Ötvös Tibor

A hónap legjobb ingyenes játékai

Mindig is szívesen foglalkozunk olyan játékokkal vagy akciókkal, melyek ingyenesen tesznek elérhetővé egész kellemes szórakozást nyújtó programokat. Ebben a hónapban számos ilyen játék jelent meg és most ezeket vesszük sorra.

Alien Swarm
Az első egy, a Valve által fejlesztett Source Engine hajtotta felső nézetű akciójáték, melyben egyszerre négyen is harcba szállhatunk a "csúnya" űrlények ellen. A program letöltéséhez - és ez minden ingyenes Steam programra vonatkozik - szükség lesz egy Steam felhasználónévre és már szedhetjük is a cuccot. Az Alien Swarm az Alien Breed/Left 4 Dead/Team Fortress 2 trió legjobb elemeit hordozza magán, ráadásul szépen is néz ki.



Moonbase Alpha
Második címünk szintén a Valve oldalán érhető el. A Moonbase Alphat a NASA fejlesztette ki és a "történet" szerint egy karbantartót alakítunk a Holdon, akinek feladata a különböző gépek megszerelése, karbantartása. A Moonbase Alpha szintén lehetőséget ad ko-op játéklehetőségre, ráadásul a grafikát tekintve sem kell szégyenkeznie.

Megnézed valamelyik játékot?
(Összesen 298 szavazat)
  • Igen, mindet
    14 % (41 szavazat)
  • Párat
    63 % (187 szavazat)
  • Egyiket sem
    20 % (59 szavazat)
pOnd
A pOnd tulajdonképpen nem is játék, hanem egy relaxációs program, melynek lényege, hogy a nyugodt környezetben történő sétánk során a Space lenyomásával helyesen lélegezzünk. Ehhez a pályán felbukkanó kis gömböket kell belélegeznünk és időben elengedni a gombot. A teljes élmény eléréséhez - a játék szerint - ajánlott a karakterrel együtt lélegezni, hiszen ebben az esetben a gép előtt is relaxálhatunk egy keveset.



Sanctuary 17
A Sanctuary 17 egy mai szemmel nézve elég csúnya játék, mely azonban így is szórakoztató. A játék egy túlélő horror sci-fi környezetben és első körben a feladatunk a szimpla túlélés. Ám a történet tartogat pár meglepetést és ezért mindenképpen érdemes legalább kipróbálni a programot.

Stream
A Stream egy klasszikus elemekkel megáldott shoot 'em up számos logikai feladvánnyal, mely le sem tagadhatná, hogy a Braid is nagy hatással volt rá. A stílusos fekete-fehér grafika mellé hangulatos játékmenet is társul, melynek lényege, hogy a lövöldözés mellett egy féreglyukat is létrehozhatunk, melyen saját klónunkat küldhetjük át, aki segít nekünk.



The Silver Lining - Episode One
A végére maradt az Activision által végül jóváhagyott rajongói King's Quest rész, a The Silver Lining, melynek első epizódját már le is tölthetjük a fenti linkről. A programról folyamatosan beszámoltunk a hírrovatunkban is, bővebben pedig itt olvashattok róla. A játékot látván azt el kell ismerni, hogy a hobbi-programozókból álló Phoenix Online Studios ragyogó munkát végzett és már nagyon várjuk a második epizódot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #14
    A Moonbase-es kép nem a megfelelő bekezdéshez került.
  • Julius Caesar #13
    Jajj haggyad, farxis kifigurázza a fanboyokat. Én mindig nagyot nevetek rajta, sztem jól csinálja. Mondhatni ezt akár berakhatjuk az "értelmes trollkodáshoz".
  • armageddon666 #12
    De Macen szarul futnak a programjaik :) trollkodnak :) mint Te!
  • FoodLFG #11
    De a mek az komoly embereknek való, akik _használják_ a gépet, nem pedig játszanak rajta.
  • farxis #10
    Végre a steam is átállt a jó oldalra mert macra is van. Viszont ezek a ssemet kocsogok nem adnak ki ra eleg jatekot!!!! pedig macen sokkal jobban futna mind mint pc-n mert az osx fejlettebb mint a windóz és a macek is sokal jobbak mint bármilyen gagyi pécé.
  • sathinel #9
    ya man! jó akcióik vannak:D Főleg karácsony tájékán.
  • Tinman #8
    Steam never!!!!
  • Julius Caesar #7
    Amúgy a cikkben a pond alatt lévő kép az valójában a moonbase alpháé.
  • Teppik Amon #6
    Alien Swarm az teljesen full és free, a többit nemtom.
  • kissssss #5
    vigyázz még a végén le harapják a fejedet itt! :p