Gyurkity Péter

Európában is visszatérít a Stadia

Az amerikai felhasználók után most európai társaik is visszakapják pénzük egy részét.

A Google eredetileg még szeptember folyamán jelentette be, hogy végleg lemondtak a Stadia további erőltetéséről, ennek eredményeként pedig alig néhány hónapon belül elbúcsúzik a platform. A korábban elköltött pénzek egy részét visszatérítik, a jelek szerint erre most Európában is sort kerítenek.

A Reddit oldalán jelentek meg a napokban az első beszámolók, amelyekben már az itteni vásárlók jelzik a fejleményeket. Ebből az derül ki, hogy az Egyesült Államok után több másik országban, így például Kanadában, az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Belgiumban, Hollandiában, Svédországban, valamint Lengyelországban is megindultak a visszafizetések, a korábban meghatározott feltételek mentén. Az első értesítést a tulajdonképpeni visszatérítés követi a sorban, ez viszont meglehetősen lassan, fokozatosan történik, a bankszámlák és hitelkártyák bevonásával.

A Google a szeptemberben közzétett feltételeket tartja továbbra is szem előtt, eszerint azon kifizetéseket térítik vissza, amelyek eredetileg a hardver, a Google TV-csomagok, valamint az egyéb letölthető tartalmak (Downloadable Content, DLC) beszerzése érdekében érkeztek be. A fenti körbe nem tartoznak bele az előfizetések, azt tehát egyelőre nem tudjuk, hogy ez utóbbiakat pontosan miként rendezik majd a meglévő felhasználókkal, ezen a téren minden bizonnyal majd csak az elkövetkező hetekben kapunk tisztább képet.

Ahogy azt korábbi hírünkben mi is említettük, a platform január 18-án búcsúzik, kevesebb, mint 4 éves működés után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!