Hörcsöki Szabolcs

Kétmillió előfizetője van a World of Warcraftnak

A Blizzard ma bejelentette, hogy a World of Warcraft előfizetőinek száma átlépte a bűvös és korábban elérhetetlennek tartott kétmilliós határt.

A játék a felhasználók számával párhuzamosan válik egyre nagyobb virtuális területté: a Blizzard a közelmúltban vezette be a PvP, azaz játékos-játékos-elleni honor-rendszert (állítólag irgalmatlan vérengzést okozva a játékosok között). Ugyancsak a közelmúltban vált elérhetővé a két új harcmező (Battleground), az Alterac Valley és a Warsong Gulch.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Amerika és Európa jelenlegi legnagyobb online játéka valószínűleg tovább bővül, hiszen június 7-én mutatták be a játékot Kínában. Az ottani érdeklődésre jellemző, hogy bétatesztre több mint félmillióan jelentkeztek, azaz közel annyian, mint Amerikából, Európából és Japánból összesen. Ehhez persze az is hozzájárul, hogy Kínában természetesen kínai nyelvű szoftvert dobott a Blizzard piacra.

Ráadásul a hongkongi és a tajvani piacon csak az év hátralévő részében hozzák forgalomba a World of Warcraftot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vucli #28
    Szia!
    Az igazsághoz hozzá tarozik hogy napi 2 óra játékkal 2 hónap alatt a wow al se lehet sokkal előrébb lenni mint 31 es szint, aki elérte a 60 ast az 24/7 tezet éjjel-nappal nyomták felválta, és szakmák meg ilyenek a wowba is találhatók, a wow grafikája szerintem pedig nagyon letisztult és egyedi De szivesen kiprobálnám az everquest 2 is talán majd egyszer, ha lessz pénzem megvenni a teljes játékot. A kártyáról minden gond nélkül vonják a pénzt vagy te milyen uton fizetsz?mert a wowba szinte mindenki gamecardot használ olyan körülményes a kártyás rendszer(magyarán a legtöbb kártyáról nem tudja levonni a pénzt)
  • GulaSoft #27
    Hali!
    Én kb. 2 hónapja EQ2-ök, és most vettem egy új accountot, mert a gyerekeimtől már nem fértem a karimhoz.
    Nekem egy level 31-es shamanom van, pedig napi 2 órát azért elszöszmötölök vele. Mikor megjelent a Wow majdnem vettem egyet, aztán olvastam egy hírt miszerint valaki 10 nap alatt level 60 lett, na ekkor modntam, hogy ez egy csapnivaló szar, és megvettem az EQ2-őt. Kicsit furcsa volt az EQ1 után, de talán belátható, hogy ha vettem még egy accountot, akkor eléggé meg vagyok vele elégedve.
    Ha valaki nem csak a hentelésre meg, akkor lehet műhelyekben mindenféle kasa dolgot gyártani a pályákon a földről begyűjtott dolgokból. Ezek ugyan úgy szintlépéssel mennek mint a hentelés. A shamanomon most bőrökből összevart ruha van (light armor), és 32-es craft leveles.
    Ha pl. patkányt indítasz, az csak a gonosz oldalon kezdhet, de van egy áruló küldetést amit lvl17-ig el kell kezdeni (utánna már nem tud jellemet váltani), és át lehet kerülni a jó oldalra. (Nekünk 2 nap volt, nem egyszerű, de talán épp ezért olyan jó).
    Szóval EQ2 nagyon jó szerintem, és ha valaki a grafikára izgul rá, hát szebb is mint a wow.
    PVP egyenlőre nincsen, de igérik, hogy lesz olyan szerver amin lehet pvp-t nyomni.
    A balance-ról meg annyit, hogy van aki pl. paladinra esküszik, an aki mage-re, de két ugyan olyan leveles ember egymás ellen, szerintem egyenló esélyekkel indul, mert a mage-nek nem lehet csak light armoros ruhája, a warriornak meg lehet a különböző mágiafajták ellen jó sok védelmet adó cucca, szóval lehet, hogy a mágus szórja rá a spelleket, és aztán egyszer csak szembetalálja magát egy kétkezes palossal amit egy mozgó páncél hajt felé. Persze ez csak fikció majd alesz pvp akkor kiderül :-)
  • QuippeR #26
    ne röhögtess, a huntert keményen elszúrta a blizzard.

    a legnagyobb problémája a játéknak a balance (vagy inkább a hiánya).
  • Davidus #25
    lvl60-ig a legjobb game! Utána hamar unalmas lesz sajna.
  • Vucli #24
    Igen,igen én is erre gondoltam, én meg a diablo 2 őt vettem meg eredetibe és most azzal fogom nyomni neten, régen hálóba megunahatatlan volt:)
  • AnWar #23
    Hát én keményen játszottam vele 3 hónapot és addigra teljesen meguntam. Nagyon egysíkú és ha 60as az ember akkor nem tud mást csinálni az ember, mint felszerelést grindelni és PvPzni, ami egy idő után unalmassá válik. Ráadásul PvPben a mage és hunter olyan brutális, hogy szinte lehetetlen harcosnak ezen kasztokat megölnie. A karakterek szinte ugyan olyanok, két lvl 60as harcos között az eltérés szinte 0 skillben nézve, ha mindketten damage dealerek, és max fegyverek/felszerelés terén tud az ember kicsit egyedivé válni, de ott az eltérés 60as szinten úgyszintén minimális, lassan minden harcos Arcanite reaperrel rohangál.
    Szóval inkább feltettem a jó öreg Falloutot és azzal kötöttem le magam egy kemény vizsga után :)
  • sz4bolcs #22
    4 éve CSzem és még nem untam meg... Persze az más, ott a csapaton van a hangsúly, nem is virtuálisan a világ másik feléről.
  • Vucli #21
    Mind a 2őt de csak a test servereken mert mielőtt kijött a patch,lejárt az accom és nem tervezek hosszabítani.Nem mondom tényleg jobb AV mint WG de nekem az se jött be igazán. Barátom még mindig nagy wow fan és még mindig nyomja de ő kb.10 percig birta bent a WG be és jött is kifele, AV se fogdta meg túlzottan, tehát nem vagyok egyedül :) A wow val az lett a bajom hogy egyszerűen elkezdtem unni, szerintem kevesek az egyes karakterek skilljei unalmas mindig ugyanazokat használni 60 szinten keresztül, 30 fölött már szinte csak a korábbiak erősítését adják semmi ujat, a világ abszolult nem él, mindenki statikusan várja hogy menjek oda vegyem fel a küldit, egy helyben ácsorogva stb., a világ életére (ami nincs is) semmilyen hatással nincsenek tetteink. A kevés skill ellenére a játék nagyon kiegyensűlyozatlan pvp ben!, a varázshasználók javára és a blizzard ezt ugy oldotta meg hogy a harcosommal mindig hamarabb kaptam és nagyobb rangot mint a sámán barátom pedig neki volt mindig több cp je, gondolom ez valami kompenzálás akart lenni a blizzardtól, de ez egy vicc és még számtala dolog nem tetszik (az egyes fegyver tipusok között gyakoralatilag nincs külömbség,számtalan szakma használhatatlan stb stb stb.). Na azt hiszem megmagyaráztam miért nem vagyok már ugy oda érte...:)
  • Luminas #20
    Melyik BGt próbáltad ki? Csak mert a WG-ben és az AV-ben annyi a közös, hogy BGnek nevezik, a játékmenet teljesen más. Az WG egy CTF izé (ala UT) 21-as szinttől (kb.30óra játékidő alatt el lehet érni), illetve az AV 51-től. A BG, amiről sokat olvasni lehetett, az az Alterac Valley, sok emberrel, questekkel, etc. A Warsong Gulch csak hiánypótló (de annak nagyon ütős :)
  • AnuluWork #19
    Maradok az SWGnél. Sokan visszajöttek onnan a WOWból + a EQ2ből is. Ott elértem mindent (jedi, master pilóta, lóvé, jól menő biznisz, stb.). Sőt még bőven volna mit tennem. A kezdetek (2003 július) óta nyomom. Vsz akkor hagyom majd abba, ha kijön a 2. rész. Vagy akkor sem ...

    A nyár, a meló, és a család miatt azonban tényleg nincs rá időm. Ezekhez semmi más nem kell. A félhavi díj meg simán fizethető. (kb. 15k.)

    A WOW mellesleg sohasem vonzott, de biztos van benne vmi, ha ennyien nyomják ...