Hörcsöki Szabolcs

A Matrix Online két hét múlva a boltokban

Az Enter the Matrix miatt némileg megcsappant rajongótábor bizonyára vesz egy mély levegőt és becsatlakozik. A Monolith által fejlesztett Matrix Online hamarosan a boltokban.

Kevés játék tud akkora csalódást okozni, mint az Enter the Matrix két éve. Nagyon sokan várták, nagyon jó alapot szolgáltatott hozzá a kultusszá lett mozifilm, a fejlesztőknek mégsem sikerült kielégítenie az elvárásokat. A Matrix Online most megpróbálja kiköszörülni a csorbát.

A program három éves fejlesztést és számos kiadóváltást követően (az Ubisoft és az Atari kiszállt a projektből) április 8-tól lesz elérhető Európában is. A projektet a Monolith fejlesztette, akik eddig többnyire a stabil minőségű játékaikról váltak híressé, pl. a No One Lives Forever sorozattal, de ők fejlesztik a FEAR című, szintén sokak által várt FPS-t is. A játék "szakmai" felügyeletét ezúttal is a Wachowski fivérek intézik, persze ez semmit nem jelent, az Enter the Matrix felett is ők bábáskodtak. A kiadásért pedig a Warner Interactive és a Sega felelős ez alkalommal.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játékban természetesen játszhatunk akár a zioni oldalon, akár a gépek csapatában, a fejlesztők pedig a bullet time és az úgynevezett wire-fu harcrendszerrel kedveskednek a rajongóknak. A történet a harmadik rész után folytatódik, így a programozók jóval nagyobb szabadságot kapta. Az külön érdekesség, hogy két filmbéli szereplő (Lawrence Fishburn, Morpheus) és Monica Belucci (Persephone) is részt vett a szinkronok előállításában.

Ugyan a Star Wars Galaxies és a World of Warcraft hatalmas konkurencia, de egy remek világgal talán sikerül visszaállítani a Mátrix dicsőségét. Ha a Monolith ezúttal is hű lesz önmagához, és egy No One Lives Forever-minőségű játékkal állnak elő, akkor biztosan nem leszünk csalódottak. A képek mindenesetre komoly bizakodásra adnak okot.

Letölthető videók:
  • 1. videó
  • 2. videó
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • totl #31
      Bizzos jó játék nem tom.
    • Ombika #30
      ELso reszt se probaltam ki valszeg ez se lesz emlitesre melto! :(
    • Csiaki #29
      Mikor jelenik meg kb.?
    • mousee #28
      Enter the matrix jó volt, én is tökjól elvoltam vele, bár azok a kockakerekek kicsit beütöttek...ettől független sztem jó volt... ja és:
      A történet a harmadik rész után folytatódik, így a programozók jóval nagyobb szabadságot kapta.

      programozók kapta. Kúl.
    • Dredd #27
      Nekem megvan az ETM, az RTL Klubtól nyertem valami éjjeli adásban a játékon :D Egyszer játszottam végig Niobéval, Ghost-al már nem volt türelmem hozzá. Mindenesetre a doboz jól néz ki a polcon.
      Mátrix fannak tartom magam, az első részt, amikor kijött csak moziban megnéztem 5-ször, a második rész is nagyon jó volt szerintrem, az a jelentet főleg, amikor Neo lepakolja a sok Smith ügynököt, olyat még nem láttam előtte filmen :)
      Viszont
      Nem hiszem, hogy bármilyen játék fel tudna állítani a WoW mellől, az előzetesek alapján a MO biztos, hogy nem. Az a játék egyszerűen tökéletesre sikerült. Másfél hónapja minden nap flashelek tőle, egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen is lehet egy game. Hail Blizzard!
    • Tiby #26
      Én az Enter The Matrix-al is játszottam (Demóval)
      De kellene a teljes
    • Tiby #25
      Szerintem jó lesz.
    • hopp #24
      ha lesz trial vagy tört szerver, akkor lehet kipróbálom.. fizetni nem fogok érte az tuti :D ha már fizetek mmorpg-ért, akkor az anarchy online kiegészítőjére költök vagy wow-ra. most, hogy ingyenes az alap anarchy online elkezdtem vele játszani és nagyon bejövős! nem olyan csilivilli mint amilyennek a matrix tűnik így a képekről, de nagyon komplex és nagyon jó.. erősen gondolkozom, hogy előfizetek a kiegészítőre ;)

      visszatérve a matrixra, az első rész ütős volt, a második nem volt rossz, az csak azért nem ütött annyira, mert mindenki nagyon nagyot várt tőle. az első rész új és meglepő volt, a második már elvesztette a meglepetés erejét. a harmadik lehetett volna nagyon jó, ha nem ba* el a sztorit. ha a végén kiderült volna, hogy a "való világ" csak a mátrix része, ahol az ugrándozó megváltójelölteket kordában lehet tartani, akkor jó lett volna. ez magyarázatot adott volna arra, hogy neo miért olyan májer ott is, de így egy semmi értelme nincs.. a végén az enyhén szólva kissé direkt krisztusmotívumtól meg hányinger tört rám. az első két részt megvettem dvd-n, a harmadikért nem adnék pénzt :P a játék meg majd kiderül milyen lesz.. talán majd 2-3 év mulva, mikor a matrix online is a 15-16. patchverzió körül fog járni mint az anarchy online, akkor talán jó lesz :P ha megéri.
    • Aquli #23
      Bulettime egy nagy semmi, a matrix nélkül semmit sem ér, csak egy filmes trükk.
      A Matrix 2. és 3. része szintén szinte semmit sem ér, esetleg a 2 nem rossz látványilag, de története már annak sincs.
      Az Animatrix EZERSZER annyit ér, mint a 2. és a 3. együttvéve.
      Ez a kiadóváltás, + fejlesztők, +csak 3 éves fejlesztés (elég kevés) nem sok jóval kecsegtetnek.
      De majd meglátjuk
    • blakshep #22
      az etm-re is jelemző volt, hogy vidáman vezettek a sofőrök