Ötvös Tibor

Batman: Arkham Origins - Cold, Cold Heart DLC

Megjelent a Batman: Arkham Origins legújabb DLC-je, melyben megismerhetjük Victor Fries, alias Mr. Jégcsap történetét.

Nagy fába vágja az a fejszéjét, aki a Rocksteady után áll neki Batman-játékot készíteni. Az Arkham széria első két része ugyanis a műfaj legnagyobbjai közé léptek be és ezért roppant nehéz dolga volt a WB Montreal munkatársainak. Sajnos a Batman: Arkham Origins nem is tudott maradandó élményt okozni. Bár maga a sztori és a játékmenet is rendben volt, de újdonságot nem nagyon adott hozzá a franchise-hoz. Ahogy egy kommentben írta GaborT28: "Kicsit olyan ez az 'epizód', mintha kínaiban vásároltam volna Adiads pulcsit."

Ennek ellenére a cím eladta a játékot, bár messze az előző két fejezet alatt teljesített. A WB Montreal azonban hősiesen gyártja hozzá a különböző DLC-ket, a héten pedig megjelent az újabb, a Cold, Cold Heart. A sztori szerint mindössze egyetlen hét telt el az Origins eseményei után, vagyis Újév napján járunk. Az utcák üresek, leszámítva a kisebb csoportokba verődött banditákat, akik továbbra sem jelentenek túl nagy kihívást.

Maga a történet egyszerű és aki látta a Batman animációs sorozat Heart of Ice címet viselő epizódját, az igazából már tud is mindent. A lényeg annyi, hogy Victor Fries, azaz Mr. Jégcsap felbukkan a színen és Bruce Wayne kénytelen újra magára ölteni Denevérember gúnyáját. Más gonosztevők csak pár percig jelennek meg, így Pingvin vagy Anarchia szerepe sem kiemelkedő ezúttal.


Mivel az elején eléggé lehúztam az eredeti alkotás, így most megpróbálok kicsit elnézőbb lenni a Cold, Cold Heart DLC-vel, ám ezt nem könnyítették meg a fejlesztők. Először is a pakk szemtelenül rövid, ráadásul Mr. Jégcsap fagyasztási mániája miatt alig pár területre tudunk eljutni, nyoma sincs a korábban látott hatalmas Gothamnek.

Azért vannak pozitív oldalai is a DLC-nek. Ami számomra a legjobban tetszett, hogy immáron a Wayne rezidenciából is lejuthatunk a barlangunkba egy titkos átjárón keresztül. Denevérember "hétköznapi" háza egyébként teljes egészében bejárható és megkapjuk még a Gothcorp-ot is. A másik, ami tetszett az az új ruha, az XE, ami nélkül nem boldogulnánk a hidegben. Mr. Jégcsap ellen ugyanis csak a hő, a meleg a bevethető eszköz, így új fegyvereket is kapunk.

Sajnos a befejezés sem sikerült a Cold, Cold Heart számára, hiszen egy hasonló megoldást már kaptunk az Arkham City végén. Ettől függetlenül érdemes letudni a csomagot, de csak a megszállott rajongóknak. És most nem a Batman: Arkham City játékosokra gondolok, hanem azokra, akik még ma is néha előveszik az Originst. Ők ellesznek a játékkal, a többiek inkább várják meg a Rocksteady búcsúját, ami feltehetően feledhetetlen lesz. A sötét lovag megérdemli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Igazából semmi olyat nem nyújt a DLC, amit az Arkham Cityben nem mondtak volna el Freeze-ről.