Gyurkity Péter

Adminisztrációs hiba a WoW-előfizetéseknél

A World of Warcraft-előfizetéseket kezelő cég adminisztrációs hibája kisebb pánikot okozott a játékosok körében, akik a hónap végi összegzésnél vették észre, hogy az átutalt összeg angliai hoteleknél kötött ki.

Az elmúlt napokban számos bejelentés érkezett a Blizzard európai részlegéhez, amelyben a játék előfizetői jelezték, hogy a hónap végi kimutatás szerint az átutalt havidíj nem a játékot kifejlesztő céghez, hanem az angliai Croydon Park Hotelhez, illetve a Swallow St. George Hotelhez került, ami arra enged következtetni, hogy illetéktelen személyek visszaéltek az előfizetők adataival. A nagyobb pánikot Gordon Chingara, a Croydon Park Hotel igazgatóhelyettese előzte meg, aki nyilatkozatban jelentette ki, hogy a hotel nem részesült ilyen összegekből, de amennyiben mégis sor kerülne ilyesmire, azonnal visszautalják azt a károsultaknak.

Chingara elmondta, hogy az elmúlt napokban számos aggódó előfizető kereste fel őket telefonon, sőt egyesek hitelkártyájuk letiltását is fontolóra vették, nehogy további összegek jussanak illetéktelen kezekbe. "Az emberek ilyenkor könnyen pánikba esnek. Sokan nem emlékeznek, hogy mire költöttek el kilenc fontot, és általában azt hiszik, hogy meglopták őket" - jelentette ki az igazgatóhelyettes.


Chingara nyilatkozatában az átutalásokat kezelő ír EuroConex hibáját emlegette, amely a két hotel, illetve a Blizzard Europe-ot érintő átutalásokat intézi. Elmondása szerint a cég biztosította őt, hogy adminisztrációs hibáról van szó, és a hibában érintett összegek kivétel nélkül megérkeztek rendeltetési helyükre. A számlázás során ugyanis véletlenül összecserélték a fejléceket, de a csúnya hibából kifolyólag senkit sem ért kár. Az igazgatóhelyettes hozzátette, hogy az EuroConex elnézést kért a bakiért, és ígéretet tettek arra nézve, hogy a jövőben nem fordul elő hasonló hiba.

A cég szóvivője azonban - csakúgy, mint a Blizzard, valamint anyavállalata, a Vivendi Universal - egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bazze #21
    Dredd mondták már mekkora segg vagy?
    Gondolkozz már el azon hogy 1 15 éves gyerek aki nem ud dolgozni honnan lenne 300e re CSAK a játékra havonta?
    Anyucika majd fizeti mi?
    8000 minimum a net+mobil hoz feltöltö kártya és még sorolhtnám asszem 1 évig is...
    mert ha még össze sporolok 12000 huf ot a game ra azt mondom jovan de nekem nincs pénzem sajna anyámék meg nem hüék hogy ennyit költsenek a szorakoztatásomra...
    ok elhiszem a játék sokkal jobb sőt szavakban nem kifejezhető (igaz még bnet en nem láttam)
    de a tört szervereken látottak is lenyügöztek...
    majd ha tesóm leéretségizik és hajlando lesz menni dolgozni talán megveszem de sajnos addig nem tudom
    havernak megvan de még véletlenül sem nézem meg mert ccsak kinozna a gondolot hogy én nem tok jáccani
    hozzá meg nem mek jácanni mert azt utálom a legjobban ha hozzám járnak játszani ^^
    szal szerintem gondolkozz el azon amit mondtál
  • izem #19
    sziasztok
    aki drágálja a Wow-t(én is) annak ajánlom a Kalonline nevü ingyenes játékot.hasonlo csak nem ilyen szép.és ingyenes is marad....
  • Luminas #18
    kifejtenéd h mi ez a sok baromság?
    egyébként ez az ár tényleg attól függ, h ki mennyit tud játszani - aki tud napi 2-3 órát, annak már szvsz bőven megérte, de aki minden nap este 10-kor ér haza, annka nyílván nem. Nem is nagyon értem, miért érdemes erről vitatkozni. Valaki taxival jár, mások meg lehurrogjáék ezért hogy "Hülye vagy vazze, inkább gyere busszal az ingyen van."
    egyébként a játékkal én is játszok, és mégha ez a support nem is 100%-os, mert mostanában voltak leállások (2-3 óra, szal nem a világ) a Blizzard kárpótlásul +2 napot írt mindenkinek az accountjára.
  • Dredd #17
    LOL, tudod február 11-én vettem meg a CD-Galaxisban, és azóta játszom is vele :D Arathoron és Bloodscalpon is van karakterem, keress meg a játékban, ha problémád van. De ettől függetlenül tartom magam ahhoz, amit írtam. Ha ez neked baromság, nőjél még pár évet, kezdj el dolgozni, egyébként meg gondolkozzál, mielőtt ide postolsz.
  • MaDFoX #16
    Szerintem ne kinlodjatok a torttel, akkor inkabb meg se nezzetek... Egy ismerosomnel lattam tortet... Nem 10-20% van benne, hanem 1-2%!!!! Hianyoznak az NPC-k 1-2 kivetelevel, nincsenek kuldetesek, ures a vilag, alig van mob... ...raadasul ezt a jatekot nem 15 emberre irtak hanem 6000/realm-ra, ami nem egeszen ugyanaz ;))
    Szoval ne kinozzatok magatokat, a tort NEM ugyanaz mint a jatek, inkabb nezzetek meg valakinel akinek megvan es az alapjan dontsetek...
  • HuHa #15
    Csak a havidíjat sokallom, de lehet kerül ennyibe a szerverpark üzemeltetése, nem láttam a Blizzard költségvetését. Meg nyilván még pár ember pluszban lehúzza a vevőket a saját hasznára. Nekem sajnos nem lenne jó a játékidő/ár arány, így bele se vágok.
  • slajos #14
    Látom Dredd, hogy te még soha nem találkoztál a játékkal, csak hallottál róla...

    Máskor ne írj ekkora baromságokat!
  • Mr. Perfect #13
    Sajnos ez a világ már csak ilyen mindenért fizetni kell. Ingyen nem ad senki semmit. Aki nem tud az nem játszik, vagy örül az összes többi warezban megszerezhető játéknak, ami ingyen van. Mondjuk az irreálisan magas netszámlában viszont igazad van!!!!!!
  • HuHa #12
    6749 forint két hónapra. Plussz az alapjáték 11 ezer. Plussz fizesd ki az irreálisan magas netszámlád. plusz járj iskolába, plusz egyél és esetleg legyen mit felvenned. Lássuk be ezt nem egy átlagos magyar embernek (részemről munkanélküli egyetemistának, aki 5 tized átlagjavítással tudta ebben a félévben 200 forint csökkenéssel megúszni az ösztöndíját) találták ki. Nekünk maradnak a tört szerverek, vagy az hogy hagyjuk a francba az egészet.
  • Dredd #11
    Minidg elcsodálkozom micsoda egy olcsójános nemzet még mindig a magyar. 13 euro annyi, mintha elvinnéd a barátnődet moziba. Ennyiért játszhatsz a jelenleg piacon levő legjobb játékkal akár napi 24 órában, full supportot kapsz, nem gond a patchelés, és nem utolsósorban a játék összes feature-ét élvezheted (100%), nem úgy, mint a tört szervereken, ahol jó ha ezeknek 10-20%-a megvan (questek, instaceok, stb.).
    Ez a "lopjunk 13 eurót havonta a blizzardtól és mi leszünk a faszagyerekek" annyira balkáni cigány mentalitás.... na mind1, magatokról állítotok ki bizonyítványt vele.... és senki ne jöjjön azzal, hogy megfizethetetlen az ára: ez egy komfort nélküli putriban álő valakitől kifogás lehet, de neki valószínűleg nincs internetkapcsolata és olyan gépe, amin elfut a WoW -> így ez a kifogás semmilyen szinten nem áll meg.