Gyurkity Péter

Befutott a PC-s Google Play Games

A bétaváltozat készült el, az érdeklődőket csak fokozatosan hívják meg.

Még decemberben számoltunk be arról, hogy a Google némi meglepetést okozott bejelentésével, abban ugyanis arról értekeztek, hogy hamarosan Windows-ra jön a Google Play, mégpedig egy saját, házon belül kialakítandó megoldás keretében. Most a béta elkészültéről adtak hírt, ezt lassan, fokozatosan terjesztik ki a felhasználók nagyobb körére.

A cég a napokban tette elérhetővé az új weboldalt, amelyen már a Google Play Games PC-s elérhetőségét hirdetik a nagyközönség számára. Az első körben mindössze három ázsiai területen (Tajvan, Hongkong, illetve Dél-Korea) bukkan fel a platform Windows-os példánya, ez majd a későbbiekben jelenik meg a többi régióban, a lényeg viszont a projekt létezése, amely idővel lehetővé teszi majd a csaknem teljes átjárást az egymástól eltérő hardveres platformok között. A leírás szerint a Windows 10 operációs rendszer mellett SSD-meghajtó, erősebb, a játékok kényelmes futtatására megfelelő grafikus vezérlő, egy legalább 8 magot felvonultató CPU, 8 GB RAM, egy legalább 20 GB-os belső tároló (illetve szabad tárhely), hardveres virtualizáció, valamint adminisztrátori jogosultságokkal rendelkező PC-s felhasználói fiók szükséges a béta teszteléséhez, viszont a jelentkezés önmagában még nem jelenti a gyors csatlakozást.

A mellékelt magyarázat alapján a most jelentkező érdeklődők egyelőre egy nagyobb várólistára kerülnek, ahonnan később, fokozatosan hívják majd meg őket, vagyis a programhoz való csatlakozás némi türelmet (és szerencsét) igényel. Érdemes ezzel egy időben megjegyezni, hogy a Microsoft a maga részéről szintén dolgozik valami hasonlón, ők azonban a Google helyett az Amazon partnerségére építenek, saját fejlesztésükkel kapcsolatban pedig korábban mi is beszámoltunk arról, hogy az Android támogatása egyelőre igencsak korlátos, ami nyilván a Google kihagyása, a cég mellőzése miatt van így. Mindenképpen jó hír viszont, hogy legalább két eltérő megoldás közül választhatunk majd, amint azok elkészülnek.

A Google Play Games nyilván jobb alternatívát jelent, meglátjuk, mit tud kihozni a cég ebből a lépésből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #4
  Különben érdekes hogy miért hagyták abba a normális játékok portolását telefonra, pedig a GTA játékoknál millió feletti letöltést látok, aztán a mai telefokon már szerintem menne a GTA 4 is főleg ha nem kellene az ARM procinak x86ot emulálni még ennél is jobb lenne a teljesítmény:

  https://youtu.be/TyyGg4glqLI
 • Cat #3
  Én inkább úgy fogalmaznék, hogy sokkal inkább szórják a pénzt hülyeségekre, mint például a mobiljátékokban lévő mikrotranzakciók. Nálunk egy virtuális tárgy vásárlását pénzkidobásnak érzi az ember, de Ázsiában nem így gondolják az emberek. Leszögezném, hogy ez messze nem csak Kínára igaz, a japán, indonéz, vietnámi stb. piac hasonlóan extrém erős.
 • kvp #2
  Azsiai egy merheto piac, mig nyugaton zsugorodik a jatekosok kore, de akik maradnak azok is inkabb csak konzolt hasznalnak. Europa es amerika azsaiahoz kepest nem piac.

  A lego egyik teruleti kepviselojetol hangzott el par eve, hogy azert jonnek inkabb amerikai temaju keszletek a varosi es hasonlo alap temakban, mert az USA csak karacsonykor nagyobb piac mint Europa egesz evben. Ha igazan be tudnanak torni a kinai piacra, akkor az USA sem kapna tobb tematikus keszletet, csak a jolfizeto filmes licenszek maradnanak. Erre egyebkent voltak probalkozasok, direkt kinai temaju es ertekrendu keszletekkel. Kinai ertekrend alatt a kinai kommunista part ertekrendjenek kiszolgalasat kell erteni. Jelen esetben is a penz beszel es kina mara gazadagabb mint a vilag nyugati fele.
 • zola2000 #1
  Azt hittem hogy így a kis mobil játékokat lehet gyenge PCn futtatni vagy régi surface szerű tableten, erre elég nagy gépigényt fogalmaztak meg ami szinte ki is zárja a Microsoft surfacet/koppintásait.

  Az is érdekes hogy miért csak Ázsiában lesz a béta ... de újabban az új mobiljátékok bétája is mindig csak Ázsiában van.