JohnnyCage

400 ezer online játékosra számít a Square 2004-re

A japán játékfejlesztő Square Co. Ltd. egyik képviselője hétfőn úgy nyilatkozott, hogy a társaság 2004 márciusáig meg kívánja háromszorozni online felhasználóinak számát.

Az idáig összesen 38 millió eladott szoftvert eredményező Final Fantasy szerepjáték-sorozat 11. részének májusi kiadását követően a Square online játékszolgáltatásának előfizetői száma elérte a 120 ezret, mondta Yoichi Wada, a társaság elnöke. "Reméljük, hogy ezt a számot a következő költségvetési év végéig 400 ezerre tudjuk növelni, amellyel az online üzletág társaságuk jelentős bevételi forrásává válna a játékszoftverek eladása mellett" - tette hozzá a vezető.

Wada szerint a társaság a cél érdekében még az év vége előtt kiadja a 11. rész PC verzióját, amelyet jövő március végén egy továbbfejlesztett verzió követ. Az Észak-Amerikai kiadásra a jövő évben kerül sor, mondta a vezető, aki úgy véli, a társaságnak mintegy 200 ezer online előfizetőre lenne szüksége ahhoz, hogy az online üzletág ne termeljen veszteséget.

Eiji Maeda, a Daiwa Institute of Research elemzője azonban túl optimistának tartja Wada előjelzéseit. - A szolgáltatás idén 1 milliárd yenes veszteséget fog termelni, a felhasználók száma később azonban elérheti a 200 ezret, illetve esetlegesen a 300 ezret, amelyben a szélessávú internethozzáférések terjedésének jelentős szerepe lesz.

- A Koei Co. Ltd. és a Capcom Co. Ltd. cégek is készítenek online játékot a PlayStation 2-höz, ami miatt várhatóan több felhasználó fogja megvásárolni a konzolhoz kapható, szélessávú internethozzáférést biztosító csomagot - tette hozzá Maeda. Egyes elemzők szerint ugyanakkor a bővítőcsomag magas ára visszatarthat egyes játékosokat az online szolgáltatásoktól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!