Castellum

A Morrowind nagy dobása

A Morrowind fejlesztőcsapat minden bizonnyal egy következő generációs RPG-t fejleszt. Lássuk, hogy miképp tervezi ezt a nagy alkotást a csapat. A Morrowind egy olyan RPG, amely szembeszáll a népszerű csak online RPG trenddel és ehelyett kizárólag a játék egyszemélyes részére koncentrál. Egyesek talán azt gondolják, hogy egy kicsit rizikós multiplayer támogatás nélkül kiadni egy 2001-es játékot. Akárhogyan is, Todd Howard, a csapat vezetője igencsak tudja az irányt, amely felé játékuk halad.

 

“Eleinte sokat gondoltunk arra, hogy rakunk bele multiplayer részt, de mindig úgy találtuk, hogy csak azért akarjuk, hogy azt mondhassuk, hogy van benne, nem pedig azért, mert tényleg egy jó dolognak tartjuk” Ismeri el Howard. “Arra koncentrálunk, hogy minden idők legjobb egyszemélyes RPG-jét készítsük el és ezt akarják a játékosok is. Úgy gondolom, hogy a csak multiplayer RPG-k csak akkor jobbak, ha játszani akarsz a barátaiddal.”

A játék kiadását nem tervezik 2001 előtt, így a Morrowind minimum gépigénye a legtöbb mai átlagos számítógépet a forrási pontra helyezi. “A célunk az, hogy a legjobbat alkossuk meg 2001 végére, ” mondja Howard, hozzátéve, “Így ha valami jobbat akarsz annál, ami most van, hát vedd a legjobbat. Ha megveszed a legjobb gépet a piacon, képes leszel játszani a játékkal és fantasztikusan fog kinézni, de lesz egy-két olyan dolog, amit nem fogsz látni. Ez ügyben óvatos vagyok, és jövőre jobban meg fogjuk tudni mondani a minumum és az ajánlott konfigurációt.”

 

A számos következő generációs konzolrendszer közelgő kiadása kapcsán csak természetes, hogy egy 2001-es csúcsjáték egy vagy több ilyen rendszeren is feltűnjön. Azonban, a Morrowind csapat jóval óvatosabban várja ezek megjelenését. Habár a Morrowind feltűnik egy konzolon, akkor az valószínűleg az X-Box lesz. “Az X-Box-nak van a legjobb esélye, mivel nagyszerű hardverelemeket tartalmaz, de majd meglátjuk,” közli Howard “Beszéltünk erről a Microsoft-tal. Jelenleg a PC az egyetlen platformunk, de nem lennék meglepve, ha más platform is megjelenne a jövőben.”

A már kicsit több, mint egy éve fejlesztett Morrowind várható megjelenése tehát 2001 végefelé várható, a Bethesda Softworks kiadásában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)