Berta Sándor

Börtön játékcsalások miatt?

Az America's Army nevű ingyenes taktikai játék produkciós vezetője, Phil DeLuca a játék hivatalos fórumában szabotázzsal vádolta meg a hackereket és a csalókat.

Ezúttal a hackerekkel és a játékcsalókkal gyűlt meg a baja az Amerikai Egyesült Államok Szárazföldi Hadseregének. Phil DeLuca kijelentette, úgy tűnik néhányan elfelejtették, hogy az America's Army a hozzáférési jogokkal együtt az amerikai hadsereg tulajdonát képezi. Így tehát, aki a játékban csal, vagy csalásokat fejleszt ki és tesz közzé, az nem csak a licenszfeltételeket sérti meg, hanem visszaél az amerikai hadsereg számítógépeivel és programjaival is. Minden ilyen tett tehát kiberbűncselekménynek minősül, amelyet nem csak maga az amerikai hadsereg, hanem partnerei, az igazságügyi szervezetek, így például az FBI valamint a titkosszolgálatok is üldöznek.


Bár DeLuca hozzászólását időközben eltávolították az America's Army hivatalos fórumából, az több weboldalon is hozzáférhető. A vezető ugyanakkor megfenyegette a hackereket és a cheatereket, hogy a hatóságok minden erejükkel üldözni fogják őket. A játék produkciós vezetője végül így zárta a hozzászólását: "Tudjuk, hogy kik vagytok és meg fogunk benneteket találni. Megcáfolhatatlan bizonyítékaink vannak arról, hogy valami illegálisat tettetek. Az amerikai hadsereg dühös amiatt, amit tettetek és el fog jönni értetek, hogy elvigyen."

Bár tény, hogy az esetet kicsit felfújták, ám a hackerek és főleg a játékok számára csalásokat fejlesztők és közzétevők némileg aggódhatnak jövőjük miatt. Amennyiben ugyanis tényleg bebizonyosodik, hogy egy adott személy csalásokat adott ki az America's Armyhoz, akkor ez már nem egy egyszerű diákcsínytevésnek, hanem kiberbűncselekménynek minősül. A Heise német híroldal információi szerint egy ilyen tett a Cyber Security Enhancement Act (CSEA), vagyis az Amerikai Kiberbiztonsági Törvény megsértését jelenti és az ügyben kiszabható legszigorúbb büntetés, akár életfogytig tartó börtönbüntetés is lehet, és korántsem csak a játékipar belügye, hanem adott esetben komoly vitákat kiváltó büntetőjogi ügy is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hungary27 #106
    utolsó uzenet 2005 most 2009 van xD
  • Super Mario #105
    Nem ártana!
  • CSUKA #104
    LOL...

    Az is szánalmas, hogy pont az amerikai katonák a legbénábbak játékon belül. Fél percenként lelőnek egy csapattárasat. Elképzelem, hogy ezeknek fegyvert adnak a kezükbe.
  • Battlefront #103
    Ez baromság
  • KeviN #102
    Te sem vagy normalis, ha ilyeneket elhiszel. Most komolyan...te el tudod ezt kepzelni ? Azt alairom, hogy elofordulhat 1-1 eset, de az minden haboruban, konfliktusban ahol az allatok elomereszkednek, na de hogy ez volna a jellemzo...
  • Mihail #101
    ez a játék is az ameriakiak ezköze a manipulációra, hogy itt is a szaros hadseregük legyen a középpontban, én ismerek egy professzort aki személyesen volt irakban, és eléggé dúrva h az amcsik miket csínáltak.
    csak 1-2 példa:
    -szervezett műkincsrablás
    -a történelmi babilon lezárása
    -ha arab vagy és egy kávézóban csúnyán nézel rájuk akkor már 3 katona szorít puskát a tarkódhoz
    -az uti ellenőrzéseken bármikor megállíthatnak és kirabolhatnak a katonák,
    ja és akkor a nők megerőszakolásáról nem is beszéltem(amira az arab kultúra különösen érzékeny, leginkább kivégzik azt aki ilyet tesz az asszonyaikkal, szóval itt minden csak élezi a konfliktust)
    én azt mondom hogy ha olyan bárányok maradunk hogy hagyjuk hogy lemanipuláljanak minket, akkor meg is érdemelkük
    ma fbi központ, holnap munkatábor amcsi módra
  • Mihail #100
    Ezt nem hiszem el, lecsukni valakit egy cheat miatt. Hová megy ez a világ??
  • Cony #99
    Hali!
    Alapvetően az a kérdés, hogy miért vannak olyan emberek akik valamilyen okból csalnak egy játékban. Úgy jobb játszani???
    Aki multiban csal, (az elöttem elhangzott érvek mellett) az hülye, legalábbis én nem értem mi a célja vele (tudod csak magad csapod be vele :) ).
    Azon kívül hogy tönkreteszi pár ember szórakozását, pontosan semmit nem ér el a csalással.
    Véleményem szerint nem kellene ezt a dolgot túllihegni, (az amerikai hadseregnek sem) azt aki csítel egy játékban (ezzel elárulva hogy semmibe veszi a játékostársait), BANNN örökre (akkor a többieknek miért lenne lelkiismeretfurdalásuk).
    Szerintem gyorsan csökkenne a csíterek száma...
  • Ginoo #98
    Azt hiszem itt sokan nem értik a lényeget, bár szerintem főleg a cheater-ek pattognak. Nem az életfogytiglan a lényeg, nyilvánvaló, hogy senkinek nem adnának életfogytigot egy csalásért... ez csak ijesztegetés, túlzás volt. A lényeg, hogy fellépnek a csalók ellen és ez nagyon helyes. Imádom a multiplayer játékokat, mégsem játszom már egy jó ideje nyilvános szerveren. Nem játszom mert elegem van a rohadt csalókból. Miattuk nincs kedvem játszani és még sok ember van rajtam kívül akiknek tönkreteszik a játékát. Sokan hagyták abba ez miatt. Megoldás lenne olyan szerverek létesítése ahova az ilyen kis balfaszok mennének lőni egymást az aimbotjaikkal, és ahol meg normálisan játszanak az emberek oda nem tennék be a lábukat. De ha kiteszel egy felkérést a szerverre hogy aki csalni szertne az menjen másik szerverre és ne rontsa el az itt lévők játékát, csak azért is bepofátlankodnak és élvezik hogy elbasszák a szórakozásodat. Ezért tartanám megfelelő büntetésnek a KÉZELTÖRÉST.
  • Ginoo #97
    Te is kis kö..ög csaló vayg mi?