Gyurkity Péter

Visszanézhető a teljes év a Steamen

Az online játékidő fontosabb jellemzőit összegzik nekünk a teljes évre vonatkozóan.

A Valve kapcsán nem is olyan régen írtunk arról, hogy a jelek szerint nem lesz gyorsabb a Steam Deck 2, a teljesítmény helyett ugyanis egyéb jellemzőkre helyezik majd a hangsúlyt a cég mérnökei. Most újabb hír futott be, amely viszont már a 2022-es játékidő összegzésének lehetőségére vonatkozik.

A Steam hivatalos oldalán a napokban tették közzé az újabb bejelentést, amelyből megismerjük a fontosabb részleteket. Ebből kiderül, hogy az egyéb szolgáltatásokból jól ismert visszatekintés funkcióját teszik most elérhetővé, vagyis a regisztrált felhasználók áttekinthetik, hogy mivel és hogyan töltötték az idei évet az online platformon. Ennek gyors elérése érdekében egy külön lapon, a Steam Replay név alatt sorolják fel a fontosabb adatokat, amelyeket ezt követően könnyen és egyszerűen megoszthatunk másokkal, összehasonlítva szokásainkat és eredményeinket.

Mindenképpen fontos kitétel, hogy az offline játékidőt nem mérik, így kizárólag az online tevékenységeket vehetjük most szemügyre, ez is fontos előrelépés azonban, hiszen így mindenki gyorsan felmérheti, hogy mennyi időt töltött el a platformon idén (és mivel). Saját számainkat összevetik a nagy átlaggal, a főbb adatokat pedig egy nyilvános, vagy kizárólag az ismerősök által elérhető hivatkozáson keresztül, illetve egy könnyen létrehozható kép révén oszthatjuk meg másokkal.

Ahogy említettük, a bejelentkezést követően a fenti oldalon érhetjük el az új funkciót, ezt nyilván a legtöbben pozitívan fogadják majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!