Gyurkity Péter

Ingyenes mobilos játékokat fejleszt a Square Enix

Az új stúdió révén jól ismert neveket portolnának a különböző hordozható kütyükre.

* A címben szereplő név sokak számára leginkább a Final Fantasy-család révén lehet ismerős, ám legutóbb mi arról írtunk, hogy az új Lara Croft anime is ezen cég videójátékára épülne. A jelek szerint ők is erősen érdeklődnek az okostelefonok és táblák szegmense iránt, a jobb pozíciók kiharcolása érdekében pedig egy, kifejezetten erre fókuszáló új stúdiót hoztak létre.

Nem is olyan régen számoltunk be a Warhammer 40k franchise-ra építő új mobilos cím várható érkezéséről, ahogy egyre több fejlesztő fordít jóval nagyobb figyelmet a területre. A japán illetőségű Square Enix most hasonlót húzott, hivatalosan is bejelentették ugyanis egy új, londoni székhelyű stúdió létrehozását, annak elindítását, amely a jövőben kifejezetten ilyen, vagyis a hordozható kütyükön, azok operációs rendszerein futtatható játékok elkészítésére fókuszál majd. A tervek szerint a cég saját játékai, valamint számos másik, jól ismert név is felbukkan majd a kínálatban, bár ez utóbbiak beszerzéséhez a megfelelő licencek megvásárlására lesz szükség. A Square Enix London Mobile a vásárlók számára ingyenes címeket részesíti majd előnyben, bár nyilván lehetőségünk lesz a játékokon belüli pénzköltésre, ahogy azt az utóbbi években megszokhattuk.


Az első projektek között jelenik meg a Tomb Raider Reloaded, amelyben különböző rejtélyeket oldhatnánk meg, 2022-től kezdve, ugyanis a játék csak jövőre bukkan majd fel az egyes androidos és iOS-eszközökön. A kanadai Navigator Games eközben egy másik, már az Avatar: The Last Airbender alapjaira épülő játékon dolgozik, ennek címét azonban eddig még nem közölték velünk. Szóba kerül azonban az olyan komplexebb alkotások portolása is, mint a Final Fantasy VIII Remastered, ezzel szeretnének ugyanis minél jobb helyzetbe kerülni a mobilos piacon, bár a tervek megvalósítására nyilván némi időre lesz szükség.

A pontos menetrend még nem ismert, ám mindenképpen érdemes lesz figyelemmel követni a cég hivatalos oldalát, hogy időben értesüljünk az újabb jövevényekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MerlinW #7
    Miről beszélsz, Genshin a legnagyobb pénzlehúzás minden platformon. A játék fele ingyenes, ha élvezni akarod fizethetsz százezreket.
  • Lapajka #6
    Így most már belátom, megérte megszületni...
  • Sir Cryalot #5
    " legtöbb super nintendo szint,"

    LOL, maradjunk a shovelware-nél nintendoval kapcsolatban meg a seal of quality-nél
  • zola2000 #4
    Ingyenes mobiljátékok toplistája: PUBG new state, genshin impact, COD mobile úgy néznek ki mint egy pár éves AA konzoljáték.

    Nézem a fizetős mobiljátékok toplistáját, a legtöbb super nintendo szint, meg van néhány PS2 port de mindegyiket 2015 előtt adták ki.

    Mondjuk eddig sem erőltették meg magukat a fizetős címekkel a nyugati SE, volt egy tomb raider és egy hitman GO meg tomb raider ps1ről (amit már nem is látok playen) pedig a mai telefonokra simán mehetnének xbox360 szintű portok is.
  • Ender Wiggin #3
    Ja, minden mobiljáték ingyenes :-))))
  • zola2000 #2
    Szóval a nyugati square enix is.

    Mondjuk a keleti fele jól csinálja, vannak free2play játékai is, de fizetősben ott van mindegyik final fantasy (1-9ig) és dragon quest (1-8ig a 7 kivételével) a google playen.
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    *Ingyenes :(