Spencer

Játékhírek röviden

Sierra: a Tribest nem érintik az átszervezések

Nemrég jelentettük, hogy a Sierra stratégiai átszervezése miatt bezárják a nagysikerű szoftverfejlesztő divíziót a Dynamixet. A Sierra most megerősítette azt a korábbi értesülést, hogy a Dynamix bezárása nem érinti a Tribes sorozat fejlesztését, mivel a projectet áthelyezték a cég Bellevue székhelyű szoftverfejlesztő csapatához.

Rod Fung a Sierra illetékese kijelentette, hogy a 11 éve fennálló szoftverfejlesztő vállalat legsikeresebb alkotásai közé tartozik a SWAT és a Tribes sorozat, amelyek továbbvitele stratégiai érdek. Fung elmondta, hogy a bellevue-i csapatnak hosszútávú tervei vannak a Tribes játékokkal, amelyre legjobb bizonyíték, hogy hamarosan megjelnik a következő Tribes 2 javítás és játszható demó.



Az Interplay veszteséges

Az IT recesszió a játékfejlesztőket sem kerüli el, amelyre legjobb bizonyíték az Interplay bejelentése, miszerint a 2. negyedéves mérlege 12,4 millió dollár veszteséggel zárt. Egy évvel korábban a veszteségeik mindössze 1,9 millió dollárra rúgtak. A veszteség köszönhető a csökkenő bevételeknek, amely 14,8 millió dollárra estek vissza, az egy évvel korábbi 24,9 millió dollárhoz képest.



Új Prelusion játékok

A Prelusion a Gilbert Goodmate fejlesztője bejelentette, hogy 2001 elején új projecteket indítottak Hauntings és No Man's Land címmel. A Hauntings egy startégiai játék lesz, amelyben a játékos feladata az, hogy egy kísértet bőrébe bújva riogassa a ház lakóit. A játék 21 missziót tartalmaz, 50 kísértettanyával, és 100 egyedi ijesztgetnivaló személlyel. A No Man's Land egy 3D akciójáték, amely az első világégés nyugati frontjain játszódik. Mindkét játék igen egyedi ötleteken alapul. Az első demók várhatóan csak jövőre jelennek meg.



Az Eidos nem bűnös

Az Eidosnak sikerült elkerülni azt az 5 milliárd dolláros pert, melyet az 1999-es, 13 áldozatot követelő iskolai vérengzés áldozatainak hozzátartozói indítottak volna játékkiadó cégek ellen. A hozzátartozók szerint az olyan videójátékok mint például a Final Fantasy, Urban Chaos, vagy a Tomb Raider élvezetessé, pozitív élménnyé teszik az erőszakot, amely elszakítja játékosait a valóságtól.

Az 1999-es vérengzés két tettesének lakásán megtalálták több más játék mellett az Eidos kiadású Final Fantasy 7-et, azonban a szakértők megállapították, hogy a Final Fantasy 7-ben nem gyilkolnak fegyverekkel, így a Colorado állam főbírája elejtette a vádakat az Eidos ellen, mivel a játék nem szolgálhat mintául fegyveres erőszak elkövetéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!