liquid

Final Fantasy XI : új hírek a PC verzióról

Dicsértessék a nagyhatalmú Square neve, mert két, kizárólag konzolra (FF9 - PSX, FF10 - PS2) készült Final Fantasy után végre ismét gondolnak ránk, szerencsétlen, japán RPG-kből kemény diétán tartott pécés gamerekre is.

A méltán híres Final Fantasy sorozat következő, 11-es sorszámot viselő installációja egy merész huszárvágással a manapság nagyon divatos MMORPG-ok (masszívan multiplayer online szerepjátékok) műfaját célozza meg, megfejelve az egészet azzal, hogy a PS2 és a PC tulajdonosokat egyaránt be kívánja vonni a világméretű kalandozásba/csatározásba.

A játék PC-s változata gyakorlatilag teljesen meg fog egyezni Playstation2-s testvérével, eltekintve attól az apróságtól, hogy PC-n szabadon turkálhatunk majd a grafikai beállítások között, azaz gépünk tudásához simíthatjuk a kis aranyost. A Square-nek egyelőre nem nagyon akaródzott semmilyen, a gépigényt firtató kérdésre válaszolnia, csupán annyit árultak el, hogy a futtatáshoz erősen ajánlanak egy DirectX 8.1 alatt problémamentesen működő, a hardveres T&L-t izomból támogató videokártyát.


A játékhoz való csatlakozás tekintetében nem tesznek különbséget konzolos vagy PC-s játékos között, vagyis mindkét társaság ugyanazokon a szervereken randalírozhat majd, lehetővé tévé a két platform közti adatcserét - azaz a Playstationt nyúzó cimboráddal pont úgy csereberélhetsz majd cuccokat, mind a szomszéd szobából egy másik PC-vel nyomuló öcséddel.

Pontos megjelenési dátummal még nem szolgálhatunk, csak annyit tudni, hogy Japánban valamikor a tavasz folyamán jelenik meg a PS2-es verzió, és nem sokkal utána a PC-s is - hogy ez a dátum az USA-ra és Európára kivetítve mit jelent, annak (most még) csak a Square a megmondhatója.

Azoknak a fanatikusoknak pedig, akik úgy érzik, nem bírják ki a japán klasszikus legújabb részének megjelenéséig, jó hír, hogy a játék - az eredeti történethez teljesen hű - filmadaptációja időközben már megvásárolható DVD-n és videókazettán. Gyűjtőknek és a játék szerelmeseinek kötelező darab!

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • St@n #41
    Én letöltöttem az 1.cd-t, de japánul van az egész, szal qrvára nem értek semmit, de valami Tetra Master-t meg Play Online-t rak fel. Most akkor kártyátni kell, vagy mi a pöcs?
  • Davidus #40
    KIjön a Final Fantasy XI benchmark! 1024x768 ban igen kellemes a grafika.
  • toMpEr #39
    neten kering egy 4cd-s valtozat, valaki letoltotte mar?
  • Hagane #37
    Ha az lenne nem lenne ilyen ki****ott tájékozatlan...
  • Poet #33
    Sajnos csak a VII. és VIII. jelent meg PC-re, de csökkentette a játékélményt, hogy érezhetően "csak" konzolkonverziók voltak...
    A IX-X. rész meg csak PS2-re jelent meg :(((
  • Capo #32
    PC-re melyik verziójú FinalFantasy-k jelentek megeddig?????
  • Sephi #30
    Ha en ritkan szopom le magam jatek kepek megtekintese kozben... de ez most nagy volt.
  • magus #29
    je szánalmasság rulez:)
    ember szted a pcsek csak fpsekkel játszanak. elvagy tévedve. h jól tom nektek sir s szátok a több fpsért. Meg minden pc-sérrt. hehe
    szánalmas vagy...
  • b #28
    > az RPG nem a fejlesztésröl meg a tápolásról szól

    pedig arról hidd el. új fegyverek, új páncélok, új szörnyek, több xp, szintlépések. ez mi ha nem tápolás? még a b&w-ben is a fejlődés a lényeg.

    > a teljes cselekvési szabadságról

    uo-al, everqesttel, ao-al játszottál már? ezek után bármilyen eldeszkroll nevetségesnek fog tünni. egyébként meg, bármelyik ultima vagy vizárdri rész félkézzel csapja oda bármelyik elderscrollt. :) a dibalót meg a dungeonhacket egy mondatba tenni nagy botorság volt.

    mindemellett, 14-15 évvel ezelőt még egyet is értettem volna veled, mivel akkor ismerkedtem meg a d&d-vel.
  • Csatti #27
    En tokeletesen egyetertek Gabesttel, szerintem is mas jellegu mint a tobbi pc-s, de nagyon jo szerepjatekok