Dojcsák Dániel

Újraéled a Warhammer

A Namco azt tervezi, hogy a jövőben a Games Workshop fantasy szerepjátékokra helyezi a hangsúlyt, legalábbis a PC-s játékok esetében. Ennek érdekében számos megállapodást is kötött, melyek azonban vonatkoznak a Warhammer 40,000 és a Warhammer Online címekre.

Az emberben felvetődik a kérdés: Tényleg már 7 év telt el azóta, hogy kiadták az utolsó Warhammer fantasy játékot? A Warhammer Online határozatlan idejű elhalasztása miatt utoljára az 1998-as Warhammer: Dark Omen fantasy stratégia jelent meg, ami a Games Workshop asztali szerepjátékán alapul. Most a Namco Hometek úgy érzi, hogy a piac megérett egy újabb Warhammer játékra, így a japán székhelyű kiadó bejelentette, hogy megszerezte jogait a Games Workshoptól. A szerződés szerint a két cég között hosszú távú megállapodást született arról, hogy a Namco több ilyen játékot kiad PC-re, majd a későbbiekben lehetővé teszi azok konzolon történő megjelenését is.

Viszont korábbi értesülések szerint ez a megállapodás nem foglalja magában a Warhammer Online-t, a Climax csapat által fejlesztett MMORPG-t, melyet a fejlesztők tavaly tavasszal hivatalosan töröltek. A Namco nem tud erről az ügyről semmit, nem kívánnak foglalkozni az online szférával.


A vállalat szóvivője egy másik hírt is megcáfolt, miszerint ezzel a szerződéssel a THQ elveszítette a Warhammer 40 000 kiadási jogait. A Warhammer 40 000 szintén egy Game Workshop világ, mely egy külön univerzumban játszódik. "Semmit nem akarunk elvenni a THQ-tól. A Warhammer és a Warhammer 40 000 két teljesen külön téma." Míg a Warhammer 40 000 a távoli jövőben játszodik, addig a Warhammer helyszíne a fantasy világ, ahol elfek, orkok, törpék, élőhalottak küzdenek egymás ellen. A két játék körülbelül olyan viszonyban áll egymással, mint a Starcraft és a Warcraft.

A Warhammer így csatlakozik a Flagship Studios által készített játékokhoz, mely csapat egyébként ex-Blizzard fejlesztő tagokból verbuválódott össze, és igéreteik szerint igényes fantasy játékokat akarnak a játékosok elé tenni. PC-sek számára pozitívan hangozhat, hogy habár rendelkeznek konzol jogokkal is, de az a terület csak másodlagos számukra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Freeze #10
    nincs maeg valakinek a dark omen???
  • ReTeK #9
    hoppá :-)
  • [NST]Cifu #8
    A Dark Omen volt a második rész. :))
    Az első a Warhammer: Shadow of the Horned Rat volt. :)

    Akkor lettek a kis kedvenceim a Skavenek (Kill-kill, die-die!) a jó öreg Gobbók mellett. :))
  • ReTeK #7
    Dark Omen powa!
    nem is értem miért nem készült második rész
  • Rincewind #6
    Aki esetleg meg soha nem hallott a Warhammerrol, de szivesen olvasna rola:
    Egy Magyar Warhammer Oldal
  • SZU #5
    "We fear the enemy"
    =)
  • Commandante #4
    jaja, az nagyon zsír game volt
  • SZU #3
    Argh! Dark Omen! Mennyit játszottam vele anno!

    Jó nehéz volt már a közepétől kezdve is! =')
  • kropotkin #2
    A Dark Omen volt anno (némi megkötéssel még mai is
    )a legkirályabb fantasy stratégia.Remélem hasonló kaliberű gammak születnek.
  • galocza #1
    tudom, a fantasy sokkal népszerűbb műfaj, de én szívesebben látok warhammer 40k dolgokat...