Elbocsátások miatt áll a bál az Activisionnél

Sok embertől szabadulnak meg a pandémia miatt, a vezető viszont komoly jutalmat kap.

Az Activision Blizzard kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy játékaik jó részét mobilosítják, a napokban viszont a komoly elbocsátási hullám miatt került ismét a hírekbe a cég, amely ezzel egy időben saját vezetőjének jelentős jutalmazást utal ki. Véletlen egybeesésről lehet szó, viszont a végkielégítés részletei is haragot keltenek.

A Bloomberg számolt be a döntésről, amelynek eredményeként 200-hoz közeli munkatársat bocsátanak el, fő indokként pedig a pandémiát, valamint az emiatt bekövetkező, radikálisan új helyzetet említik. Érdemes rögtön kiemelni, hogy az érintettek közül mindössze 50 fő foglalkozik élő e-sport rendezvények szervezésével, márpedig elsősorban ezek elmaradása (felfüggesztése) kapcsán döntöttek a karcsúsítás mellett, bár arról sem feledkezhetünk meg, hogy a fenti adat a teljes létszám alig 2 százalékát jelenti.

A cégtől távozók legalább 90 napos végkielégítést kapnak, ehhez 1 évre szóló egészségbiztosítás, a munkakeresésre vonatkozó támogatás, valamint egy 200 dolláros Battle.net ajándékkártya társul - különösen ez utóbbi kapcsán láthatunk negatív kommenteket, hiszen sokan értékelik ezt arculcsapásként.

Nagy valószínűséggel véletlen egybeesés, hogy éppen most döntöttek a vezérigazgató komoly megjutalmazásáról, ennek részeként a cégvezető nagyjából 200 millió dollárral lesz gazdagabb. Az elsődleges indok ennek kapcsán a befektetők számára nagyon kedvező értékteremtés megvalósítása, ami alatt a részvényárfolyam jelentős, mintegy 66 százalékos emelkedését kell értenünk, legalábbis a 2019 óta eltelt időszakra vonatkozóan. Emiatt Bobby Kotnick egészen 2017-re visszamenő bónuszban (kifizetésekben) részesül, ami nyilván tovább növeli az ellenérzéseket.

A cég szerint gyors helyreállás jön majd az élő rendezvények területén, idén már újabb 3 ezer embert vennének fel, ez még viszont a jövő zenéje.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #5
  közben 4chan-on ő a sztár mint "based bobby" , hát érted nyilván aki érdemi munkát végez azon nem takarít meg :DDD
 • ugh #4
  Azt vagod, hogy mikozen szorjak ki az embereket ez a larva ugy nez ki 200 millas jutalmat kap.
  Ha nem hajigalnak ki az embreket is felmerulne a kerdes minden normalis embreben , hogy mire kapja mert ennyivel nem er tobbet a portasnal az tuti.
  Ez mar olyan gaz, hogy valami retorziot erdemelne.


  Utoljára szerkesztette: ugh, 2021.03.20. 19:16:12
 • Sir Cryalot #3
  lul

  amúgy nyilvánosak az activision blizzard évértékelő üléseinek a szövegei, óriási cucc
 • Sequoyah #2
  Nincs itt semmilyen ellentet, valoszinuleg a sikeres koltsegcsokkentes miatt jutalmaztak meg oket:D
 • ugh #1
  Szegeny bobby biztos fel, hogy a tavalyi elbocsatasok csak a tavalyi aprocska 20 millios ev vegi jutamat tudtak fedezni.
  Amugy ez a vegleny larva a coca cola igazgatotanacsank is a tagja.
  Nyomorog a szerencsetlen.