Demkó Zsolt

PT Boats: Knights of the Sea

Az orosz illetőségű Akella elkészítette a PT Boats: Knights of the Sea című II. világháborús játékának a hivatalos honlapját. A megjelenés még messze van, ehhez mérten az oldal is még szűkszavú.

Azért van jópár szépen hangzó információ, ami említésre méltóvá teszi a játékot. Mint már említettem, a II. világháborúban kell helytállnunk, azt viszont még nem, hogy vízre kell szállnunk, ugyanis ez egy csatahajó-szimulátor lesz (másképpen fogalmazva: csata- és hajószimulátor). A vízeken a Szövetségesek, Oroszország vagy Németország oldalán teremthetünk rendet.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Némi gondolkodás után körvonalazódhat bennünk a kérdés, hogy mindent nekünk kell-e csinálni. A válasz: majdnem. A motorházba ugyan nem nekünk kell lemenni, de nem fogunk unatkozni az biztos. Nekünk kell levezényelni a légitámadások visszaverését a légvédelmi ágyúkkal, víz alatt támadásokat torpedókkal és ugyancsak torpedók segítségével az ellenség utánpótlását szállító hajót is elsüllyeszthetjük.

A játék a Pirates of the Caribbean alatt dolgozó STORM 2 grafikai motor továbbfejlesztett változatát, a STORM 2.5-öst használja majd. Ez a verzió már sokkal szebb hullámzást produkál, és a robbanások hatással lesznek a víz mozgására is. A fejlesztők azt mondják, hogy eddig még nem látott vízeffektnek lehetünk majd szemtanúi. Ebben igazuk is lehet, de oda kell lépniük, ugyanis a hazai Mithis már készíti (a honlapja mellett) a Midwayt, ami ugyancsak mély benyomást keltő lesz.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A játék korhű repülőgépeket, hajókat és fegyverzetet fog tartalmazni, és a fejlesztők szerint kiemelkedő lesz a hajók fizikája és sérülésmodellje is. Egyjátékos küldetések mellett kapitányként csodás karriert is befuthatunk. További jó hír, hogy multiplayer is lesz, ahol több, mint 16-an hajókázhatunk egyszerre. A kiadó az ugyancsak orosz 1C lesz, megjelenése az év végére várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Glpetyus #5
    Mi a lófasz 4 hozzászólás???? Megörűltetek??:)

    Szedjétek az új trélert és bűnhődjetek...:)
    Iszonyat jó gém!!!
  • M@TriX #3
    Mondjuk a Midway alá egy sajár grafmotor csinálnak, az Akella meg egy kész motorra (persze javítnak rajta) húzza fel a játékot. Szóval lehet egyszerre jönnek ki, mondjuk a Mithis most nagyon csinálja a honlapját (ápr. 1-ig), szóval lehet készül már valami bővebb infó...
  • SinClaiR #2
    Előbb a midway.. bár arról is tavaly ilyenkor olvastam először, vagy hogy, és még mindig semmi, de majd most jól megnézem magamnak, mikorra tervezik a megjelenést:) Ez úgyis csak azután jön ki, ebből adódóan kicsit más :)
  • Tikal #1
    kiváncsian várom... :) remélem ütös lesz.