Gyurkity Péter

100 új játékot ígér idén a Google

Ez némileg alacsonyabb szám, viszont mégis szépen bővül majd a Stadia kínálata.

A Google saját streamingplatformja kapcsán az elmúlt hónapokban több érdekes fejleményről is beszámolhattunk, decemberben például kiderült, hogy végre itthon is elérhetővé válik a szolgáltatás, nemrég viszont azt közölték, hogy lemondanak a saját, házon belüli fejlesztésekről, amelyek túl sok időt és pénzt igényelnének. Most jelezték, hogy idén 100 új játékkal bővül a kínálat, ami picit a tavalyi szám alatt marad.

A hivatalos közösségi oldalon közzétett bejelentés szerint kereken 100 új játék érkezik majd az idei évben a platformra, ami nem sokkal követi azt a hírt, amelyben a Terraria hasonló verziójának leállításáról számoltak be – ez utóbbi a fejlesztő fiókjának letiltása miatt következett be. Érdemes azt is rögtön megjegyezni, hogy tavaly még 120 játék közelgő megjelenését ígérték meg, vagyis a most megjelent idei kerek szám ez alatt marad, ám kétségtelen tény, hogy így is jelentős mértékben bővül majd a kínálat. Kilenc fejlesztést külön kiemeltek, ezek a közeljövőben elérhetővé válnak majd, tehát a játékosok az első körben ezen címek megjelenésére számíthatnak.

A (remélhetőleg nem fekete lovasként érkező) kilenc az alábbi játékokat takarja: Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition (február 23.), Shantae: Risky's Revenge - Director's Cut (február 23.), It came from space and ate our brains (március 2.), FIFA 21 (március 17.), Kaze and the Wild Masks (március 26.), Judgment (április 23.), Killer Queen Black (hamarosan), Street Power Football (hamarosan), Hellpoint (hamarosan). Szintén az idei év vége előtt egészül majd ki a kínálat olyan jelentős nevekkel, mint a Far Cry 6 és a Hello Engineer, ami legalább ilyen fontos fejlemény lesz. Jelen pillanatban nagyjából 100 játék elérhető a felhasználók számára, nemrég azonban azt is elárulták, hogy összesen mintegy 400 játék fejlesztését követik figyelemmel, ezek durván 200 különböző fejlesztő jóvoltából jelennek majd meg.

Néhány hónapon belül kiderül, hogy mennyire tudják majd tartani a menetrendet, illetve hogy ez mennyiben lesz elegendő a tábor kibővítéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Macropus Rufus #4
  valami nem gömbölyű a Stadia háza táján. Jelenleg 3 hónapos akció van, de ehhez elő kell fizetned a youtube prémium verziójára. Megfordítva: ha előfizetsz a youtube prémiumra akkor kapsz 3 hónap ingyenes Stadia előfizetést. Ezt mifelénk árukapcsolásnak hívják, és többnyire az el nem adható sz@rokat így sózzák rá az egybites userre. Mert itt a lényeg nem a Stadia, hanem a youtube prémium előfizetés. Ez mellé jár a Stadia 3 hónapra. És nem fordítva. Szóval a google is beárzta a saját sz@rját.
 • grobs #3
  A lag sajnos pont akkora, hogy bármit amihez fontos a reakció idő ne lehessen élvezni. Ha fillérekért lennének játékok akkor még így is használnám, de bolti ár +30% + előfizetésért nem én vagyok a célközönség.
 • Sir Cryalot #2
  Nevetséges az egész, azt akarták felfújni hogy a kontrolleres wifi az közvetlen megy a hálóra és ezért tűrhető a lag :DDDDDDD

  Nekem a cyberpunk onnantól kezdve lett játszható hogy kikapcsoltam a vsync-et , 144hz-es display, double buffering, framerate limiter : 48

  Aki ezzel konzolon vsync-el akar játszani meg stadian annak elment az esze.
 • kvp #1
  Stadian jelenleg ket ingyenes jatek van. Egy free to pay mmo es egy 1000 eves arcade. Az uzleti modelljuk egyszeru, csak eppen aki ki tud fizetni teljes aron egy rendes jatekot az tud ala eleg eros vasat is tenni es utobbi esetben nem veszti el az adatait ha egy honapban nem fizet. A free to pay jatekok fele meg valamiert nem igazan szeretnenek elmenni.

  Az egyetlen elony az lenne, ha a olyan jatekok jelennenek meg, amik nem keszithetoek el mashogy vagy olyan eroforrasok kellenek alajuk, amik nem biztosithatoak pc-n. Az elso platform exkluziv tartalom lenne, ami nem realis, a masikhoz pedig nincs eletkepes uzleti modell, mert ami nincs pc-n, az tul draga szerveres kornyezetben is. Mindazonaltal megfeleloen eros szerver halozattal eletkepes a technologia, csak meg nem talaltak meg a tokeletes felhasznalast hozza.