Hörcsöki Szabolcs

Hamarosan megjelenik a Battlefield 2

A hamarosan megjelenő Battlefield 2-t már rajongók százezrei várják. Az Electronic Arts pedig folyamatosan csepegteti az információkat.

A svéd Digital Illusions a Battlefield-sorozat hatására egy csapásra sztárrá vált a játékrajongók körében. A 2002 szeptemberében megjelent Battlefield 1942 és a tavaly márciusban napvilágot látott Battlefield Vietnam immár nemzetközileg is ismert és elismert csapattá tette a céget, olyannyira, hogy a játékipar legnagyobb mamutja, az Electronic Arts jó érzékkel fel is vásárolta őket. Így a fantáziadús svéd arcok - akik korábban szinte csak a svéd piacra dolgoztak (pl. Swedish Touring Car Championship 1-2) - két év alatt az iparág tetejére verekedték magukat. És persze mindenki lélegzetvisszafojtva várja a folytatást, a Battlefield 2-öt.

A játékról gyakorlatilag már mindent lehet tudni. Ez alkalommal három hadsereg, az Egyesült Államok, Kína vagy a Közel-Keleti Koalíció egyenruháját ránthatjuk magunkra. Egyszerre akár százan is lőhetik egymást online az új részben, amiben harminc különféle jármű is szerepel. Természetesen zsírúj grafikai motor is dukál a programhoz, sőt állítólag a fizikai modellezés annyira valóságszerű, hogy ki kell tapasztalnunk, melyik fegyver milyen hatékonysággal juttatja át a golyót a különböző falakon (azért ennek már erősen ideje volt).

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Még egy újítás, amit nagyon fontosnak tartok. Az online játékok halála, ha sok játékosra tervezett pályákon csak néhány rajongó kergeti egymást, ilyenkor ugyanis hosszú percek mennek el egymás megtalálásával (lásd CoD-UO Italy térképe, amihez legalább 36 ember kell, akkora játékszerver pedig ritka Magyarországon). A Battlefield 2-ben ezt úgy szüntetik meg, hogy a program a játékosok számától függően rajzolja kicsire vagy nagyra a térképet. Ez egyszerre megoldja a fenti problémát és arról is gondoskodik, hogy minden összecsapás valóban egyedi legyen (ez persze reklámszöveg, a valóság az az, hogy a kb. 24-es magyar szerverek állandóan tele lesznek és mivel mindig 24 ember lesz bennük, a térkép is hamar kiismerhető lesz).

Mindenesetre szemernyi okunk sincs csalódástól tartani, a Battlefield 2 valószínűleg még a Counter-Strike Source nevű multiokosságot is kiüti a nyeregből. Az már csak hab a tortán, hogy az EA megelégelte a rajongók és a sajtó nyüstölését és a megjelenés előtt valószínűleg egy demonstrációt is kapunk.

Kapcsolódó letöltések

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sgfeco #14
    Ezek egy grafikára mennek (BF2, Medal Of Honor2,CoD2 stb.)
  • Matthew119 #13
    Mikor fog megjelenni??
  • geri15 #12
    Háth az anti-steam rajongótbor itt a lényeg barátaim... vagyunk vagy 200an, és mi adjuk a többségét a magyar CSS tábornak
  • M@TriX #11
    tudtommal június, de majd meglátjuk... :)
  • M@TriX #10
    jelenleg 27,175 CS:S játékos játszik hivatalos STEAM szerveren, ebben nincsen benne az Antisteam rajongótábor :)

    U.i.: 115,505 CS1.6 gémer van még online...
  • SirLord #9
    ja és akkor mikor is jelnik meg??
  • SirLord #8
    12 rongy...belefér
    érdemes rola több képnek is utánanézni, nagyon kidolgozott...(itt nem a grafra gondolok)
  • sweech #7
    jól van az...:)
  • smv #6
    A source -nek nincs is akkora hatalmas rajongótábora, hogy jajj de ki kelljen ütni. Mondjuk a Cs 1.6-hoz képest tuti nincs. Viszotn az emberek ábrázolása még mindig elég csálé. :(
  • lolkabolka456 #5
    ja