Gyurkity Péter

Kiemelkedő PS5-rajtról beszél a Sony

A kép nem teljesen tiszta, viszont további készleteket ígérnek az év vége előtt.

Az elmúlt hetekben folyamatosan figyelemmel kísértük az új konzolok (és egyéb hardverek) bemutatkozását és piaci debütálását. Ezzel kapcsolatban leginkább készlethiányról számolhattunk be, miközben a Microsoft az eddigi legjobb rajtnak örült, a felhasználók körében pedig egyre erősebbé váltak a szándékos hiányról szóló vélemények. A Sony most szintén örül, viszont újabb ígérettel igyekszik megnyugtatni az érdeklődőket.

A japán gyártó rövid Twitter-bejegyzésben közölte, hogy kiemelkedően jóra sikerült a PlayStation 5 hivatalos debütálása, amiben leginkább a példa nélkül álló hatalmas érdeklődés játszott nagy szerepet. Pontos számokról egyelőre nem beszélnek, viszont kihangsúlyozzák, hogy az eddigi „legnagyobb” rajtra került sor, bár azt sem magyarázzák meg, hogy ez alatt pontosan mit értenek. Jól megvilágítja viszont a jelenlegi helyzetet, hogy rögtön újabb ígérettel próbálják meg csillapítani a kedélyeket, ugyanis leszögezik, hogy az év vége előtt további konzolok érkeznek majd a jól ismert forgalmazókhoz, vagyis az ünnepek alatt további széles tömegek juthatnak majd hozzá a most bemutatott két új változathoz.

A megfelelő tájékoztatás érdekében azt ajánlják, hogy az érdeklődő vásárlók maradjanak kapcsolatban az általuk kiválasztott, helyi szinten is jelen lévő forgalmazóval, ők tudnak ugyanis majd részletes információt nyújtani az elérhetőség kapcsán. Felmerül a gyanú, hogy itt is bűzlik valami, mivel korábban az nVidia is először korlátozott példányszámról, majd pedig rekord eladásokról számolt be, könnyen lehet tehát, hogy valóban kitalált, szándékos húzás volt a hiányról szóló híradások sorozata, viszont az is mindenképpen jelzésértékű, hogy még csak megközelítő számokról sem írnak a bejegyzésben, egyelőre tehát a sötétben tapogatózunk, legalábbis a példányszámok, a forgalom mérete kapcsán.

Jó eséllyel egészen a tavaszig várnunk kell majd a kereslet-kínálat kiegyensúlyozásáig, ahogy arról legutóbb is írtunk, a Sony viszont addig nyilván további részleteket árul majd el az értékesítések alakulásáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vorrhess #1
    Hát én már kérdeztem ezeket a bizonyos viszont eladókat. Ők azt mondták hogy nagyon kevés darab lesz ez az év végi szállítmány...