Gyurkity Péter

Marvel-figurákra építi új játékait a Microsoft

A Microsoft és a Marvel együttműködési szerződést írt alá, amelynek értelmében a szoftveróriás nyerte el a játékcég karaktereire épülő új konzolos játékok fejlesztési és kiadási jogát.

A két vállalat közötti szerződés létrejöttéről a Reuters hírügynökség számolt be, kimelve, hogy elsősorban az Xbox 360 konzolra készülő MMO, azaz "massively multiplayer online" játékokról van szó. A megállapodás mérföldkőnek számít a Marvel történetében, de a konzolok piacán ugyanez áll a Microsoftra is, lévén, hogy a szoftvercég eddig kizárólag PC-re kötött hasonló szerződést.

"Ez az első és egyetlen ilyen megállapodásunk" - jelentette ki Tim Rothwell, a Marvel Consumer Media Group elnöke, míg a Microsoft részéről némileg bővebben kommentálták a bejelentést. "Az online játékok széles körben elfogadottak és egyre népszerűbbek. Igyekszünk minél több Marvel-karaktert felhasználni a játékokban" - szögezte le Peter Moore, az Xbox konzol marketingjéért felelős részleg alelnöke.


Egyelőre azonban egyetlen fejlesztőt sem vontak be az előkészületi munkákba, és az első játék megjelenését 2008-ban valószínűsítik. A Microsoft tehát igyekszik meglovagolni az MMO-játékok népszerűségét, és hamarosan ezen - az egyébként kétségkívül növekvő - piacon is saját szeletet követel majd magának. Ez a lépés mindenképpen jó húzásnak tekinthető, hiszen a Planetside megjelenése óta sok víz lefolyt a Dunán, és igencsak megváltozott a piac. Manapság szinte minden bokor alatt készülő MMO-játékot találunk, és annak ellenére, hogy ezeknek csak egy töredéke készül el, a játékpiac legújabb szegmense folyamatosan bővül, és a műfaj világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Ez a folyamat itthon is megfigyelhető, elég ha csak a World of Warcraft körüli hazai felhajtásra gondolunk, de ugyanez - kisebb méretekben - az Everquest 2, illetve a Star Wars Galaxies esetében is lejátszódott. Természetesen az már más kérdés, hogy ezek a játékok mennyiben nyújtanak tartós szórakozást - és mennyi idő alatt válnak játékból munkává -, de az biztos, hogy a kiadók nagyot kaszálnak rajtuk, és legalábbis az első hónapokban kivétel nélkül rekordokat döntögetnek. Talán éppen ezt igyekszik kihasználni a Microsoft, bár némileg kétséges, hogy egy Pókemberre, vagy akár az X-menre épülő játék mennyiben lehet népszerű, ha a sokak által várt Matrix Online is csúfosan leszerepelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lAngelus #27
    A Marvel a DC-hez képest jóval szerteágazóbb, de sokkal kevésbé konszolidált. A filmjeitől úgyszólván semmit se várok, legfeljebb a bevételeik egymáshoz viszonyítását.
  • C7 #26
    nagy baromság, a Marvel ultimate Alliance sokkal jobb lesz
  • SirLord #25
    én is ezt néztem, mi a szart cináltk a kedvnc szereplömml? GRRRRRR
    amugy hogy lehetséges ez?
  • Skareb #24
    copy-zni azt tud Microsoft ( microfos... )
  • irkab1rka #23
    A farkasnak levágták a kezét?
  • john111 #22
    Nos, a kép az Apokalipszis kora című sorozat szereplőit ábrázolja, ami egy alternatív jövőben játszódik amineka lényege az hogy x prof. meghalt mielőtt megalakította volna az X-men-t. Egyébként az "assasin" csaj Árnymacska (a filmben ő szaladt át a falon) a "nightelf" pedig Blink(vagy csillám, kinek hogy tetszik). Egyébként pedig tekintve hogy ez egy alternatív világ, itt a legtöbb szuperhős halott, úgyhogy nem valószínő hogy itt játszódna a játék...

    Ez egész egyszerűen egy dögös kép (és nem is tré!!!) :P

    John111
  • Goth #21
    Minek lefordítani? Volverín és kész :D
  • balvik #20
    Épp csak a szemeteket nem szúrja ki, h. vadóc zöld, és magnetó felett repül, legalávbbis úgy tűnik.
  • FTeR #19
    a mesesorozatban is végig farkas mind a régiben, mind az újban (evolution)...
    képregényt magyarúl nem olvastam.
  • macuser #18
    én követelem vissza a rozsomákot

    a fordítónak meg a keze törjönle, hogy nem a képregénynek megfelelően fordította a filmet.