Demkó Zsolt

E3: Half-Life 2 infók és videó

A Valve Software-től Doug Lombardi megtartotta a beszédét a már elkezdődött 2004-es E3-on. Sőt! Néhány interjút is megengedett magának, amiknek a lényegét az alábbiakban közöljük.

Először is kezdjük a beszédével, ahol elejtett pár lényeges információt:
  • A Half-Life 2 többjátékos része az eredeti Counter-Strike lesz átültetve az új grafikus motorra, megjelenése az alapjátékkal egyidőben lesz. A játékmenetet persze nem érinti a konverzió, de a fizikai és grafikai megvalósítások szerintem elegek lesznek így elsőre.
  • Megjelenik a Half-Life első része is új motorra. Szintén a Half-Life 2 megjelenésével egyidőben várható, de valószínű "Budget" árkategóriában.
  • A bemutató végén Gabe Newell megerősítette, hogy a Half-Life 2 nyáron fog megjelenni, és ami lényegesebb: idén nyáron. Pontos dátumot nem mondott és a Team Fortress 2-ről sem tett említést.


    Persze egy ütős videót is vetítettek egy 42"-os monitoron, amit persze egy élelmes résztvevő rögzített is. Persze ti is letölthetitek tőlünk, garantált szórakozás lesz. A négyperces videón teljesen új részeket nézhetünk meg. Igaz gyenge minőségben, de lesz még jobb is. Először egy lakóházban sétálgatunk, ahol a rendfenntartó erők járőröznek a barátaink pedig szövetkeznek. A következő snittben egy homokfutóval hajtunk a parton, nagy bogarakat és pár embert elgázolva. Itt három ellenséges oldal figyelhető meg, mindenki mindenki ellen van. A bogarak ugyanúgy támadták a katonákat, mint minket. Nagy nevetés fogadta a következő esetet: egy katona odadobott mellénk egy gránátot, mire főhősünk előkapta az antigravitációs fegyverét, megragadta a gránátot és visszadobta. ;)

    A darus jelenet már csak hab volt a tortán. Ebből végképp kiderült, hogy végre egy játékban is kihasználhatjuk a fizikai korlátokat. Az emberek mozdulatai és kidolgozására is érdemes figyelmet fordítani. A kis horror-városkában való akciózásuk is megér egy misét, a környezet él. madarak húznak el felettünk, hangok szűrődnek ki a házakból, minden bútort is fegyverként használhatunk. Persze a legütősebb dolgokat mindig a végére hagyja mindneki. Most sincsen másképp, belepillanthatunk a Counter-Strik 2-be is, méghozzá egy ismert pályán, a de_aztec-on. Hát én ettől készültem ki véglegesen, látom szegény hozzátartozóimat mikor megjelenik a Half-Life 2. Engem nem látnak egy ideig az biztos. ;)

    Az Eurogamer riporterének sikerült elkapnia Doug Lombardi-t és kicsikart belőle pár plussz információt: A játék március 15-én ért alfa fázisba, jelenleg béta fázisban van a amit most keményen tesztelnek. Az idei E3-ra két demóval érkezett a Valve, az egyiket az ATI standján, a másikat pedig a Vivendi standján lehet megtekinteni. Persze nem játszható demókról van szó. Érdekességképpen arról is kaptunk információt, hogy a Half-Life első részének kiadása után elmenntek nyaralni az emberek, majd 1999. januárjában vetődött fel, hogy elkészítik a 2. részt. Azóta ezt csinálják. Hajrá fiúk. ;)

    UPDATE: Letölthetővé vált a teljes CD méretű, jobb minőségű változat is! Katt ide!
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • N.E.O.!!! #28
      Hát ha olyan géped lessz, amilyenen 60 fps-sel fog futni a game, akkor biztos lessz pénzed megvenni eredetiben, mert olyan gépet 500 ezer körül fogsz csak találni.

      Ui.: a játék szerintem dvd-n vagy 6 cd-n jelenik meg
    • Cat #26
      ha nem lett volna nyilvánvaló, a többi letöltés között van :)
    • Ratty #25
      Jó h a 20-ik comentet kimoderálták:P Gondolom az volt a link, de mind1:P

      Nekem egyeenlőre nem keltette fel az érdeklődésemet anyira meg időm sem volt rá, meg vizsgák...ez már az én bajom:)
      Szóval nem tudok róla sok mindent, de nagyon ígéretesnek ahngzik, az is hogy az 1-et is kaidják az új motorral :)))) Szerintem tuti lesznek bene új részek, vagy más megoldások, és ha a stream-en keresztül elsz csak elérhető az gáz :( Asszem várnom kell majd a warez megjelenésekre is:) Addig tuti nem adok ki pénzt érte, amíg nem lesz anyira tápos gépem, hogy max grafikon 50-60 fps körül pörögjön:P
      Azért valamilyen szinten várom a gamét, és remélem nyáron azért lesz időm rá:P Bár kíváncsi vagyok, hogy a barátok, és csajom mit fog szólni ha eltünök 2-3-4 napra :DD
    • janos666 #24
      Pedig mikor belenéztem az alphaba tiszta ismerős cucc volt és azonnal tudtam hogy kell használni, mire jó (jobb egérgomd lök, bal megragad vagy elereszt.... ellöki a gránátot multiba, pedig akkor még nem volt ilyen videó) És nem az E3-as videóból, mert azt később néztem meg hogy összevessem (azelőtt kimaradt az életemből és mikor foglalkozni kezdtem vele így tűnt érdekesebb összehasonlításnak)
      Akkor megint hülye vagyok mint mikor 1 éve láttam az xXx2 filmet?
    • M@TriX #21
      MáTriX bátyó talált egy divx-es változatot a 700MB-osból, lehet szedegetni. ;)
    • M@TriX #19
      sztem vagy budget, vagy pedig ingyen letölthető, de csak a steamen keresztül lesz.
    • RelakSfromhome #17
      rosszul emléxel ;)
    • janos666 #15
      Ilyen "garv fegyver" volt az 1-be is, nem? Vagy rosszul emlékszem? Akkor valami más játékba?
    • Laslow #14
      Sztm jó játék lesz. Értem ez alatt, h már elég valóságos, bár tudni kell, én a teljesen fotorealisztikus fps-ekre várok (már vagy 5 évig).
    • :) #12
      Cat: te minden gyér témában irsz vmit ?:)