Berta Sándor

Leállítják az Xbox 360 gyártását

A sikeres konzol több mint 10 év után tűnik el a piacról.

Az Xbox 360-ból több mint egy évtized alatt világszerte 80 millió darabot értékesítettek. A redmondi konszern azonban most úgy döntött, hogy leállítja a gyártását. A készüléktulajdonosoknak ugyanakkor nincs miért aggódniuk, a hardveres és a szoftveres támogatás továbbra is jár majd a termékhez. Phil Spencer, a Microsoft Xbox-részlegének vezetője blogbejegyzésében kiemelte, hogy az eszköz mennyire erősen megváltoztatta a játékipart, többek között az új technikával és az olyan sikeres játékokkal, mint a Halo.

Az óriáscég a korábban elkészített konzolokat még mindenképpen értékesíti és az is eldőlt, hogy az Xbox Live nevű online szolgáltatás továbbra is támogatni fogja az Xbox 360-at. Emellett 4000 olyan játék van jelenleg, amelyek továbbra is elérhetők lesznek a platformra. Spencer kiemelte, hogy a felhasználók több mint 78 milliárd játékórát töltöttek az Xbox 360-nal és több mint 25 milliárd órát fektettek az alkalmazások használatába.

A konzolt 2005 májusában mutatta be a vállalat és szinte semmiben sem hasonlított az elődjére. A készülék központi egységét egy nagy teljesítményű hárommagos, 3,2 GHz órajelű IBM PowerPC processzor alkotta. A készülék 20 gigabájtos merevlemeze kiemelhető és személyi számítógéphez csatlakoztatható kivitelben készült. Az előlapon elhelyezett USB-csatlakozó lehetővé tette az adatforgalmat például MP3-lejátszóval vagy digitális kamerával. A vezérlőegység vezeték nélkül csatlakozott az eszközhöz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!