Ötvös Tibor

Az év legjobb és legrosszabb PC-s játékai - a kritikusok szerint

A The Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine lett 2016 legjobbja a kritikusok szerint, míg a legutolsó helyet az Umbrella Corps foglalja el.

Az idei évre nem lehet egy csepp panasz sem, a kiadók alapvetően minőségi játékokkal jelentkeztek és a kevés kivételtől eltekintve pozitívan csalódtunk a legtöbben. Persze, ahogy minden évben úgy idén is fel kellett állítani sorrendet és ezt feltehetően mindenki meg is teszi majd (nekünk is lesz egy saját Top 10 és Legrosszabb 10 felsorolásunk), de most elsőnek lássuk a kritikusok véleményeit. Az összeállítás a kritikákat az ezeket összesítő Metacritic oldalán is megtalálható.

Top 10 2016
Ahogy már megszoktuk, ezúttal is visszafele haladunk a sorban, szóval 2016 tizedik legjobb alkotása a kritikusok véleménye szerint az Ori and the Blind Forest: Definitive Edition, mely az egyébként valóban remek kis platformer új kiadása. Egyel előrébb található a falusi RPG-nek is csúfolt Stardew Valley, amiben a kis gazdálkodásunkat kell folyamatosan fejleszteni és ezzel együtt azt is eldönteni, hogy merre haladunk tovább. Belevágunk az állattartásba vagy inkább a helyi falu piacát fejlesztjük? Meglepően jó játék, igazi hiánypótló alkotás.


A nyolcadik helyen szereplő Sid Meier's Civilization VI-ot feltehetően senkinek nem kell bemutatni, így ugorjunk inkább a hetedik Owlboy-ra. A játék egy igazi ügyességi alkotás a kornak cseppet sem megfelelő grafikával, de igen hangulatos játékmenettel. A hatodik a Dark Souls III, ami talán az egyik legnehezebb RPG lett. A Kentucky Route Zero - Act IV a népszerű kalandjáték negyedik epizódja és mint ilyen, ismét kimondottan izgalmas lett. Éppen csak lecsúszott a dobogóról az utóbbi idők egyik legnehezebb logikai játéka, a Stephen's Sausage Roll, melyben valójában csak annyi a feladatunk, hogy a megadott kolbászokat minden oldalán megsüssük. De ahogy a fenti videóban is látható, már az első pálya is elég komoly kihívást nyújt.

2016 harmadik legjobb játéka a Blizzard alkotása, az Overwatch, amivel a csapat egy újabb kirobbanó sikerű franchise-t tudhat a magáénak. Feltehetően érkeznek majd hozzá - évek múlva - teljes értékű kiegészítők és talán egy második rész is. A második helyre az Out of the Park Baseball 17 került, mely továbbra is az egyik legnépszerűbb sportmenedzser a kritikusok körében. Az első helyet pedig a The Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine - tegyük rögtön hozzá, hogy teljesen megérdemelten.


Legrosszabb Top 5
A legrosszabbakkal annyira nem is érdemes foglalkozni, így itt most csak a listán szereplő 5 utolsó alkotást vesszük elő. Ezeket valóban mindenki kerülje el messze, mert csak pénzkidobásnak tartja majd a vásárló. A legrosszabb legjobbja a Bus Simulator 16, melyet rögtön a 3D Realms abszolút melléfogása, a Bombshell követ. A játék kapcsán már az is csoda, hogy ennek valaki zöld utat adott, de szerencséjére azért akadtak idén nagyobb melléfogások is. Mint például az őt csak kicsivel megelőző Slain! vagy a Hitman sorozatra hajazó Alekhine's Gun. 2016 legrosszabbja a kritikusok értékelései alapján a Capcom Resident Evil bejegyzése, az Umbrella Corps, ami miatt bizonyára még sokáig kell vezekelnie a kiadónak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!