Gyurkity Péter

Az új konzolokra is megjelent a Quake

A remastered változat a vadonatúj konzolokra is elkészült, ez több előnyt kínál.

Az Id Software első, teljes értékűnek mondott 3D-s játéka kifejezetten időtállónak bizonyult, a nosztalgiázást preferáló felhasználók mellett a fiatalabb játékosok egy jelentős része is kipróbálta már az alkotást. Nemrég újra megjelent az eredeti példány remastered, felújított változata, ez pedig most megkapta a kifejezetten az új konzolokra szánt verzióját.

A hónap elején vált elérhetővé az új példány első nagyobb frissítése, amelyet a kifejezetten a mostani konzolgenerációra, vagyis a Sony PS5-re és az Xbox Series X/S-re szánt változat követett a sorban. Ez utóbbi már szintén beszerezhető a Steam oldalán, a rajongók számára pedig mindenképpen jó hír, hogy a csomag egyebek mellett magába foglalja a DOS-verziót, valamint a GLQuake, a DarkPlaces és a QuakeSpasm névre keresztelt változatokat is. Gyakorlatilag mindegyik, az eredeti játékhoz köthető címet kipróbálhatjuk, amíg azonban eddig az előző konzolokra szánt példányok voltak csak elérhetők, most megkaptuk a legújabb hardverre kihegyezett változatokat is, amelyek automatikusan rendelkezésünkre állnak, amennyiben a Quake már korábban is szerepelt a Steam-gyűjteményünkben.

Fontos megjegyezni, hogy a fegyverek és az ellenfelek új modelleket és textúrákat kaptak, a játék maga pedig natív 4K-felbontásban is futtatható – ez még a szerényebb Xbox Series S-re is igaz, amelyen az egyes fejlesztések általában az 1080p, illetve az 1440p felbontáson indíthatók csak el. Az ezen táborba tartozó felhasználók kihasználhatják a Play Anywhere támogatását, vagyis a megfelelő Xbox birtokában akár Windows PC-ről is elindíthatják a játékot, megőrizve az elért eredményeket, míg a PlayStation 5 esetében a DualSense-vezérlők megfelelő kezelését is biztosítják. A többjátékos online üzemmód legfeljebb 16 résztvevőig megoldott, emellett pedig az eredeti soundtrack is felbukkan a játékon belül.

A friss változat 10 dolláros áron elérhető a fenti Steam-oldalon, a Microsoft saját online boltjában, illetve a Bethesda kínálatában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!