte a sorozat eladásait összességében, kijelentve, hogy Geralt három kalandja összesen 75 millió példányban kelt el. "Ez még izgatottabbá tesz minket azzal kapcsolatban, hogy mit hoz a jövő, és a Witcher-univerzumban játszódó közelgő projektjeinkkel kapcsolatban" - mondta.

A Witcher fenomenális sikere nem az egyetlen dolog, amiről Nielubowicz a videóban beszél. A prezentációt azzal kezdi, hogy a CD Projekt jelenleg mire koncentrál elsősorban, ez pedig a Cyberpunk 2077 - Phantom Liberty című hamarosan megjelenő kiegészítő. Konkrétan a CD Projekt "egy kommunikációs kampány előkészületeit" végzi, kezdve a bővítmény bemutatásával a közelgő Summer Game Festen. A vállalat bevétele 2023 első három hónapjában elérte a 175 millió zlotyt, ami 70 millió zlotys (nagyjából 5,5 milliárd forint) nettó nyereséget eredményezett. Nielubowicz szerint "szokás szerint" a CD Projekt bevételeinek legnagyobb részét a Cyberpunk eladásai tették ki, bár a Witcher 3 "újabb erős negyedévnek örvendett" a friss konzolos megjelenésnek köszönhetően.


Egyszóval a CD Projektnek valószínűleg nem kell túl sokat aggódnia a jövő miatt, ami azért jó, mert számos folyamatban lévő projektje még jócskán odébb van. A Phantom Liberty-n túl egy új Witcher-trilógia is készül, azután jön a Witcher 1 remake-je, és egy másik Witcher-projektet, a Project Sirius kódnevű játékot az alapoktól kezdve újraindították. Aztán ott van a Project Orion, azaz a Cyberpunk 2077 folytatása.

A szép számok láttán nem meglepő, hogy felmerültek a pletykák hogy a Sony a cég megvételét tervezi. Ezzel szemben a CD Projekt mindig is ragaszkodott ahhoz, hogy a stúdió független kíván maradni. A CD Projekt főnöke, Adam Kicinski egy befektetőkkel folytatott telefonbeszélgetésben kizárta, hogy megvásárolhatók lennének. "Semmi sem változott a részünkről" - mondta Kicinski. "Szóval megismételhetem, amit az évek során mindig is mondtunk. A CD Projekt nem eladó. Függetlenek akarunk maradni. Van - úgy gondolom - egy kiváló stratégiánk, amit nem könnyű végrehajtani, de nagyon izgalmas a saját utunkat járni."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    "A Phantom Liberty-n túl egy új Witcher-trilógia is készül, azután jön a Witcher 1 remake-je, és egy másik Witcher-projektet, a Project Sirius kódnevű játékot az alapoktól kezdve újraindították. Aztán ott van a Project Orion, azaz a Cyberpunk 2077 folytatása."

    Egy újabb Witcher trilógia? Nem a Witcher 4?