Ötvös Tibor

Call of Duty: Infinite Warfare próbakör


Az első megérzés többnyire helyt álló. Ez jutott eszembe, miután sikerült kipróbálni a Call of Duty idei kiadását, az Infinite Warfare-t.

Mikor az Activision és az Infinity Ward bejelentette a Call of Duty sorozat legújabb fejezetét szinte felrobbant a net. A rajongók egyöntetűen csalódtak az Infinite Warfare címet kapott epizódban, hiszen a sci-fi vonal igen idegennek tűnt az eddigiekhez képest. Azonban ahogy telt az idő úgy érkeztek egyre izgalmasabb és talán még magát az alapötletet is elfogadhatóvá tevő médiaanyagok és már én is kezdtem azt gondolni, hogy túl korán ítélkeztem és érdeklődve vártam a kipróbálható változatot. Megérkezett, csalódás. Nem is kicsi...

Már az elején le kell szögezni, hogy az Infinite Warfare olyan, mintha egy az egyben átemeltek volna mindent a Black Ops harmadik részéből és tetézték volna mindezt még számos technikai hibával. Kezdjük az elején. Bizonyára a rajongók emlékeznek még az Advanced Warfare-ban bemutatkozott mozgásrendszerre, melyet aztán a Treyarch átvett és minden szempontból javított, fejlesztett és már így tért vissza a Black Ops 3-ban. A jelek szerint az Infinity Ward nem akart szenvedni ezen részével a címnek és egy az egyben átemelték az ottani megoldást.De olyan szinten, hogy még a HUD, a különböző kijelzők és az animáció is ugyanaz, mint a korábbi fejezetben. Ez persze nem jelenti azt, hogy rosszul teljesítene, egyszerűen csak elképesztően cinikus és valamilyen szinten pofátlan megoldásnak tartom, hogy képesek csak így átvenni a rendszert. Ráadásul ugyanúgy töltődnek a szuper képességeink is mint a Black Ops 3-ban és ugyanazzal a gombbal aktiváljuk is őket. Ráadásul néha olyan, mintha az ellenfeleink is ismerősek lennének a Treyarch fejezetéből, csak kaptak egy új skint.

Ami nem a Black Ops 3-ból lett átemelve, az a Ghosts-ból lehet ismerős. Ilyen például a fegyverek kezelése és azok ereje. Szerencsére azonban itt legalább érezni lehet bizonyos szintű fejlődést, ezzel a résszel láthatóan és érezhetően foglalkoztak a készítők. A nagy újdonságnak szánt craftolás sem sikerült. Egészen egyszerű rendszert dobtak össze a készítők és az elsőre kimondottan izgalmas lehetőség hamar unalomba fullad. A harcokban gyűjtött pontjainkon vásárolhatjuk meg a használt fegyver újabb változatát, de ezt is csak adott sorrendben tehetjük meg. Tehát nem szerezhetünk be rögtön egy Legendary változatot, végig kell járni a rögös fejlesztési utat.

Egy szóval összefoglalva: csalódás. És nem azért mert már az elejétől fogva valami remekművet várt volna az ember az Infinite Warfare-től, hanem mert az első megérzését lenyomva kezdett bízni benne a többség, hogy tényleg valami jó születik majd a sci-fi vonalból - de végül nem így történt. Sajnos ahhoz, hogy megváltozzon a véleményünk, a játékmenet alapjain kellene változtatni , erre azonban semmi esély. Az Infinite Warfare semmi más, mint a Black Ops 3 egy kiegészítője. És ezért elkérni több tízezer forintot...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ender Wiggin #7
  De nem DLC. Teljes játék. Ha a röhejesen rövid kampánnyal a Battlefield 1 60 euró, akkor CoDIW is jogosan annyi, amennyi.
 • nlght #6
  ha 10-15 eurós DLC lenne akkor megérné, de eladják full áron, drágán... ez az egész jobbágykápráztatás
 • Ender Wiggin #5
  Tehát azért nem éri meg az árát, mert ugyanúgy kell lőni meg mozogni, mint a korábbi részekben? Okkké.
 • Okisz #4
  Arról nem is beszélve, hogy minden egyes szava szentül igaz és egy nagy rakás fos lett. Hiába Ti meg a másik táborhoz tartoztok.
 • torma1 #3
  Hát igen elég érdekes írás lett. :-) Csak a fikázás semmi más.
 • cateran #2
  Eletemben nem lattam meg ennyi helyesirasi es vesszohibat 1 kupacban....most komolyan...pl "helyt álló"?
 • grebber #1
  Azért nem ártott volna ha a játékról is van írva valami és nem csak a BF fun sipákolás megy ......
  Ez minden volt csak nem probakör. Abban biztos vagyok, eleve úgy ültél le elé (ha egyáltalán valóban probáltad nem csak a trailerek alapján fikázod) hogy ez szar lesz...