Ötvös Tibor

E3 - Dawn of War 3 előzetes


Az E3-on kint volt a Dawn of War harmadik része is, mellyel érdemes mindenképpen kiemelten is foglalkozni.

A Relic Entertainment már korábban bejelentette a méltán népszerű Dawn of War sorozat harmadik részét, mely a Warhammer 40k univerzumának egtyik legismertebb és legsikeresebb játékos sorozata. Bár a program csak jövőre jelenik meg, de a csapat az E3-ra természetesen kihozta a projektet és rögtön egy játszható változattal kedveskedett a pár kiválasztott újságírónak. Ebből pedig megtudhattunk pár érdekességet a programról.

A Warhammer 40k: Dawn of War 2004-ben bukkant fel a PC-s játékpiacon és rögtön nagy sikert aratott, hiszen pazarul ötvözte a Games Workshop sci-fi világát a valós idejű stratégiák megoldásaival. 2009-ben érkezett a következő rész és jövőre jön a harmadik epizód, mely elvileg minden eddiginél komolyabb és sötétebb lesz. Már magában az első trailerben is a halált helyezte a középpontba a csapat, ám most hogy láthattuk a játékot magát nyugtázhatjuk, hogy valóban nagyon darkos lesz a Dawn of War 3 világa.



A játék szóló kampányában az Űrgárdisták, az Orkok és az Eldarok csapatai közül választhatunk majd, de a bemutatott demóban az Űrgárdisták voltak a középpontban, akik harcra született emberek, akik számára a gyilkolás mindennapos tevékenység. Minden egyes faj kap szuper-egységeket, melyek bevetése megfordíthatja a harcok állását, de szerencsére nem kell túl sokáig várni ezek használatára, hiszen már az elején behozhatjuk őket - igaz, ilyenkor még elég kezdetleges megoldásokkal bírnak és nem olyan erősek, mint a pálya vége felé.

A harcok előrehaladtával képesek leszünk még különböző egységeket megalkotni, akik hasznosak lesznek az épületek elfoglalásában is például. A Scout képes közel osonni az ellenfél egységeihez és erősítésként kérhet maga mellé egységeket, akik így legalább látják, hova is kell lőni. A Sniper-hez gondolom nem kell sokat hozzátenni, az Assault Marines láncfűrésszel és pisztolyokkal felszerelt egység, aki kimondottan nagy pusztítást tud végezni, ha beugrik az ellenfelek közé.


A különböző oldalak Hősöket is bevethetnek. A bemutatott változatban az Űrgárdisták hőse Gabriel Angelos volt, aki hatalmas pörölyével pillanatok alatt képes rendet tenni az ellenfél táborában, illetve pajzsával meg tudja védeni erőinket. Az ilyen Hősök ellen remek ellenszer lehet például az űrből hívható lézersugár, mely mindent elpusztít, ami az útjába kerül.

A Dawn of War 3 legfontosabb eleme azonban az a pazar látvány, amit a feljavított grafikus motor kínál illetve maga a játékmenet. mert persze leírhatjuk, hogy milyen egységeket kapunk és melyik mire lesz képes, de mindez működés közben mutatja csak meg az igazi erejét. A program pedig ismét bebizonyítja, hogy a Relic miért is számít az egyik legjobb stratégiákat készítő csapatnak, hiszen a program pörgős, de ugyanakkor mégis van idő bizonyos döntéseket átgondolni és mindenki kialakíthatja a maga számára legjobban működő stratégiát, Várjuk a megjelenést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)