Ötvös Tibor

Az EGX 2017 legizgal­masabb indie programjai

Lezárult az EGX 2017-es rendezvénye, melyen azért a blockbusterek mellett bőven akadtak izgalmas független alkotások is. Most ezek közül csemegézünk.

Kezdetnek itt van mindjárt a No Truce With The Furies, mely egy izometrikus RPG számos egyedi és igen előremutató elemmel. Először is a sztori az 50-es években játszódik, hősünk pedig egy alkoholista nyomozó, aki egy gyilkossági ügyben nyomoz. A karaktergenerálásnál első lépésként az általunk irányított hős személyiségjegyét kell megadni: logikusan gondolkodó, teljesen normális, következetes, mániákus, érzékeny vagy semleges? Ezt persze nem egy legördülő menüből választjuk ki, hanem a lelkünkkel folytatunk egy belső beszélgetést, ahol bizonyos kérdéseket megválaszolva alakul ki a személyiség. A világ pedig ennek megfelelően reagál majd a kérdéseinkre, a nyomozásunk hírére. A játék úgy fest, mintha a True Detective első évadát a Baldur's Gate világában akarnák újragondolni és ez azért remek kombinációnak hangzik. A No Truce With The Furies még nem kapott megjelenési dátumot.


A második a Huntdown, ami leginkább a kultikus Ocean Software oldalra scrollozós alkotásira emlékeztet. A program mind grafikájában mind pedig hangulatában egy az egyben a 90-es éveket idézni és aki szereti ezen korszak őrült akciójátékait, az bizony nagyon jól szórakozik majd a Huntdown-nal is. Történetről és hasonlókról felesleges elmélkedni, hiszen itt célunk nagyon egyszerű: mindenkit megölni aki az utunkba akad. Ketten is megoldhatjuk ezt a folyamatot, szóval társas szórakozásnak is kellemes lehet majd. És ha már a nosztalgia szóba került, nem mehetünk el szó nélkül a Raging Justice mellett sem, mely ugyan nem lesz klasszikus, de a Final Fight és a Streets of Rage rajongói tehetnek vele egy próbát.


A Falling Sky Johnathan Nielssen alkotása és a készítő szerint a Twin Peaks világát próbálja meg ötvözni a Heavy Rain játékmenetével. Ez pedig ismét valami olyasmi, ami nagyon biztatóan hangzik és akár még jól is elsülhet a dolog. A sztori szerint egy amerikai kertvárosba tér haza hősünk, ahol szembesül édesanyja eltűnésével és kisöccse, Tommy egyedül van otthon. Ez az alaphelyzet és a "film" az okok felderítését mutatja meg és persze alkalmanként mi is beavatkozhatunk majd a történésekbe. A beszámolók alapján azért van még mit javítani a programon, de mégis érdemes lesz figyelemmel követni az alakulását.

Nagyjából ennyi, a fenti címeken kívül természetesen akadtak még igen komoly bemutatók, prezentációk, de ezekről már a rendezvény ideje alatt beszámoltunk (lásd például Oddworld: Soulstorm előzetes). Az biztosan kijelenthető, hogy az indie piac továbbra is szépen termeli ki a maga kis kult-címeit és persze akad nagyon sok szemét is, de ez a blockbusterek világában sincs másként.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!