Ötvös Tibor

Az exkluzív játékok döntenek az új konzolok vásárlásánál

Az exkluzív alkotások döntenek arról, milyen konzolt vásárolunk.

Érdekes felmérést készített a GamesIndustry, melyben arról faggatták a szeptemberben az Eurogamer Expót meglátogató játékosokat, hogy mely szempontok alapján döntenek arról, mely konzolt választják. A 2450 válaszadó 34 százaléka első helyen említette az exkluzív alkotásokat, míg 21 százalékuk ugyanezt a szempontot a második pozícióba helyezték.

A legfontosabb...
  • az ár
  • a játékok
  • más
Az összesítés második helyén a konzolok ára áll, ez a válaszadók 29 százaléka számára a kulcskérdés. 11 százalék marad hű a márkához, 10 százalék a barátait "utánozza" a közös játék élménye miatt, 8 százalék a DRM rendszert figyeli, 6 százalék a Live illetve a PSN szolgáltatásait helyezi előtérbe és csupán 2 százalék veszi a médialehetőségek miatt meg a gépét.

A PS4 múlt héten jelent meg Észak-Amerikában és exkluzív játékként a Killzone: Shadow Fall, a Knack és a Resogun volt elérhető, míg a most pénteken debütáló Xbox One a Forza Motorsport 5, a Dead Rising 3, a Zoo Tycoon, a LocoCyle, a Crimson Dragon, a Powerstar Golf, a Ryse és a Killer Instinct csomagot kínálja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Molnibalage #1
    Engem még a Last of Us-szal sem sikerült konzolvásárlásra bírni. Megnézem a longplayt ingyen és csá. Nem a legjobb, de nem fogok egyetlen játék miatt konzolt venni...