Ötvös Tibor

Teljesen rossz irányba megy a Microsoft az Xbox One-nal

A Ninja Theory szerint az Xbox One teljesen rossz irányba indult el.

"Szóval hallottatok az Xbox One bejelentésről?" - kezdte Helsinkiben egy konferencián a Ninja Theory társ-alapítója, Tameem Antoniades. "TV, TV, TV. Kis túlzással, de nem áll távol a valóságtól és ez nem lehet jó irány. Egyetlen platform van, ami a jelek szerint jó irányba halad és ez a Steam Box. Ez egy teljesen nyitott fejlesztői platform, teljesen digitális és van benne média-szerver, ráadásul integrálható a mobil és táblagépekhez is, az árazásai is a Steam-nek köszönhetően flexibilis."

A többek között a DmC: Devil May Cry-t fejlesztő csapat vezetőjének véleménye alapján a játékok jövőjét a mobilok jelentik. Antoniades meglátása szerint a 15 órás játékidővel bíró, 60 dolláros árcímkével ellátott AAA-kategóriás blockbusterek elkoptak és ő személy szerint jobban szeretne 2 órás, szintén felső-kategóriás megvalósítással bíró programokat készíteni, mindössze pár dollárért.

Ezek persze nyitott kóddal rendelkeznének és így a sztorikat nyugodtan lehetne tovább görgetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #10
    Egyébként én teljesen másképp látom a játékokat - Steamboxról még most sem tudok semmi pozitívat mondani - szerintem meg az a totális zsákutca, bár abban valamennyire igazat adok vele, hogy mostanában én is pár dolláros játékokat vettem csak (PC-re) és azokkal jobban elszórakozok mint egy ilyen 20e forintos csodán. Most komolyan, 20e (de akár 14) egy játékért? Szerintem ezek valahol eltévedtek agyban.
  • narumon #9
    Hát persze csak éppen évek óta nincs vége...
    Köszi akkor inkább adják egyben.
  • rdt89 #8
    Ez tény, nagyon élvezetes játék volt, az már biztos. :)
  • Szefmester #7
    milyen jól bejött a fejezetesdi a hl2nél is igaz?
  • IMYke2.0.0.0 #6
    "Antoniades meglátása szerint a 15 órás játékidővel bíró, 60 dolláros árcímkével ellátott AAA-kategóriás blockbusterek elkoptak és ő személy szerint jobban szeretne 2 órás, szintén felső-kategóriás megvalósítással bíró programokat készíteni, mindössze pár dollárért."

    Felőlem azt csinál amit akar, de ezt ne tekintse jövőnek a teljes iparág számára! Nincs szükségünk még egy mindent megmondó sir Peter Molyneux-ra.
  • rdt89 #5
    Ide s tova 3 éve csak Konzolon (Xbox 360) játszok, de sose tudnám azt kijelenteni, hogy valaha is a PC teljesítménye és megjelenítési részletessége felé emelkedett volna bármikor is. A PC fejlődik a legrohamosabb ütemben, csak ugyebár elsődleges játékfejlesztési platform az Xbox és a Ps generációk, ezek adják a PC-k alapgrafikáját is.
  • Tinman #4
    A mondat helyesen:

    Egyetlen platform van, ami a jelek szerint jó irányba halad és ez a Steam Box PC.
  • rdt89 #3
    Mondjuk ezt a szemszöget nézve teljes mértékben igazad van. :)
  • Zombee #2
    Nem arról beszélt, hogy a bevételeket akarja csökkenteni, csupán egy másik piaci modellre gondolt. Piaci alapon működő üzleti vállalkozásnak sosem célja a bevételek csökkentése. Ez nem lehúzás, csak ki kell termelni az alkalmazottak bérét, részvényesek osztalékát, vagy a vállalkozás jellegétől függően a tulajdonosnak a nyereséget, és emellett a mindenkori vállalkozási kiadásokra is kell pénz, rezsi, eszközök, stb. Jótékonyságból senki nem kezd olyan vállalkozásba, aminek a szórakoztatás, nem életbevágóan fontos, sőt nélkülözhető szolgáltatás a profilja.
  • rdt89 #1
    Magyarul, fejezetenként töltheted le a játékokat, mindért külön fizetve és mire összejön a AAA Kategóriás 15 órányi játékidő, csak ott lesz az ember anyagilag, igaz így részletekben fizeti meg, és olcsóbbnak gondolja, de ebben is megvan a lehúzás szag!