Dojcsák Dániel

Colin McRae Rally 4 PC-n

A Codemasterstől származó információ szerint hamarosan a PC tulajdonosok is élvezhetik a rally sorozat legújabb részét.

Az információ maga egy utólag frissített játékkiadási naptár volt, melyet a Codemasters küldött szét a sajtónak, s ebben 2004 márciusára jelölik meg a PC-s megjelenést. Jelenleg screenshootok még nincsenek, de ki lehet indulni az Xbox verzióból. Valószinűleg lényegi változtatás nem esik a játékon, remélhetőleg a grafikát azt továbbfejlesztik, habár az Xbox megjelenítés is nagyon jó.

Az eddig 6 millió eladott példányt megélt sorozat jelenleg az első számú rallyprogram, és a folytatások mindig elhalmozzák a játékost számos újítással, mind technikailag, mind tartalmilag - habár a szimulátorrajongók korántsincsenek megelégedve az autók fizikájával. A mostani verzióban nagy ugrás a 20 játszható autó, melyekkel külön lehet versenyezni a 2 és a 4-kerékmeghajtású bajnokságban, mindkettőnél normál vagy profi fokozatban is. Ezen kívűl a számos sima pálya mellett még egy Expert Bajnokság és egy klasszikus járgányokat felsorakoztató bajnokság is helyet kapott.
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Grafikailag sem kell panaszkodnunk. Ugyan a motor ugyanaz, de erőteljesen továbbfejlesztették a jól bevált verziót. Legfőképpen a környezetre mentek rá, külön lengedező fűszálak, részletesebb élő pályamenti dolgok, új animált effektek és újradolgozott textúrák teszik tökéletesebbé a játékélményt. Arról nem is beszélve, hogy teljesen új nemzetközi rallypályákat vontak be a játékba ezáltal új kihívásokat teremtve a veterán játékosoknak is. Összesen nyolc ország pályáin mehetünk végig, országonként hat darabon, azaz majd' 50 helyszínt kell alaposan megismernünk.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Érdekes újítás az is, hogy a tuning alkatrészeket mostantól ki kell érdemelnünk. Futamok közti mini teszteken kell bizonyítanunk, ezzel segítve a fejlesztőmérnökeinket, akik a teszteredményekkel a zsebükben képesek lesznek megalkotni az új alkatrészeket. Részletesebb infók a játék PC-s megjelenése után várhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Patesz #21
    Jóltudom hogy most márciusban jelenik meg PC-re???
  • Sub #8
    Egy szartalicska lesz ez is! Amikor a 3 megjelent akkor le lehetett tölteni(!) a 4-ről az előzetes videót!!! Érezték a készítők hogy gáz lett és vmivel feledtetni kéne...
  • bunny #7
    Hát igen, és most azért a pletykák szerint jön a nagy rivális über grafikával és fizikával ... a hármat, meg jó mélyen el kell temetni, arról is milyen jó képek voltak, a játék meg ... és a legnagyobb hiba, hogy nem volt benne 206-os Peugeot. Ebben már látom újra lesz, hát ....
  • Gresi #6
    A képek jók, de ha megint úgy fog mozogni az autó, mint a 3-ban, akkor ugyan úgy le fogom zúzni. Úgy kanyarodott, mintha a kocsi közepén átszúrtak volna egy rajzszöget.... Szörnyű volt.
  • Benedekco #5
    az 1 és a 2 korrkt volt joy-al vagy kormánnyal de a 3 1 fos és ez meg sztem szintén 1 moslék lesz!
  • Csatti #1
    Már amennyire majd élvezni lehet...