Berta Sándor

Nem csak szórakozási célból kerültek játékok a Windows rendszerekbe

Érdekes történet bukkant fel a mára kultikussá vált játékokkal kapcsolatban.

A Windows kapcsán gyakran nem csak a különböző funkciók kerültek szóba, hanem az integrált játékok is, mint a Pasziánsz, az Admirális, az Aknakereső, a Fekete macska vagy a Fekete özvegy. A Pasziánsz 1990-ben lett a Windows 3.0 szerves része és egészen a Windows 7-ig az összes verzióban benne is maradt.

A mára kultikussá vált programokat azonban eredetileg elsősorban nem szórakoztatási célokra fejlesztették ki és integrálták az operációs rendszerbe, hanem azért, hogy a felhasználók így ismerhessék meg és gyakorolhassák az új funkciók, például az egérrel történő fogd és vidd használatát. A Pasziánszt két évvel később követte az Aknakereső és a Fekete macska, melyek a jobbklikk alkalmazását tették készségszintűvé.

A Microsoft fejlesztői azt szerették volna, ha az emberek nem csupán játszhatnak egy jót, hanem megszokják többek között a számítógépes egér alkalmazását, amely elengedhetetlen volt a fogd és vidd módszer használatához. Az Aknakereső pedig a bal és a jobb egérgombok alkalmazásában, a kattintások gyakorlásában segített. A Fekete macska volt az első olyan játék, amelyet egy helyi hálózatban többen is játszhattak. A Pasziánszt és a többi programot a Windows 8-ból száműzte a Microsoft, de a népszerű kártyajáték a Windows 10-ben már visszatért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nabateus #1
    Visszatert? Hm...
    Szereny keszpenz osszegert, ugy igen